Tuesday, January 25, 2011

where could u find me?

assalamualaikum :)

ola! awak2 sume da makan? as for me,
i ate A LOT today.
nafsu makan sy neh ta tentu.
mcm perasaan sy neh la.
kalau tak lapar, sy mmg takkan makan.
end up, satu hari just amek roti sekeping.
tuh pun habis paksa diri kalau tak
nanti badan kurus tak boleh
nak bwk buku pegi kelas.
tak pun mase naik bas dari padang kawad
ke fakulti boleh melayang2 badan sebab
pakcik bas bwk bas ala2 roller coaster.
makanya, berat badan yg ideal itu penting.
sob.sob.

tp kalau dah ade nafsu makan.. haih.
smpai org laki pun boleh geleng kepale.
huaaaaaa. huduhnye perangaaaai.
bakpe hau jd prangai gtuh lalu.
n macam pg td. kebetulan kelas fiqh muamalat habis awal.
so sementara tunggu kelas en. syed ashrene,
kami makaaan duluu.
ape sy makan?
nasi lemak sebungkus. licin.
karipap. 3 biji. licin.
waffle peanut butter n choc. sebungkus. licin.
n tadi my classmate ayin bg oreo tart.
ngehehe. macam tahuu je kan sy penggemar mkanan2 cemtuh.
ok, yg tu juge licin.
hmm.
itu baru breakfast.
my classmate, amar, tgk sy mkn pun sampai cam,
"haah? u makan lagi??"
*mata cube dibulatkan dan mulut ternganga ala2 terkejut.
sy hanye tersengih dan sambung makan tart dengan penuh nikmat.
sob.sob.

ok lah. sebenarnye nak list kat sini snarai tempat2 makan
yang sy slalu makan/hangout/lepak2
di shah alam ni. kire mcm tempat lazim sy lah.
dlm seminggu adelah dlm 3-4 kali kot?
atau lebih.
huhu.

1. Pakli. seksyen7.
ok neh mmg tempat student la kan. kalau student uitm tak tahu pakli,
rasenye macam tak percaye pulak.
sy slalu lunch kat sini.
servis ok. makanan sedap :)
selalunya sy order : nasi lemak biasa + telur mata/
mee goreng mamak/ air dari dulu sampai skang
tak tukar2- mango juice.

2. Barra. pusat komersial seksyen 7.
tempat ni sangat2 pack. makanan sedap,
servis pun cepat.
tp kadang2 berkira2 nak pegi sebab terlalu ramai org.
n biasalah, yg ramainye lelaki.
tp bile dah mengidam sgt2 ayam goreng barra dea, mmg
kuhadapi semua ituu.
hehe.
selalunya sy order : nasi goreng cili padi/ nasi goreng ikan masin/
garlic cheese nan/ semuaaaa nan/milo ais.

3. Wak dol. pusat komersial seksyen 7.
makanan sini sedap.
tapi dinasihatkan makan kat sini kalau korang ade mase free je.
kalau tgh rushing, lupekan saje lah.
servis lambat.
kalau tgh stress pun , mmg akan membangkitkan kemarahan jugak la.
tp ape2 pun, akak kat sini suke senyum.
so, kite pun akan turut tersenyum juge.
ehe.
sy selalunya order : chicken chop/ nasi gireng cili padi/ kuew tiaw/
nasi ayam/ ais kosong/ fresh oren

4 . Amin thai. seksyen 7. sebaris ngn pakli.
kalau kat sini, makanan thai la kan. ape lagiii.
eheh. kat sini sedap kalau makan nasi campur la.
puas hati :)
sy selalunya order : nasi putih / tomyam/ kailan ikan masin/
daging masak merah/ fresh oren/ teh o ais.

