Tuesday, March 18, 2014

Enchanteur Body Serum and Body Lotion review

                                     Assalamualaikum and hi :)

Today I am going to share something GREAT with you.
sy kan selalu sibuk dengan kerja (kalau taksibukpun cari kerja untuk menyibukkan diri. huu), and kekadang duduk dalam office lama sangat sampai kulit jadi terlampau kering. Luckily, I met with this products!Taddaa...




You all pernah dengar tak pasal Enchaunter Paris?Ala, yang iklan dia kat tv tu yang sangat romantic and mesti ada Eiffel Tower tu!I love it, because it is one of my favourite place. :)

Sebelum ini, Enchaunter Paris terkenal dengan product pewangi, sekarang mereka telah menghasilkan product lotion dan body serum. Ada 4 jenis kesemuanya iaitu All in One Whitening body serum, Light & Fresh body lotion ,Firm and Repair body lotion dan triple whitening body lotion.

ENCHANTEUR PARIS ALL-IN-ONE WHITENING BODY SERUM SPF24++

ENCHANTEUR PARIS All-In-One Whitening Body Serum with SPF24++ adalah product yang serba lengkap. Salah satu kandungannya iaitu Hyaluronic Hydration  berfungsi untuk membantu mengekalkan kelembapan selama 24 jam. Selain itu, body serum ini mengandungi Licorice Concentrate yang mampu untuk mencerahkan kulit serta meratakan skin tone kulit pemakainya. Body serum ini juga mengandungi SPF24++ untuk melindungi kulit pemakainya dari sinaran UVA dan UVB yang merbahaya. Berdasarkan kandungannya, ternyata product ini lengkap kerana ia mampu untuk melembabkan, mencerahkan dan melindungi kulit penggunanya. :)

ENCHANTEUR PARIS TRIPLE WHITENING BODY LOTION

Almost everyone wants to look fair.. at least for most of asian people.hehe. Enchanteur being very generous to us by giving not just ONE or TWO, but TRIPLE whitening body lotion. why triple? because they have three main ingredients that will definately enhance your skin fairness. awhh :')
The three main ingredients are Vitamin B3, Sakura concentrate and licorice concentrate. These ingredients are the best when it comes to whiten the skin.


ENCHANTEUR PARIS FIRM & REPAIR BODY LOTION 

Ok ni satu lagi produk range yang best, Firm and Repair body lotion. did you know masa muda2 lah kita kena juga kulit kita ni. bukannya bila dah start kering, berkedut, sagging dan segala macam masalah kulit datang.. baru patah seribuuu hatikuuu sbb tak prevent awal2.  tssk. ok anyways, Enchanteur Paris Firm and Repair body lotion ni ada dua key ingredients, which are Micro Collagen and Swiss Edelweiss. Basically their job is to strengthen the skin and repair damaged skin overnight. so.. walla!please use this office lady. kulit tangan haruslah sentiasa kering kerja dalam aircond je kan.  this might be one of your solution:)
oh btw, this scent of Firm and Repair body lotion is amazingly nice. sy pakai lotion ni every night before tido.. since bau dia adalah dari wild jasmine which is VERY NICE, makin banyak la sy pakai.. hehe. bila pakai before tdo, malam tu bolehlah the ingredients bekerja untuk mencantikkan kulit ai :') i don't know if you understands this. tssk.


ENCHANTEUR PARIS LIGHT & FRESH BODY LOTION

Among four of the products, this Light and fresh body lotion is my favourite :') why? because the lotion quickly absorbs into my skin since it is water based. non-sticky, citrus scent, very light.. all in for my new favourite skin lotion! oh lupa nak gtau ingredients for this lotion. they have Licorice concentrate, UVscreen and Aloe vera concentrate. i love because they have aloe vera concentrate..which can moisture my skin :)


for those yang tanya regarding the price..seriously sangat2 affordable! 150ml for RM8.90 and 300ml for RM14.90.
so jom cepat2 pegi farmasi n hypermarket/supermarket berdekatan utk beli lotion ni. worth every penny!


ohh WAIT A MINUTE! ENCHANTEUR IS HAVING A GIVEAWAY! how to enter? simply follow my instagram : fatinsuhana. and i will update you guys from time to time about the giveaway. wee.. sape taknak menang body lotion for free kan! hehe :)

for more info about enchanteur, visit their website and facebook page :)

2 comments:

  1. kite da join tpi yg kak fyna ,,so bole join lagi ea under yg fatin plak??hehe

    ReplyDelete
  2. wahhhh ~ nak kena cuba jugak nih :)

    ReplyDelete