Friday, January 14, 2011

gadis material.

assalamualaikum :)

dah lama ta menulis. been very busy with classes.
biasalah, awal2 masuk sem mmg huru-hara sikit.
grr.
tp tak mengapalah, akan cuba utk rajin2 kan diri
mengupdate kan belog budak kecik ini.
:)

kepada sesiapa yg masih belum tahu,
iya. sy ade on9 shop sy sendiri.
tp buat masa sekarang,
sedang renovation.
will have my own branding lepas ni.
hoyehhh, seronokk!
jadi sape2 lepas ni beli baju ngn sy,
akan ade brand tag dibelakang baju itu.
seronok kannn. kann.
sile bangge dan tunjuk kat kawan,
"akuh ade brand ni, kau ade? takde?
eh tak cool lahh. kau kene beli!"

itu ayat promote yg kasi anon yg hate sy,
akan hantar email, sms, formspring,
mengata sy bukan2.
grr.
ade sy kesah?
tak pun!
hehe.
life must go on, n i have much more to achieve
rather than spending my time thinking
how loser you are.
:)

dah2.
itu baru rangka awal.
jadi, bersiap sedialah semua ok!
sy rasa macam sesak nafas je skang sebb byk benda nak kena buat.
but at the same time.
it's what i want.
so, be cool lah.
sibuk2 pun, happy je.
kate abah, buat apa yg kita minat.
n we will not feel stress, or feel like
we have to sacrifice things.
buat apa yang kita suka,
mmg takkan berkira lah kan?
so, i'll go for it.
lagipun, dah 22 thn ni.
i should do something.
from now on.

materialistic.

itu sebenarnya entry yang sy mahu coretkan disini.
materialistik.
perlu ke perempuan jadi materialistik?

bg sy, iye. perlu.
perempuan perlu jadi sekurang-kurangnya, sedikit materialistik.
tanamkan dalam diri anda sebagai satu sifat yang dapat
memotivasikan diri sendiri.
kenapa perlu ada sifat mcm ni?
teruknye fatin ajar sifat2 duniawi ni.
grr.

reasons :

1. bila kita mempunyai sifat mcm ni. kita akan jd sedikit paranoid utk susah.
kita akan cuba sedaya upaya utk meningkatkan taraf diri kita.
sekurang-kurangnya, lebih sedikit dari ibu bapa kita.
dan bagi yg berpelajaran dan baik akhlaknya,
disinilah kita akan rasa pentingnya education.
boleh saja nak senang, buat perkara2 yg haram disisi agama.
tp bila kita punya akal. dan punya agama,
kita akan sedar-
pendidikan boleh mengubah segalanya.
maka, seriuslah dalam belajar.
belajar pun kalau ikhlas dpt pahala tahu.
jadi, mmg menguntungkan disini.
u further your study, u'll get :
-more knowledge
-pahala
-better future, Insya-Allah.

2. bila jd materialistik, kita akan fikir masa depan.
bila fikir masa depan, kita akan mula merancang.
bila kita merancang, sebenarnya kita merancang utk berjaya :)
iya, betul.
kita merancang, tuhan menentukan.
tp tuhan juga suka hambaNya yang sentiasa berusaha.
tak begitu?

3. kita akan sentiasa alert dengan peluang2 yang mendatang.
bila dah bersifat mcm tu, kita akan sentiasa fikir bagaimana
nak tingkatkan hidup ini.
age doesn't matter.
u'll never be too early or too late
to start something new in your life.
make some changes.
u'll definately will go far,
as long as Allah is your guidance.

so, that's all.
byk benda nak citer ni!
tp slow2 lah ye.
hehe.
thanks for reading.
kite suke :)

gudnite peeps!

12 comments:

  1. yay tak saba nak bli ade brand kak fatin!! hehehe XD

    ReplyDelete
  2. lepas i kalo i bli bju u, i nak belagak kat kwn

    ' what u dont buy FS's label? u r so 2007! rolls eyes' haha

    ReplyDelete
  3. wow, ade brand sendiri.bestnyerrr.
    tak sabar nak grab nie. hehe
    yup. setuju ttg materialistik tuee.
    so jangan pandang annoying lerr bila kita sendiri mengaku kita materialistik;D
    sebab disebaliknya terdapat advantagenyaa. hehe

    ReplyDelete
  4. ye, setuju sgt... jgn terlalu selesa dgn apa yg kita ade skrg.

    anyway, nant bila dh jual brand bru tu, war2 kn la yeee :D

    ReplyDelete
  5. teringat video clip "i want your money, your money not you" dari pada OH YEAH hehe

    ReplyDelete
  6. salam.....

    moga berjaya dalam pengajian..

    *follow ur blog..**1217

    ReplyDelete
  7. anda ditag :)

    http://nuovefiabe.blogspot.com/2011/01/contest-blog-paling-comel-cantik-dan.html

    ReplyDelete
  8. betul2..some time kne jadi materialistic skit..
    for batter future....:)

    bestnya fatin suhana ada branding tag sendiri..

    ReplyDelete
  9. stuju gler ngn ideology che wan..ntuk kite survive dlm life kite sndri..

    ReplyDelete