Thursday, December 16, 2010

new number. new journey. more challenges.

assalamualaikum ;)

fuhh! akhirnya duduk jugak depan lappy ni.
sebenarnya sy ke kl atas beberapa urusan
dan sengaja tak bwk lappy.
mahu lihat boleh tak sy hidup tanpa fb dan blog.
cehh. ;p
i admit. sedikit bosan.
tapi tiada lah bosan mana sebab terlalu letih
dan bila ada masa je, mmg dah malam.
jadi terus tidur.

so guys! hari ni sy akan tulis mengenai harijadi saya thn ni
dan events yg berlaku baru2 ini.
let's checkidaudddd!
*sile paham, kite bukan mahu check daud ataupun buat spot check daud.
ok poyo.

next!

1) birthday surprise 1.

omg! memang sangat2 surprise lah kan sebabnye
mereka buat sehari sebelum my birthday.
haha.
comel tahu korang ni ;)

faham tak sy sangat terharu korang buat cupcakes ni?
rasa macam nak menangis.
tp derr.. gua ego skit.
nasib tak pasang lagu hindustan sedih2 je.
kalau tak meleleh gak la time tu.
hee. ;p

ghah pilih H mewakili Hariz.
Hariz, sile bangge awek kau sangat setia orangnye.
pade incik jantung hati, maaf.
dekat cupcakes takde huruf M.
segala kesulitan amat dikesali.
wuhuu.

inilah elly. gadis cupcakes sy.
kite rase macam nak peluk2 awak dah tau.
grr. hehe ;p

nadia mmg suke buat muka sebegitu.
oh ya. me too ;p
but she's wayyy good at this.
mane aci yang!

background macam kat studio dah kan?
padahal kat east coast mall je pun.
hee. jimat duit tak payah ke studio.


ghah bawak camera polaroid. n she give me polaroid pic!
i am soo going to put it in my purse!
i just love the moment dearies ;)



cupcakes yg elly buat.
sedap! my mum pun puji ;)
*wak, kite curi dr fb awak. terharu sangat;)

nadia pun sanggup datang n tolong elly buat cupcakes.
:,)

cupcakes. polaroids. friendship.
it sounds perfect, isn't it?
i love u guys.
like, seriously.
i really am ;)

2) birthday surprise 2.

yg ini dibuat oleh my family.
i didn't know it will be sooo grand!
thought hanya makan2 di swiss garden.
but bila tgk meja yg abg wan reserved..
i was like.
ya Allah.. r u guys kiddin me?!
with beautifully decorated table n chair,
right at the poolside, presents, cakes, yummy food..
i love u..
i'll try to be a better daughter, sisters to our family.
i will. Insya-Allah..
thank you for everything..
:,)



3) beach photoshoot.

kalau tahun lepas, semasa birthday sy kena baling tepung,
thn ini sy kena masuk laut!
ahah.
tp masuk laut sebab photoshoot la kan.
seronok!
i had fun wif my dear elly, her lil' sis which turns out taller than her
(elly, jgn risau. kite senasib), nadia, pitt fauzi n moez.


kami santai2 that day.
main2 air.
masuk air.
huhu.
best! walaupun letih, tp suke hati
sebab lepas tu pitt blanje eskrem yg pakcik naik motor jual.
lame dah tak makan eskrem sebegitu.
hilang penat tahu.
thank u pitt!

the outcomes ;)
(from pitt fauzi, elly elinna n moez d. ghani)



it's amazing kan?
terima kasih pitt n moez sbb sudi datang
jauh dari muadzam n tunggu the girls yg mmg lambat!
we had fun n yeah, we should do it again!