5. Wong solo. seksyen 7, belakang jackel.
aumm. makan sini bile rasa jauh sgt nak pegi pyramid ntuk
mkn ayam penyet.
tp seriously, ayam penyet sini terbaik!
kalah la kat mane2.
kalau korang mmg penggemnar pedas yang extreme mcm sy neh.
boleh la g wong solo.
sy slalu dtg sini dgn incik jantung hati sbb kami berdue mmg
suke mkanan indo neh.
lebih2 lagi pedas kann.
mase awal2 makan, masing2 bajet hebat, makan
siap boleh tgk2 sekeliling.
tgh2 makan2, dah mule muke merah, hidung ngn mata berair.
tp masih bajet cool sbb tak sentuh air pun.
dah akhir2, tak pndang sekeliling. sbb mata dah menangis macam ape.
uh. sungguh tidak cool.
tp ape yg pasti. sgt sedap.
ape yg sy slalu order : nasi putih/ ayam penyet xtra sambel/ tempe goreng/
udang masak petai/ soda gembira.

6. Ummi masakan kampung, pusat komersial.
biasanya akan beli lauk n mkn kat rumah.
murah. sedap. mcm kat rumah.
tp biasalah, tempat murah dan sedap,
org mmg ramai tak hengat.
tp serius, sedaaap :)

ok lah itu saje!

wif kak anizon lepas shoot ntuk dara.com.
kak suzie MUA tegur sy dah ade eyebag yg tak boleh
cover. n muke sy kelihatan sgt letih. n katanya
sy makin susut.
*tp sy rase sy makin gemuk. cemane tuh? :|
entah lah, sy sendiri rasa letih. tp tak tahu kenapa.
uh. harap2 shoot dgn tv9 hari khamis ni ok.
mm. till then korang..
nite2!
:)

15 comments:

  1. emmm...comel je.dapatkan rehat tau..gudluck

    ReplyDelete
  2. wah, mau pegi~~ tapi jauh cos I live in brunei huhu

    ReplyDelete
  3. he..tu mmg tempat femes kat sek 7..huhu..ayam goreng barra mmg terbaik kan?haha

    ReplyDelete
  4. lepas ni nak lepak hari2 kt pakli semata2 buad2 na terjumpa fatin. ehehe. :D

    ReplyDelete
  5. hahaha..biasala tuh..ade ke org nak mengaku makin kurus..haahah

    ReplyDelete
  6. imz : ahah.. baiklah imz :)

    ayuni : wahh.. jauhnye yuni..! takpe, if dtg shah alam, dah ade snarai kedai yg blh makan dah. hehe :)

    teenot : ahaha.. kannn! sedap kot. petang td baru g makan kat barra. tehee.

    fara : adOi. jgn la cemtuh. sy pkai topeng la pasneh. ;p

    nur : aaaa. ahaha. ade ke? ;pp

    ReplyDelete
  7. fiqh muamalat?
    i pon amek subjek tu utk sem ne
    full arab @.@
    aiyooo
    My Recent Post: Tatacara Eyeliner Hitam Keliling Mata

    ReplyDelete
  8. fatin nti try la makan kat putri ayu padang jawa. pun sedap ;)

    ReplyDelete
  9. okay,after this ill make sure i akan lepak kat kedai2 makan ni kalu nak cari u..hahah..susah sgt nak jumpa..hee..

    ReplyDelete
  10. hye fatin,i saya dah lama nak cakap yang rupe awak sikit-sikit mcam norish karman, tapi awak cantik lagi :)

    ReplyDelete
  11. yunk...u take care k..maybe u sgt2 pnat kot..2 yg org perasan u kurus 2...

    ReplyDelete
  12. bru tau fatin student uitm shah alam..
    hehe..kte student part time fakulti business..:)
    slalu gk g mkan kat area sek7..tp tak prnh plk trjumpa fatin..blum ada jodoh lg agkny..:)

    ReplyDelete
  13. wah....ni sume mkann best2 kat sysen 7???sebelom ni tawu barra j kot....wah....bole try ni....bole try ni!!
    fatin amek kos pe ek??

    ReplyDelete
  14. fatin.... shoot untuk tv9 tu untuk rncangn safiyya ke?or untuk rancangan ape? klu tol,nnt nak tgk la...hehehehe

    ReplyDelete
  15. sume tempat mkn yg fatin mention,sume i tau..yela,nm pon student uitm shah alam kan.cume kite len2 fac je..myb kalo kite terjumpe kt mn2 pon,malu lah nk tegur..fatin santikk,model lak tuh.i student biase 2 je.*rendah diri*hukhuk...

    ReplyDelete