Thursday, March 13, 2014

eDast boutique stole my heart.

Assalamualaikum and hi :)

It's been a while kan. so sorry since I was too busy too catch up with business and wedding preparation. for those who already married.. please advise me in anythinggg. i had my leave for a week and now i'm in Kuantan :) felt guilty since umi did some wedding preparation without me besides her. sigh. enough with the emotional thingy, i'm hereee in kuantan and i managed to do few big things! Alhamdulillah :)

ok.ok. lets move on. today, i want to share a boutique that REALLY capture my heart. the pics were already in my camera few months ago but it always get delayed. haih. sometimes when we want to share good things.. memang macam ni eh? tssk. anyways, i'm pretty sure that most of us know eDast butik.. don't you? dah lama follow butik E-Dast ni, start dari fatin liyana pakai tudung dia. hehe. cantik sangat sebab kite minat lace-lace ni.

I was lucky sebab masa datang tu, kak Ida owner eDast ada kat kedai. and she is veryyy humble. start dari situ kenal kak Ida yang sangat rendah diri dan peramah. she even went to my shop with her husband and kids. baik sangat :') eDast sekarang ni ada 2 cawangan tau, satu di Serdang dan satu lagi di Alam Avenue, Shah Alam. sy pegi kat Alam Avenue sebab dekat dengan kedai seniri. excited tau mase datang sebab nak rembat tudung lace. and bila datangggg





kenapa perlu banyak sangat pilihannnnnnnnn. terus terduduk kat sofa depan tudung2 lace ni. dah macam mane nak pilih ni. bajet nak satu je. tapi.. banyak pulak warna yang cantik2. if korang kenal sy, sy ni suka tudung yang simple2 je. yang plain. tapi sy tak ada lagi yang sarung macam ni. so sebab tu la nak start pakai.. sbb tengok orang lain pakai nampak cantik.. bila tanya, beli dekat eDast. makanya memang harus beli dekat eDast.



Kak Ida cakap, kat eDast ni ada 2 hot seller items, which are Tudung Syria Lace (Queen Ailis) and Tudung Square (Squircle scarf). tudung syria ada lebih kurang 20 pilihan warna and tudung square pula ada 30 pilihan warna. tapi kene datang cepat2 tau sebab warna2 cantik selalu kene rembat awal2. tehehe.


korang jangan terpedaya okay. dengar E-Dast je ingat tudung. tapi sebenarnya.. kalau korang datang sini.. korang boleh shopping banyak sangat accesories! baju, tudung, jubah, pin, foundation, Quran pelangi.. dan banyak lagi. so apa kata kalau nanti nak start jalan2 kat area Alam Avenue, datang kat sini dulu. mana tau dah jumpa semua yang berkenan kat sini tak perlu nak jalan2 lebih2. maklumlah skang kan panas. jimat masa katenyee. ahah.



yes.. kat sini juga ada vendor.. ada lebih dari 10 vendor. memang meriah kat sini. rugi sebenarnya kalau datang shah alam tak datang sini. sebab banyak sangat pilihannya.



bila dah penat nak pilih tudung sampai terduduk dan ambil gambar cenggini dah ghupenye. oh.. environment kedai ni sangat selesa.. i love being inside the boutique.. cosy :)



muka happy dapat warna2 yang memang diidam-idamkan. puas hati dapat shopping kat sini. and i bet you guys will enjoy shopping here :)


ok lah, tu saja laporan kedai best dari sy. serius, butik eDast ni highly recommended. cantik dan sangat affordable. quality kain toksah cakap okay, i yang jual jubah ni pun dok terfikir kat mane nak cari material sedap macam tudung eDast ni. hiks ;p

alamat butik eDast :

No 10G, Jalan 18/35,
Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan Selangor
Isnin-Sabtu 10am-8pm
Ahad tutup/cuti


B-6-1, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi,
G16/G Persiaran Selangor, Seksyen 16 Shah Alam
Isnin - Ahad 10am-8pm
Buka setiap hari

facebook page : click here
instagram page : click here

till then, take care people :)

8 comments:

  1. terima kasih share...saya ni peminat tudung syria.memang cari jenis kain dan design cantik macam tu. perfect untuk apa2 majlis atau pakaian harian

    ReplyDelete
  2. akak senior kite ni makin lama makin cantik laa

    ReplyDelete
  3. wah untung la dapat pegi. saya dapt tgk online ja. sebab jauuh..

    http://myartcrafting.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. bestnya masuk kedai edast. tp boleh tgk online ja. jauuh.

    http://myartcrafting.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. i would love to humbly advise couple things for the marriage.

    1. pray hard. really hard. try no to miss tahajjud everyday, at least catch the 2 rakaah before fajr.
    2. solat hajat and solat taubat everyday. the best is during the tahajjud time. perhaps before or after the tahajjud.
    3. avoid pembaziran as much as possible. cut off spendings on unnecessary things. eg, too much decos.
    4. preserve aurat. the bride, and remind the guests too. this is very important. as we are humbly desperate for Allah's blessings during the event (in fact, through out the entire marriage). so it is crucial to take precaution from doing things that Allah prevents. thats taqwa - take precaution to avoid committing impermissible things.
    5. control the tentative - avoid sessions that is not permissible by Islam. for example, dancing on the floor sessions or any session that body contact between lelaki & perempuan is highly possible. ok ini extreme example. hi hi.. make sure u do a close assessment through the whole tentative.
    6. preserve wudhu' in case event tu clash dgn waktu solat. study mazhab pasal kebatalan wudhu between suami isteri.
    7. avoid too much berhias dan pamer. simply because we are muslimah.

    may allah bless, and ease everryyythinggggg. i am sure evrything will be fine, banyakkan sabar, banyakkan berdoa, dan semunya akan manis.. love u kaktin!

    ReplyDelete
  6. Huhu.. hari tu edast serdang tp lama pulak diorg rehat hari tu.. nmpak gaya kena g len kali.. tp mmg geram gak arr ngan kaler2 diaa.. hihi..

    ReplyDelete
  7. Dekat dengan rumah nie.boleh pergi tengok nanti

    ReplyDelete