4) Maysaa n hana tajima.

went there wif my couz, kak long.
kemudian incik jantung hati datang lepas
habis kelas.
dia sgt teruja melihat hana tajima.
sibuk suruh ambil gambar hana.
heyy, ai jeles yu knowww!
haha.
wutever dear, she is pretty.
kalau org ckp dia tak lawa, tu yang pelik.


i met my frens!
last jumpa mereka masa di melaka time
diploma.
ada kursus utk MPP setiap uitm.
so here we are, not as MPP.
but as normal girl who loves hana tajima ;p

also,
sy jumpa beberapa pembaca blog during that day!
maaf kalau sy kelihatan kaku sebab tak sangka ada yg
mengenali sy. rasa macam mulut tak dapat bercakap.
wuu. kalau lah boleh putar balik masa, banyak benda rasanya
nak borak2. haih.
ada jodoh kita berjumpa lagi ya ;)
p/s -nak tgk gamba kite boleh? ehe.

5) dilamar brunei.

annas asked me if i'm free sebab dia ada job.
n yea. i'm free that day tp malam sudah mahu balik ke
kuantan.
so. i took the job.
he said it's a photoshoot for a website.
so i was like, "okay, i'm cool! "

but that's not the best part.
the best part is.. it's the brunei ambassador!
omg!
ya Allah..
meletup jap dada mak ni nok.
sampai rumah dia baru tahu.
rumah duta memanglah macam istana kan.
living hall ada 3 kot.
yg main punya siap ada 6 aircond.
tangga pusing2 yang super besar,
swimming pool yg sgt lawa,
kitchen yg sgt banyak,
ok mana tak jakun kan.
well. that's me la.
huhu.

lepas tukar baju terus snap.
practise buat muke serius ;p

the outcomes ;)

thank you annaseaskey and sis naaqiyah
for such a lovely evening.
i hope you like the outcomes ;)

ok sebelum balik haruslah ada
gambar mengada2.
wehuu.
muka stok sama je, senyum.
sebab masa shoot muka serius.
jadi lepas kan semua senyum2 kat camera
phone sendiri.
ehehe ;p


6) me and you.

memang me and you.
me and cat.
sepatutnya sy balik ke kuantan selepas shoot.
tp abg pi ada kerja hari ni, so balik la keesokan harinya.
which is wednesday night.
so sepanjang hari sy tak keluar rumah dan
order mcd saja sambil tgk america's n australia's next top model.
sgt relax. santai. takde keje.
mcm pemalas pun ade.
huhu.
tp dah lame tak relax mcm ni.
so. best juge sebenarnye.
ehe.
huhu.

ok kucing ni bukan sy bela pun.
tp dia sangaaaaaaaat comelllllllllll!!!
setiap kali dtg kl,
dia mmg ikut sy.
so smalam sy bwk dia masuk rumah.
comel ohh.
sy buat2 tidur then dia pijak perut sy.
konon nak attention la.
grr.
fineeee. u got my attention sayang.
wink.
thank u sayang, teman ai due hari.
nanti yu teman ai lagi kay?
wehuu.

maka dengan itu, tamat sudah entry kali ini.
jam sudah pun menunjukkan pukul 4.28pagi.
sy mahu tidurrr.
walaupun tidak mengantuk,
harus! wajib!
paksa diri utk tidur.
kalau tak esok confirm bangun lewat lepastu kene
berleter dgn umi sbb tak tlg masak, tak pegi beli brg dapur,
tak.. apa2 lah.
so. harus tidur sekarang utk mengelakkan perkara2 yang tidak diingini berlaku.
uhuk.
till then.

malam kalian!

23 comments:

  1. i cantik dear. :)
    kucing tu pon cantik. hihihi

    ReplyDelete
  2. tae care fatin. one day nak jumpa fatin gak!hehehe

    ReplyDelete
  3. tu diaaaaaaa meletup letup macam popcorn!
    hebak mung che wam hebak!

    proud to have girlfren like u babe :)

    ReplyDelete
  4. sume comel.. u . hana.. ur frens.. cuppies.. cat.. aha (:

    ReplyDelete
  5. 1. ohh..pjgnye entry kali ni.. lot's of stories..
    2. huhu..tumpang terharu n happy~
    3. as oways tdo lmbt.. hehe.. tahan sunggoh mate tuh.
    4. ;)

    ReplyDelete
  6. tumpang happy for u..;)
    mesti busy n penat..
    ohh..yg bufday suprise 2 mesti plg best kan?
    take care.

