Monday, October 24, 2011

riadah with classmates :)

Assalamualaikum :)

hari sabtu lepas sy dan classmates sgtlah bersungguh utk beriadah.
jadi kami memilih utk ke bukit cerakah, shah alam. eh tapi dah tukar nama. bukit cahaya.
kan? masih confuse(-_-).

sebenarnya aktiviti ni adalah salah satu aktiviti2 yg perlu kami buat
in order ntuk lulus paper issue. hebat tak? nak lulus pegi beriadah.
dapat 5% for each activity. wuu. nampak sgt budak2 kelas ni
sume pemalas nak beriadah. atau mungkin ditujukan pd penulis blog ini
yg malas bersenam? tssk. dalam betul maksud aktiviti ni. *sentap sorang2.
anyways, minggu lepas group syfiq decide utk ke bkt cerakah utk beriadah
disebabkan kesedaran sivik yg melanda dirinya melihat classmates yg sgt malas
bersenam terutama fatin suhana. mungkin drumstick yg dulunya dpt di'hide'kan,
kini tidak dapat lagi bersembunyi dgn aman. makanya, aktiviti ini harus
diteruskan supaya peha menjadi lebih kecil dan selim mcm supermodel. *dlm mimpi. sobs.


since weekends sy mmg balik rumah di kl, makanya pagi2 lagi
dah drive thru mcd utk beli coffee. sementara tunggu my housie, fatin fasihah
datang, sy menikmati coffee n chicken mcmuffin dlm kete sorang2 smbil tersenyum.
sejak kebelakangan ni asyik nak coffee je. semalam tak dpt memenuhi craving, sedih satu hari.
nasib baik hari ni dapat. tssk. dah melalut dah. anyways, bile fatin dah smpai,
kami gerak sekali n terus ke bukit cerakah. yeay!


coursemates/ classmates/ housemates/ bestmates :)

cerap, zak a.k.a bf hanna n haq. makhluk paling sengal dlm kelas. ;p

with hanna masa nak tunggu bas naik ke atas. sy rase cam kerdil sgt bile sbelah hanna.
kenapalah hanna perlu tinggi. rase mcm nak pakai heels jee.

rasenye mmg kalau g mana2 pun, kami housemates mmg bersame2.
sy n ninie mmg langsung tak boleh berenggang. rase
macam nak menangis kalau takde. sungguh tak independent. sobs.


masa kat dalam rumah 4 musim. sekarang ni tgh musim luruh.
12 derajahh celciusss. bayangkan korang tgh jln naik turun bukit berpeluh2
satu baju smpai boleh perah sbb terlalu byk peluh, then dpt masuk
rumah 4 musim. fuhhh. nikmat betul tahu.




keluar2 rumah 4 musim terus rasa mcm nak masuk balik.
tp apakan daya, kene ade tiket. kecewa betul. (-_-)

ni kat jambatan gantung tapi mcm tak berapa nak gantung.
mule2 tengok rase mcm macho je la. bile dah kat atas tu
rupenye bergoyang jugak la lutut ni. terus rase mcm tak ohsem depan kwn2. huah.
malu ;p

kat bwh ni video yg mcm ntah apa2. tp nak tunjuk jugak kat classmates sume.
ahah.






after dah puas berjalan, bergayut, berlari2 anak dan yg sepesen dengannya,
classmate kami, han sgt bermurah hati bg nasi lemak sorang satu.
dah makan tu tibe2 ternampak pakcik jual aiskrim kampung dlm kon tu,
terus berlari2 pegi beli. sedap smpai rase taknak share dgn sape2. ;p
tp rasanya mmg lemak2 yg dah burn, tak jadi apa2 sbb makan byk terus
lepas tu. not good fatin. uh.

dah habis mkn aiskrim tu, me n fatin balik kl smula n rehat sepuasnyaaa.
konon sbb letih berjalan2 padahal byk makan je keje.
tssk.
but anyways, i love doing these kind of activities sbb classmates jd lebih rapat :)
this week my group nye turn pulak buat activity.
nak tau kiteorg buat ape, next entry! :)

till then, goodnight people!

20 comments:

  1. hari tu my friend practical dekat sana.. kenape tak naek skytrek... best ooo

    ReplyDelete
  2. lamanya tak pergi sini =) macam best je. anyway semua pic you cantik2 =)

    ReplyDelete
  3. adehhh...bab gini hok lemah semangat...letih tapi best!

    ReplyDelete
  4. gambar yg paling last sekali kat jambatan gantung tu....girl yg baju biru tu sapa nama ek??assalamualaikum ordinary muslimah

    ReplyDelete
  5. tak penah sampai sini lg.. one day nk try pegi.. nampak best! :)

    ReplyDelete
  6. ili aisyah : ouh ye ke.. practical ape kat sane wak? ahah.. that time tak terfikir nak skytrek coz igtkan nak main paintball. tp due2 pun tak jadi. uhu

    cici : samalah! last sy g dulu pun time skola rendah. u should go there cici! :)

    onie : ahaha.. nape lemah smangatnye oniee?

    anonymous :wassalam.. that's mastura, my classmate. knape ye?

    ReplyDelete
  7. wow,bestnyer korg.. x pnh msuk umah 4 season tu..

    ReplyDelete
  8. Fatin.. brapa harga nak masuk rumah 4 musim tu ek?

    (myshamimie.blogspot.com)

    ReplyDelete
  9. fatin pergi beriadah pakai jeans ke? hehe :P

    ReplyDelete
  10. mcm syokk jaa p lepak2 kat bukit cahaya tue

    thats right..when we always doing outdoor actvty with our friends, it will close our relationship...

    ReplyDelete
  11. sekali sekala beriadah camtu syok juga

    ReplyDelete
  12. patutlah macam pernah tengok je tempat dalam pics tu, rupanya pernah jugak pegi dulu ...

    btw, terjumpa blog ni kat blog light shadow td. nak jemput dtg blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com, dan bagilah komen sekali :)

    ReplyDelete
  13. beznyeee.da lama tak pi bukit cerakah....

    ReplyDelete
  14. as salam ordinary muslimah>>dia org mana ek??mcm muka kwn saya time dulu kala lh...

    ReplyDelete
  15. lemah semangat sebab bersenam tu meletihkan..nak peluh!tapi onie malas,hahaha ...*weird*

    ReplyDelete
  16. bukit cahaya tuh mmg makin hebat. tak sama mcm dulu2 :)
    btw, jenguk2 la ke blog I
    http://adilasaidi.blogspot.com/
    Teehee :)

    ReplyDelete