Thursday, May 15, 2014

Review : Where did i get my daily wear ;)

Assalamualaikum and hi :)

I don't lah why.. sekarang ni nafsu untuk membeli tu sangat tinggi. mungkin sebab nak dekat2 puasa, jadi beli baju raya siap2 atau buat sniri siap2 supaya masa puasa boleh focus dengan ibadat sahaja. tapi tu lah.. sekarang ni dok beli nya.. banyak baju2 kurung and dress untuk event. then bila nak leisure atau baju yang normal macam tak adaaaa jeee kat dalam almari niiii.

korang mengalami fasa yang sama tak macam sy? banyak je beli baju, tapi tup2, baju yang kite beli tu bukan untuk daily wear. lebih kepada event wear. makanya setiap hari pakai baju yang lusuh dan 4 tahun tak beli yang baru sebab duit banyak habis dekat baju2 event atau hari raya. tssk.

previously ada tengok dekat blog fatin liyana, dia ada cakap pasal nile.com.my. masa tu tak tergerak hati lagi nak check. mungkin masa tu konon2 dalam almari masih cukup baju. then, last 2 weeks, tergerak nak baca skali lagi yang FL review tu. so.. that's it. i buka website nile.com.my.

memang silap besar la. 

silap besar sebab tak tengok dari awal. serius! dah lama tak nampak baju2 semurah yang apa dilihat masa tu. tops range RM 20 - RM40. kau mampu handle? masa tu hormon adrenalin terus mencurah2. ingat lagi masa bukak website tu pukul 2 pagi. senyap sorang2 dok dalam selimut sebab excited tengok baju cantik2 and murah2. kelakar pun ade bile ingat balik :')



masa tu terus order baju, dress and 2 beg. i think my items ada dalam 10 items. banyak sangaaaat.  and termasuk 1 handbag and 1 bag untuk travel ala2 victoria beckham gitu. total baru RM298! faham tak baju yang sangat banyak plus 2 bag, dengan harga macam tu.. haish. kalau dekat certain mall, mungkin 1 atau 2 beg tu je dah kos macam tu.

i am so happy esoknya sebab pagi2 terus dapat email confirmation. and the next day pagi2 dah dapat baju. cepat betul servis!  n dia warp memang kemas!

memang confirm tak terkeluar la kannn. hehe!

see how happy i amm. ahah. disebabkan happy bukan main, terus cuba2 baju. sorry sebab nak tunjuk baju2 yang dipakai sangat coolness jadi harus selfie walaupun that day banyak keje,

ok tema untuk selfie hari ini adalah, black white and pink. warna2 simple yang memang sesuai untuk pakai pegi mana2. so joms, how i style my apparels from nile.com.my :)



pink sleeveless tops : Rm46.80 click here
pada mereka yang nak rasa comels2, silalah ke sini ya.


                 
Black and white tops : RM 39.80 click here
yang ni sesuai kalau nak pergi ke event atau business meeting. 
nampak bold dan effect langsing amat :')


                 
matched my tops with unisex black handbag : RM 22.90 click here
handbag ni besar tauu. boleh untuk travel sehari dua. 
travel with style orang kate :)


                 
Sleeveless lace tops : RM 66.60
guess yang ni dah sold out, please check dekat tops/dress categories. 
maybe ada yang similar :)


                 
Stripes cardigan : RM24.30
i think it is already sold out, but you guys can check dekat cardigan/jacket nye
category :)
*yang ni my fevereeeeettt


                 
Checkered tops : RM32.30 click here
for daily office wear :DD


                 
ye kite mix and match ye sume2 sumber yang ada :D


I'm wearing pink bag and black peplum tops from Nile.
postman pink bag : RM44.80
black tops : RM21.20


memang banyak baju yang dapat kan. and boleh mix and match kan baju. since sy lebih suka black and white, baju2 dari nile kali ni sy pilih hitam putih. next batch nak beli, pilih warna2 pastel pulak. tak terasa sangat sebab murah dia macam melampau. hehe. dan disebabkan sy memang tak ada masa nak shopping pegi mid valley ke, times square ke.. memang nile ni akan jadi new favourite shopping place dah. jimat masa, jimat minyak, jimat duit juge.

so korang, berbelanja lah dengan bijak. and i am highly recommend nile.com.my to be your next stop for online shopping!

lets shopping!

19 comments:

  1. memangla murah dear. tp smua free size. bdn2 halus mcm awk bolehla pakai. kalo mcm sy mmg xdpt la nak beli situ. huhuhu

    ReplyDelete
  2. pergh...serius akan terus click nile.com.my jugak...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Mg best shopping sni murah kn

    ReplyDelete
  5. stripes cardigan is super awesome!!! cantikkk sangat! =)

    http://skasstory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. stripes cardigan is super awesome!!..cantikk =)

    http://skasstory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Yeahh same with me. Duit habis online shopping je
    noorkhuzieenperli.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. mmg nile.com terbaik kalau nak shopping online. sangat murah and i love your choice buying black and white colour. My favaourite colour after all! Dan i just envy look at you wearing that strip cardigan! I love that :)

    ReplyDelete
  9. Bestnya. Cantik baju-baju dia. Fana pun kena g shopping dekat nile.com.my jugak la nanti. :)

    ReplyDelete
  10. Checkered tops n beg merah tu lawoo =)

    ReplyDelete
  11. memang murah-murah lahh , ingat nak pick jugak satu . hehe .

    btw fatin guna camera apa ya utk pic last sekali ?
    thankss

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan !

    fatin guna camera apa ya last pic tu?

    ReplyDelete
  13. chantikkkk... sis kalau snap gambar guna kamera yg berevolusi tinggi bagi uhhhm ganbar clear n smooth lg ok sis...hihi btw mmg superbb.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum kak . stripes cardigan tu cantiknya. . -kita peminat tegar cardigan T.T . . - sebb nak cari cardigan labuh cemtu susahnya T.T . . pernah jumpayang labuh mcm jubah tu . . hmm sapu lantai . terus mcm hmmm je hati ni . . T.T nak kunjunglah web nile tu . . mna tau kita pun eksaited mcm akak nak membeli :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tak strpis cardigan tu..dah beli pas tu cuba pakai x muat.. rasanya bdn ni besar sgt kot...huhu.. leh email ker juliane707@gmail.com yea

      Delete
  15. Sangat cantik.. Lebih cantik sebab orang yang memakainya pun cantik.. =)

    ReplyDelete
  16. ni confirm kaki shopping... sebab tu gila shopping.. hehe :)

    ReplyDelete
  17. napew nampak cam anzalna??? kuikuikui

    ReplyDelete