Wednesday, March 19, 2014

Place2eat : D'Kayangan Steamboat BBQ Buffet, Shah Alam

Assalamualaikum and hi :)

I love to eat. titik. and I love to go food hunting with my family or friends. kadang2 sorang2 pun bolehh. tapi kalau sorang tu biasanya coffee shop hunting. tehee.

I just moved to Shah Alam quite recent because my boutique is here kan, around 2 months ago. memang dah familiar dengan shah alam.. but bila u betul2 pindah sini dah jadi lain tau. u will find the groceries, plumber, electronic places and most important.. kedai makannn. ahah. well, at least you have to know several good places to eat nearby so that kalau family datang and you don't prepare dinner.. ada lah tempat yang family kita boleh makan :)

Located in section 13, D'kayangan Steamboat BBQ Buffet is one of a kind here :)


if you love Seoul Garden, this place is a must! lagi2 yang stay area shah alam. dekat, murah dan a lot of variety. haritu sy ke sana dengan family dan si dia. mula2 booked untuk 8 orang, tapi last2 ada yang last minute cancel, jadi kami berlima sahaja.

feelin2 VIP gittew. hehe


umi dan abah muka tak sabar nak start makan. umi sampai tu terus duduk n gtau kat kitaorg suh ambil makanan dan dia stay kat situ. tapi dah macam bagi arahan la sebenarnya. sebab masing2 tengah lapar. hehe.

jom ai bawa uolls jalan2 kat tempat ni and what they had :

Steamboat/marinate

kat sini ada banyak pilihan steamboat and marinate. paling sy suka sotong dia.. fresh! seafood kat sini segar2. udang, ikan, sotong, siput sedut, kepah, kerang.. semua ada and fresh. ayam, daging semua tu pun banyak.





Nasi/Mee buffet

kat bahagian sini pula ada aneka nasi and mee. nasi goreng, nasi putih dengan lauk yang banyakkk, mee kuning, kuey tiaw, mee hun.. fuhh. banyak sangat. usually sy tak try sangat la bab2 buffet ni, tapi haritu tengok mee kuning dia buat mamak style.. sedap ok. SEDAP.



Mee dan Sos

bila tengok dekat bahagian mee dan sos pulak.. ya Allah.. banyak nya! tiba2 rasa macam dekat masterchef pulak. ambil bahan2 pastu masak. haha tak pasal.. nampak sangat kat rumah tak banyak bahan :')



black pepper and mushroom terbaik!








we were so happy that day because it's is so affordable! bayangkanlah.. dengan hanya RM33 nett per person, korang dapat makan semua ni. tutup lewat malam tau. if tak silap pukul 11 or 12 malam. tak perlu nak terkejar2 makan sebab takut that place tutup ke apa. dari buah-buahan sampai lah ke dessert.. semua ada. dan tempat ni bukan sekadar ada semua tapi biasa2 je dari masakan n marinate. TAK. kat sini sedap and definately a place that i will go over and over again.



happy face of us! dah tak menahan sedap sangat. lepas makan banyak berjamaah, sesi dessert pulak :





ABC and pulut hitam with ice cream. sedap lah pulak combination tu. first time try :')

sempat lagi promote ;p

baju coming soon kat BFS. wee.

Thank you Arif sebab promote kat kami makan sini. memang tak menyesal datang sebab sedap sampai esok buncit perut2. haha. but really, thank you so much :)

details D'kayangan Steamboat BBQ Buffet, Shah Alam :

Location : Sri Acapella Service Apartment, GPS Coordinates N3.088301 E101.54794 Shah Alam
Hours : Mon-Sun 6pm -12am
Services : takes reservation and walk in customers
Facebook page : click here

till then, take care people :)

13 comments:

  1. dkayangan dah ade bbq?baru tahu..hehe..dulu rajin ke sini..tapi y ade cuma steamboat je masa tu..

    ReplyDelete
  2. wahhhhh nyumnyumm nk try jgk la nti.. :)

    ReplyDelete
  3. Yeahh...ni tpt paling best stakat nehh kt shah alam...kalah Tupai-tupai..*Aha! ada satu g tpt best...Fatin try g kt Flamming Steamboat..Sumpah sedapp jugak!;)

    ReplyDelete
  4. Kena terjah jgk la nih..asyik serbu seoul grden jer hehe,neway cantik sgt jubah fatin..

    ReplyDelete
  5. yeyey suke seoul garden tu..tp dah laaame tak pergi..yang ni pun macam best sgt..byk pilihan..kene denda tak kalau mebazir hihihi..

    Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

    ReplyDelete
  6. macam best je...
    http://eykabaha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. http://www.padieka.com/
    http://padieka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. sedap2 semua...baru tau pulak yg kat shah alam ada restoran buffet ni.
    http://cheantupperware.blogspot.com/p/blog-page_27.html

    ReplyDelete
  9. sedap2 semua...baru tau pulak yg kat shah alam ada restoran buffet ni.
    http://cheantupperware.blogspot.com/p/blog-page_27.html

    ReplyDelete
  10. wahhh kena cuba nie !

    http://afiqahwagiman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. I think, u look prettier smiling with some teeth showing... :) Good Luck in life!

    ReplyDelete