Thursday, January 30, 2014

What i am up to.

Assalamualaikum and hi :)

I think i am not good in time management. almost everyday is hectic and restless. then, last 2 weeks i went back to Kuantan since umi, abah, abg wan and kak ema is going to perform their umrah (currently they're in Madinah already, Alhamdulillah!). right after i reached home, i had my fever. it's always like that. kerja non-stop, bila stop sekejap terus demam. sigh.

sebenarnya nak bagitahu setiap kali ada masa lapang nak tulis blog, mesti demam.

tu je.

ok alasan.

let me tell you things that made my day. or in other words.. made me busy. note that I love everything what i'm doing. it just sometimes, when too much makes you a bit stress. the good stress of course :)

1. Safi Shayla personality


Alhamdulillah i've been choosen as one of the personality for Safi Shayla Shampoo. mine is pink of course, tehehe. i'm representing smooth and manageable variant. Each shampoo has their own personality, so i am not alone. I have Tira, Kak Fiza and Myra along the way :)

I LOVE this shampoo so much not because i'm one of it, but because they put habbatus sauda as their key ingredients. and the smell.. ya Allah.. terbaik! semua bau pun best. ada 3 produk tau. syampu, penyegar kulit kepala dan perapi. so kalau nak beli silalah beli ketiga2 ni sekali. sangat2 digalakkam sebab sy dah pakai (of coursee) dan elok sangat2 untuk wanita bertudung. did i tell you that this product is for wanita bertudung? yeap, Safi sangat sensitif dengan isu rambut kepam tak bermaya-taknak kuar rumah-i hate myself-over. hehe tokok tambah disitu.

kalau dah beli, mula-mula pakai syampu, then pakai penyegar kulit kepala (urutkan di kulit kepala, nanti akan rasa sejuk dan nyaman je) dan last sekali baru pakai perapi rambut. i tell you, no more kepam-kepam after this. yang ada, segar bermaya :D iklan sangat statement tu. ahah.

4 of us with the designer for our outfit, Mimpi Kita :)
been their personality memang agak busy juga lah sebab banyak shooting untuk print ads, tvc, and after this mungkin roadshow. but so far.. i'm looking forward for next activities.the team is great, that's why :)

2. ByFatinSuhana

Di sini hati saya. mana2 pun pergi, setiap hari memang kena datang butik melainkan kerja luar dari pagi sampai malam. I am glad that BFS is growing and the team is really friendly. i couldn't thank more for this. by this age, having my own design and boutique is my dream since 14.




but of course, a lot of things need to be done to keep track in fashion industry. you need to be fast or you will left behind.

BFS new addiction, Culture.

3. Side Income Business

Since dari uni lagi sy memang tak boleh buat 1-2 kerja je dalam satu masa. i need to find more, or else boleh jadi 'lemau'. so now, I did some side income business which is.. Alhamdulillah.. quite good so far. penat lah juga sebab balik dari office after maghrib bukan straight balik rumah, tapi jumpa client. and i have only Monday to rest since butik tutup hari isnin. tapi hari isnin tu lah pula digunakan sepenuhnya untuk meeting up client from morning till night. nak sangat kerja katanya :')

4. Wedding preparation.

Things that i am really looking forward this year. my own wedding! so happy that umi help me a lot in this. I don't know what the majlis will be kalau umi tak tolong. uhu. still banyak benda tak settle, kad kawin pun tak cari lagi. Ya Allah.. moga dipermudahkan :)

ok lah that's all. ni kat office sebenarnya, take care people!

25 comments:

  1. jangan lupa jemput budak-budak sbpi kuantan che wan...ehehehheheh

    ReplyDelete
  2. huhu nmpk benor busy nye kat situ.. semoga dipermudahkan segala urusan keep calm n relax

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah.. thank you. baiik, lepas ni harus relax lagi. ehe

      Delete
  3. tak sabar nak tgk wedding fatin :)
    anyway..take care ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita buat biasa2 je.. ikut kemampuan sahaja.. thanks ye :)

      Delete
  4. adore u sis!

    jaga diri..
    May Allah ease your way :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. thank you Marliyana! :)

      Delete
  5. I think ur dress quite pricey.. Hukhuj. Cantik but x mampu la student mcm sy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. because our material is different dear. we use only good quality material to produce our tudung and jubah. hope you understand :)

      Delete
  6. Td akak kat SBU ke?

    ReplyDelete
  7. xsabar nk tgk wedding akak.. ;) mkin ramai da blogger cntik2 da kwen..ritu yuyu..

    ReplyDelete
  8. muka fatin nk iras owner ammara butik. atin so cuteeee. get well soon. hikss

    ReplyDelete
  9. Fatin,nnt jemput ye pergi wedding.lhuhu

    ReplyDelete
  10. jaga diri dan jaga iman kak fatin , hehe :)

    ReplyDelete
  11. Kaktin,,kita ada email kaktin.Nanty dah free tak busy reply eh :).

    ReplyDelete
  12. Nmpak u dlm nona promo syampo safi nie....u cntik sgt

    ReplyDelete
  13. really adore u!... jaga diri and kesihatan ye :)

    ReplyDelete
  14. tak sabar nak tengok kak fatin kahwin. cepat lahhhh. hehe

    ReplyDelete
  15. takpe, masa muda ni nak bekerja keras but pleaseee jaga kesihatan k.

    ReplyDelete
  16. semoga fatin sentiasa dimurahkan rezeki...

    Kita minat sgt dgn Koleksi BFS.
    Tp limitasi dgn size, hanya mampu minat jela..xlayak memiliki. huhu
    Biasalah dikalangan org2 plussize ni..

    Ape2 pun semoga fatin terus sukses! :)

    Aminn....

    ReplyDelete
  17. cantik sangat baju2 tu semua by mimpikita ke..kene slim dulu baru leh pakai hehe..

    Sedang Hangat Diperkatakan

    ReplyDelete
  18. tahniah
    http://cheantupperware.blogspot.com/p/blog-page_27.html

    ReplyDelete