Thursday, May 22, 2014

Something for people like me :)

Assalamualaikum and hi :)

Sekarang ni mesti ramai yang kerja office hour dok tengok jam kan. sikit je lagi nak balik. chillex okay? as for me, tengah rest skejap. tadi baru lepas hantar barang ke poslaju since my fiance gi overseas cari kainnn and one of my staff cuti. so harini makcik pateng bawa banyak barang2 nak pos ke pos office sambil pakai baju kurung moden. dengan kain labuh nye, angkut barang banyak, kaki jalan tak betul sebab kena buli dengan trainer kat gym.. u can imagine lah kan how was i tadi. 

jadi bila masuk office tadi rasa lega sebab banyak kerja untuk hari ni dah settle. and yang penting buka my sound system from Pioneer brand. i had X-HM21V-S for my boutique. 




kenapa pilih Pioneer and specifically this type?


simply because it describes me. dari dulu memang cari sound system yang a bit small tapi powerful. powerful ni kiranya, sound dia mantap la. hee. since i just play instrumental and jazz music in my boutique, i don't need any huge sound system. cukuplah kecil2 cili padi temanya :')

Despite their compact size, the X-HM21V-S is powerful and packed with features. As
well as integrating a quality front-loading DVD player, the model feature a front-panel USB input
for easy playback of MP3 or WMA audio from a memory device. The new system is compatible
with iPhone (including iPhone 5), iPod, iPad and iPad mini through USB for charging and
playback, and it comes with an external iPhone/iPod stand.
The X-HM21V-S delivers 30 W total output power and offers DVD playback with HDMI
output.


No compromises have been made to deliver exceptional sound. The systems include a
pair of two-way, bass-reflex speakers that are built and tuned to produce deep, powerful
midrange tones and crisp, detailed highs. It comes in a black wooden finish. please, buy this immediately.

many of my customers love how small and adaptable it is in a place. sebab, ye lah kan.. kecil je. nak letak dekat kedai senang la. dengar bunyi music aja. since i letak dekat atas meja (nak bagi bunyi dengar the whole boutique), it never be a space problem sebab size nya. and even design nye lawa kot! 

for girls yang malas nak baca apa yang i cite dari tadi pasal produk baru Pioneer ni, boleh rujuk key features yang ada pada X-HM21V-S ni :


• Front loading DVD tray
• Front USB input - mudah keje ai, cucuk je usb dpt dengar lagu clear and best!
• External iPhone/iPod stand
• FM tuner with 40 preset stations - blh dengar IKIM, FLY, HOT.. wee.
• Total system power: 30 W (15 W X 2)
• 2-way type speaker system incorporating a 50 mm tweeter and a 100 mm woofer
yang ini paling terbaik lah. sebab finishing nya sangat cantik.
• Speaker cabinets with black lamination and detachable grille

ok lah nanti kite tulis lagi pasal pioneer ni n how it goes. kite buat video pulak ke kan :) sementara tu nak layan my sound system dulu. hee.


5 comments:

  1. comel n compact! i loike..hehe..

    ReplyDelete
  2. 안녕하세요? Twinscraftlife is here~~ pls visit our blog! We sell cool handmade products^^ 꼭 오세요~~~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Serius bila Fatin cerita kat bahagian tengah tentang sound system Pioneer brand ni memang 'tak larat' nak baca, tapi bila Fatin detailkan ciri2 bestnya baru terasa nak baca. Bilalah perempuan....

    ReplyDelete