Wednesday, December 1, 2010

rasakan apa yang kurasa.

assalamualaikum ;)

rasakan apa yang kurasa.
(bak kata lagu jantung hati sy)
apa yang sy rasa?
tiada apa2 pun.
cuma tak boleh tidur.
ehehe. ;p

ok2. serius.
mungkin ada yang akan kurang suka dengan
apa yang akan sy tulis ini.
tp. it's my opinion. my blog. my right.
leave my blog if you don't like it kay?
;)

pernah tak korang pergi ke konsert?
i mean. bukanlah konsert jomheboh macam tu.
konsert yang macam. the real one.
where you'll lost in the middle of the crowd.
get lost. and be lost.
be someone else.
do things you shouldn't.
you know.. that kind of concert.
mungkinlah. mungkin ianya seronok.
be in positive way, it's a place you can
reduce your stress.
atau mungkin masa muda, perlu rasa semua.
supaya masa tua takkan menyesal.

but.
i never like that kind of place.
kenapa perlu ke tempat2 sebegitu utk
kurangkan stress?
sujud itu tidak cukup aman?
selawat itu tidak cukup mendinginkan?
masa muda perlu rasa semua.
iya, mungkin benar.
tp tahukah kita bila ajal kita?
benarkah kita akan menemui ajal setelah umur meningkat tua?
atau mungkin kita akan menemui ajal sebelum sempat kita bertaubat.
semasa kita sedang enak dibuai mainan syaitan.
ahh.
teruja nya anak2 muda kini.
pergilah.
jika hiburan sebegitu yang kalian inginkan.
yang kalian agungkan.

aku tetap disini.
cuba utk berpegang teguh pada prinsip sendiri.
rugi sekarang tak mengapa.
takut2 rugi pada masa yang mendatang.
nauzubillah.

btw, hari ni 1 Dec 2010.
it a world AIDS day.
the AIDS free generation is due in 2015.
so. what can u contribute?
;)

malam semua.
mimpi indah!

32 comments:

  1. nice entry fatin..oso tak ske tempat2 camtuh n juga my parents awal2 lagi dah larang..so memang ada baiknye..=)

    ReplyDelete
  2. sokong sgt ! :)
    x perlulah kite nak reduce stress ngn pegi tmpt2 cmtukan..
    Al-quran ade bacalah..
    telekung sejadah semua cukup sujudlah kita kpd Allah..
    itu yg paling terbaek :)

    ReplyDelete
  3. syafiqah : thanks syafiqah ;) ye la kan. parents kalau dah larang tu, adalah sebab musabab nye kan. takkan la saje2 bosan nak larang. ehe.

    syafiQaJuhari : that's true! mungkin susah sebenarnye nak praktik kan. tp.. slow2 la. sy pun susa gak. tp at least, kite sentiasa cube ;)

    ReplyDelete
  4. betol3..
    slowly la kan.. :)
    cubela kite tgk skrg org melayu kita da mcm org barat..haihh~

    ReplyDelete
  5. sujud itu tidak cukup aman?
    selawat itu tidak cukup mendinginkan?

    ske ayat neyh. btw mmg betol pon.!

    ReplyDelete
  6. saya sokong kamu. buat ape la nak ke konsert bagai. membazir. lagi pon, bising. huaaa xbest langsung. makin stress ade la. kannnnn. =)

    ReplyDelete
  7. totally agree with you fatin!
    yang sedih ada juga yang bertudung tapi melompat-lompat dekat konsert
    suka ayat-ayat 'sujud itu tidak cukup aman?
    selawat itu tidak cukup mendinginkan?'

    :)

    ReplyDelete
  8. lagi serabut adalah pegi tempat2 macam tu aishh

    ReplyDelete
  9. NIce entry kali ni,sye pun mmg tak prnh g tmpt2 crowded gila mcm konsert tu, rimas n rasa nk pitam n seterusnya pengsan je..huuuu :)

    ReplyDelete
  10. yup. so true. ive never been to any concert. even tho dlu masa study byk giler concert kat indoor arena sebelah my residential hall. and ade discounts lagi.sume jenis artists pernah dtg including my fav black eyed peas, neyo, usher, rihanna, pussycat dolls etc.

    org kata why so conservative.biar lah.there are other meaningful ways to entertain ourselves kan :)

    have a nice day!

    p/s: today minyak naik lagi :(

    ReplyDelete
  11. love this entry..
    rasanya kita semua tahu kan baik buruk konsert2 sume tuh..
    hurmm..but still xpaham kenapa ada yg bertudung gi konsert lompat2..sokong Nur Suhaila dan syafiqajuhairi..

    ReplyDelete
  12. oh lupa, che wan. i hope u read my latest post. sudi lah komen untuk share isi hati kamu juga. i'll really appreciate u sayamm. :')

    http://zarifahmr.blogspot.com/2010/11/sumpah-aku-cinta-sampai-mati.html

    ReplyDelete
  13. setuju ngan kak fatin ! skrg ni , remaja da lain sgt . huhuh

    ReplyDelete
  14. syafiQaJuhari : that's y.. hope kite tak jadi macam tu..

    cikkurekure : thank you awak ;)

    anassuhada : tuh la pasal.. agak2 apesal la mereka yg pergi tu suke sgt ea.. uh.

    ReplyDelete
  15. suhaila : mm. me too. i don't like it. hopefully hati ni ditetapkan olehNya sentiasa.. thanks suhaila ;)

    twinkle2 : same2 lah kite ye. wink.

    fah : kann.. uhuk. ok2, i'll leave the comment afterwards! ;)

    cik ain : ahaha. kite same la wak! ta suke tempat2 bising. da la sy ade darah rendah, mmg bole pengsan la. wuu.

    dzul : wow.. u must be very strong! susah tu nak tetap pendirian bila environment kita sangat2 senang utk dapatkan hiburan mcm tu. good for u n ya, congrats ;)

    sis mardhia : ya la kan.. mungkin mereka masih tak faham apa antara sebab2 kita bertudung. one of it, mengelakkan kita drpd melakukan perkara2 yg kurang elok ;)

    miyasya : uh.. that's y.. sis pun risau jugak dgn diri sendiri. takut tak kuat.. but nak tak nak, kene kuat jugak. ahah..

    ReplyDelete
  16. hai cik ikan~
    saya suka kata2 awak (^___^)

    tak semua orang mampu.tahniah kepada cik phatyn kerana awak HEBAT!!!
    islam itu akan menjadi sangat2 unggul apabila semakin ramai remaja islam yg berjiwa cantik seperti awk :)

    ReplyDelete
  17. saya sgt setuju.terima kasih.

    ReplyDelete
  18. betul2 ! doa2 la kiter tak macam tu kan kak :) makin dewasa kita , makin byk dugaan .

    ReplyDelete
  19. betul kak atin.igt2 la ajal kan.insaf sekejap.ihik.;)

    ReplyDelete
  20. agreed!huhu..I pun jenis yang xske tmpat2 yg sesak..so,tak suke konsert..

    ReplyDelete
  21. yea lah kena la kuatkan hati. klau tak hanyut jer nnt kan :)

    *menunggu posting menarik seterusnya dr cik fatin

    ReplyDelete
  22. nysa x pnh g pon konsert2 gtu..selain buang dwet..i dun like sesak2...eeeyyeewww!!!!

    ReplyDelete
  23. atin..u should read this.
    http://greenygorgeous.blogspot.com/2010/12/kerana-kau-fatin-suhana.html

    ReplyDelete
  24. saya sangat setuju :) ingat lah Allah adalah sebaiknya..

    konsert? buat apa nak bazirkan duit utk pergi situ.. nehi hey.. :)

    ReplyDelete
  25. fatin..truskn hidup u..
    nnt bla i dah kwen,doakn i dpt ank mka cm u taw..agpon u baik ngn sume org..keep it up!

    ReplyDelete
  26. nice entry kak ftin,,
    I had follow your blog n i hope u will follow my blog too.. i'm a new blogger need some follower... Insyallah saya bole berjaya..
    http://miaasmira.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. a'ah en..
    bace Al-Quran tuh lagi leh ilang tension
    tenang je ase
    neyh g konsert wat bingit telinga
    terkinje sane sini
    ish3
    p tuh la zaman skunk
    batas2 tuh xde dah..
    herm...*_*

    ReplyDelete
  28. i dunno since when.
    i suke ur blog and ur writing..
    i think my 1st time kat sini dah jatuh cinte dengan ur blog..
    and u too sgt adorable..tensen okey tgok u antik..huwaa..

    btw..
    dunno nk komen ape.but i like this entry sgt2

    ReplyDelete
  29. mendekatkan diri dengan-NYA hati pasti aman..

    1st time singgah blog ni..nice entry :)

    ReplyDelete
  30. fatin, stuju... i never been in any concert also belum teringin lg cuz i dont see nothing good on it~~ there r many things that better to do beside going some place like that...btw, nice opinion from u :)

    ReplyDelete
  31. (,") alhamdulillah.. indah rupa, indah juga akhlaknya...

    ReplyDelete