    ReplyDelete
  7. babe!! hahaha., thanks for having our picture there. ahahhaa. :)

    HAPPY BIRTHDAY and MAY OUR WISHES COME TRUE Kembarku! :P

    ReplyDelete
  8. laskar rainbow : ape yg comey ye? ahah.

    indah mulya : thanks! ;)

    izzah farhana : haa. tau takpe.. padahal kite dekat je ni wak. ;p

    fah : huhu.. jgn la ckp cemtuh. malu akuhh.. wuu. ;)

    annas : thank you my bro ;)))

    mogobja : huu.. makasih yaa ;)

    zaren : ahah.. dh nop wat gane.. mmg base kite tdo lambat. susoh sungguh laa.. any tips sayam? ;)

    sis mardhia : a bit gak la.. tp fun. so it's okay. hehe. dgn family.. mestilah best kann. ehe. thank u sis! miss u ;(

    eton : haha. mestilah yang! lain kot pic kite mase kat melaka, ngn pic skang. ;p

    happy birthday to u too my twin!! may all the good things followed u from now on ;)

    ReplyDelete
  9. seems like segar bugar jugak walopun tdo lmbt.. perlu tips gak ey? hehe..
    b careful taw faten, my lectrer ckp..kalo salu sgt tdo lmbt.. metabolisma badan messed up. meaning: higher risk of getting cancer! Huhu..nauzubillah la, mintak jauh. take care of urself k ^^,

    ReplyDelete
  10. oh waw pjg entry, hana and yuna mmg style. i saw you las time tu but tatahu nk tegur, hi here :) rezki betul dpt buat photoshoot eh best, baru tahu awk cover dara.com, nice job :)

    ReplyDelete
  11. happy birthday...cantiknye awk sis...teruja oooo

    ReplyDelete
  12. zarin : mm. sy mmg jenis ta banyak tdo. 4-5 hours sleep da ckp ntk buat sy hyper. ehe. oh is it.. takut la pulak bace.. ummph. ok! i'll try to balanced my sleep timetable then. thanks zarinn.. meh sini nak hug skit! *hugsss* ;)

    dayah : huhu. tuh la, sy pun baru sedar entry nih pjg ghupenye. huhu. ouh ye ke.. takpe... hye too! ;)

    ReplyDelete
  13. eykin : thank you eikin.. ahah.. biasa saja. thank you ;))

    ReplyDelete
  14. awesome..! msti bes kan life k.hana..shootg sana sini...:D

    ReplyDelete
  15. adores u! heee~~ suka kot cara fatin describe ur life..bertuah menjadi fatin suhana~

    ReplyDelete
  16. syamin : ahah.. paling syiok dapat manje2 ngn kuceng comel itu. tssk. rindu lah pulak. sob. sob.

    yan_n.i.m : biase saja actually.. kalau takde shooting dok tergolek atas katil gak. ehehe. *kantoi disituh ;p

    iloveutoo : hee. thanks dear ;) appreciate life.. it makes us feel special. no matter who we are ;)

    ReplyDelete
  17. cantik nyee!! pandai posingggg ..lawaaaa......~

    ReplyDelete
  18. pandai jiha pilih huruf H...hehe mmg bngga dpt gf yg setia :)

    n sori xwish bday ko lg, xdapek nk on9 psl exam recently.. happy belated bday che wan fatin!

    ReplyDelete
  19. Fatin, bertuahnya jadi u Fatin, beauty with brain!
    u sangat cantikkk!!!

    ReplyDelete