Thursday, May 8, 2014

Paper One game competition!

Assalamualaikum and Hi :)

Pernah tak korang rasa sesuatu benda yang kecil ataupun tak penting.. sebenarnya memainkan peranan yang sangat besar untuk sesetengah perkara? contohnya, beras. beras nampak lebih kurang je sebenarnya kalau kita gi supermarket kan. tengok packaging lawa sket, murah and instinct hati kate ok, maka ok lah. terus beli. tapi untuk sesetengah hidangan, contohnya nak buat nasi dagang.. haruslah jenis beras dan product yang akan mendorong kepada sedapnyaaa nasi dagang itu. btw, my family kalau buat nasi dagang memang kena guna cap arnab. ade kat thailand je. mesia ada. tapi macam susah sikit nak cari. sobs. oksekiantipsmasakdarifatin.

anyways, kertas juga sebenarnya memainkan peranan yang penting. what i mean kertas A4 yang kita selalu guna untuk print assignment, kerja, assignment kawan (eh?) tu. kalau kertas yang kualitinya kurang elok, maka terjadilah episod2 drama minggu ini seperti paper cut or paper jam. ini memang boleh mengundang kemarahan yang amat sangat seperti berguling di depan orang ramai ataupun menangis teresak-esak di bucu kedai printing diselangi hilai ketawa yang menakutkan. scary kan. :')

sooo.. pilihlah Paper One!




Paper One ni ada banyak jenis. All purpose, Copier and presentation.so every each of them plays their role very well. I've been using Paper One for quite some time and proud to say that i am a happy customer :) and thus, they are very concern about environmental commitment. kenapa penting tengok company yang concern pasal environmental commitment?  sebabnya, di situ kita boleh tengok sense of humanity of the company. contoh lain, korang nak ke makan Mcd or KFC yang ayam dey all sah2 korang tahu kena dera before sembelih. hmm. of course tak nak kan.. sebab kita tak sampai hati. same goes to plant and tree. ada faham anak2?

ok dah, taknak emosi2.. Paper One ajak kite main game!


Android dengan Apple boleh download and search The Paper Master apps. korang cepat lah download please. sebab kalau menang dapat Iphone. and game dia lebih kurang macam Dinner Dash. cuma beza kat sini Dinner Dash kalau main game tak dapat hadiah, The Paper Master dapat Iphone. wehee.


serius game ni memang best. sebab smooth and mudah untuk difahami. first time main game ni tak rasa macam game produk kertas. rase macam main dinner dash but a better version of it.


another reason yang best adalah before kita start main game tu, kat game ada tunjuk kebaikan company mereka dan kenapa kita kena sedar tentang kepentingan menjaga alam sekitar ni. such a good one kan? :)

then, the game starts!


kita kena halang ulat2 ni dari makan pokok kitaaa. dan jangan lupa add nutriens. korang jangan pandang sebelah mata je tau, sebab tak senang. awal2 tu mungkin mudah.. tapi lepas level2 tertentu.. ulat2 ni makin laju lah pulak. diharap korang bersabar dan tenang masa main game ni. hehe.

lepas level ni, barulah pokok tu boleh kita ambil untuk dijadikan kertas. then kertas tu nanti diletak dekat office. namanya office challenge. yang ni pun menguji jugak. tapi i love this part!



kalau nak tahu lebih lanjut cemana game ni beroperasi, silalah download and main game ni. serius terbaik. game ni qualitynya sangat sangat ok. temple run pun tak smooth macam ni. salute sangat pada Paper One sebab buat apps game yang sangat best.

korang boleh lelaju check kat www.thepapermasterasia.com dan download game ni cepat cepat dekat App/Play store.

selain boleh mengisi masa lapang before tidur atau masa senggang lepas buat kerja2 berat, mana tahu rezeki korang menang Iphone 5s kan :)

till then, take care people!

3 comments: