Tuesday, January 21, 2014

trip to Langkawi : yuyu's wedding.

Assalamualaikum and hi :)

I know wedding yuyu dah lama, bulan lepas. but still sy nak upload and cite jugak pasal wedding my bestie sorang nih :')

masa nak ke Langkawi memang banyak sangat halangan. sebab planning naik kereta. so kami plan ramai2. tapi last2 ramai yang tarik diri atas hal2 yang tak dapat dielakkan. pening tau kepala ni nak fikir sapa nak join gi langkawi, sebab yang nak pegi nya sy and adik sahaja. umi abah memang tak lepas la kalau 2 orang pompuan drive sampai ke langkawi nunnn.

nak dijadikan cerita, malam sebelum pergi tu mmg dah confirm dah dalam hati.. tak jadi la ni pegi.. tiba2 yuyu call n dengar suara dia je buat sy dah sedih kalau tak pergi. homestay suma dah booked. sighhh. tak lama lepas tu, ida call, dia kata dia and iena terlepas flight ke langkawi n boleh ke kalau dey all nak tumpang gi langkawi esok. jadi.. dgn terlepas nya flight si twins ni lah, iolls memberanikan diri untuk ke langkawi. n ohh, mueiz juga pergi. Alhamdulillah ada lelaki sorang :)

masing2 penat sampai langkawi tapi happyy :D

ketua rombongan kira ahli cukup ke tak

kami sampai langkawi masa tu dah pukul 5 lebih tak silap. then terus ke rumah yuyu. family yuyu and jiran2 gotong royong masak untuk majlis yuyu tau. memang sangat meriah masa kami sampai2 tu. rasa macam.. ahhh.. nak dok sini lama-lamaa!

kami sempat makan skit (tak berapa nak sikit la.. sedap sangat tak blh nak control!) then bersiap untuk majlis akad nikah malam tu di masjid dekat dengan rumah yuyu. kami semua stay di homestay dekat2 area rumah yuyu gak.




selesai majlis akad nikah.. yuyu terus senyum malu2 bila onejet datang dekat untuk sarung cincin. sampai ke kami semua tiba2 rasa malu. haha tak pasal :')


antara kawan2 yuyu dari kl yang datang malam akad nikah :)

sempat lagi dengan pose peace walaupun dah bergelar Puan. macam tak caye je yuyu dah kawen :')
 after the wedding :



kite konon2 paparazzi la amik gambar yuyu. hehe. sorry syg!

lil sis yang lebih tinggi. but who cares. lalala. 
 Esoknya :




i think this is the time masa ida cakap dia tak faham apa yang akan berlaku that day. sebab everyone macam confuse bila waktu sanding. rupanya2 sebab mak yuyu ada surprise untuk yuyu yang dia sorang je tak tahu. nak tahu apa kena baca sampai habisss


this pic makes me smile :)


us :)

tolong cakap muka kami sama pls?


btw kalau korang nak tengok gambar2 wedding yuyu boleh ke FB : The Puteh Production. gambar cantik2. nak book untuk kawin pun boleh. sy pun ambil mereka untuk wedding :)


haaa.. ni lah yang surpise mak yuyu buatkan tuuu. datang dengan helikopter! memang terkejut guling2 la yuyu kan. ehehe. mak dia just cakap kat yuyu ada photoshoot dekat pantai cenang, so pegi sana dulu dengan onejet. tapi sebenarnya heli dah ada kat sana tunggu yuyu sampai je.

sweet sangat mak yuyu ni pun nye lah haii :')


to you my dear, congrats dah jadi isteri onejet. jaga diri, jaga akhlak dan jaga makan minum husband okay? u'll be a great wife, mum and partner Insha-Allah. moga korang bersama sehingga ke Jannah.. Aminn. i love you!



and untuk kita2 yang ke langkawi bersama2 harituh.. we had fun! walaupun tak sampai 24 jam kat sana dengan naik feri, beli choc banyak, kejadian katak tiba2 muncul dalam tandas, etc.. it's priceless. hehe. love every part of it.

:)

take care people!

17 comments:

  1. Lahaiii..keciknya yuyu..pakai heels takat bahu onejet..comel..kecik jeee..n wedding yuyu is simple..i like :)

    ReplyDelete
  2. hihi...cumil je yuyu kan....kawen da..pape pun congrats utk yuyu..& sume gugurls, cantik2 belaka :)

    ReplyDelete
  3. Comel haluih je si yuyu ni. Sweet mak dia! Siap buat surprise yg kebaboomm!

    ReplyDelete
  4. BESTNYA..tahniah yuyu..smoga kekal till Jannah..

    ReplyDelete
  5. hehe teciknya tomeynya sis @yuyu zulaikha

    ReplyDelete
  6. so sweet...Barakallahhulakumawabarakaalaikuma...
    Tahniah yuyu


    ReplyDelete
  7. alahai comeynyer sume nie....sebelah fatin tuh sape?bakal kerr...?hehe

    ReplyDelete
  8. comelnye yuyu...tahniah utk sis yuyu :)

    ReplyDelete
  9. Comelnya Yuyu, kecik gila. Hehe
    Sekarang dah jadi preggy mommy pun dia kannn.

    ReplyDelete
  10. nanti kita plak ye..

    ReplyDelete
  11. askum kak.
    kak fatin tlg wat tutorial pkai selendg cam kak ida n kak iena, plezz...

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan..alahaiii,comelnye awak...semoga bahagia hingga syurga..

    Ketahui Rahsia Rambut Menawan.KLIK SINI

    ReplyDelete
  13. kiut miut je yuyu.. selamat pengantin baru yuyu... hi guys,feel free to become a member to my blog http://sitifarziana.blogspot.com/.. many thanx

    ReplyDelete
  14. Salam perkenalan...Comelnyer...Sama la sy pun org langkawi...xsangka yuyu pun org langkawi..Selamat Pengantin Baru...kalu free leh lawat blog saya noorhazamhusain.blogspot.com...

    ReplyDelete