Friday, February 24, 2012

habis madu sepah dibuang.

Assalamualaikum.

tadi balik2 dr office, bomba datang.
huahh, eksaited sbb dah tahu ni mesti sbb kes sarang lebah yg melampau2
banyaknye kat rumah.
orang kata tak apa kalau tak memudaratkan,
tp sbb skang smpai dah ada 5 sarang lebah n dah start masuk ke dalam rumah,
abah mencadangkan utk panggil superhero malaya shj, iaitu abamm bombamm.
*asal cam geli je ayat. heh.

malas nak cite panjang2 sbb masih letih balik keje +
eksaited dpt makan madu fresh + adrenalin byk keluar.
berdasarkan gambar, sila tulis karangan tidak melebihi 100 patah perkataan.
terima kasih!
















faham tak? ehehe.
cepat buat karangannnn :p

till then,
enjoy your weekend!

33 comments:

  1. tak tahu nak komen untung ke.. atau nak komen kesian kat akk..hehehe..papepon anis tak tahu rasa madu tu macam mana..tau manis ,tpi..aish tak pernah try la :P

    ReplyDelete
  2. bestla dapat makan madu free!!
    banyak ke dpt madu dgn 5 sarang tu?

    ReplyDelete
  3. bagus makan madu asli tu. obat segala penyakit =)

    ReplyDelete
  4. wah.. banyaknye madu... fresh2, 4sure sedap hehehe (^-^)

    ReplyDelete
  5. ish,dahsyatnye!tp best la dpt madu free kak fatin

    ReplyDelete
  6. jenuh na wt karangan ni ..hehehe untung dapat madu :D

    ReplyDelete
  7. Untung-untung halau lebah dapat makan madu free. Best!

    ReplyDelete
  8. msty manis tak hengat kan madu fresh???

    ReplyDelete
  9. waaahhh...!! bestnye madu fresh..!!!yummyyy..

    ReplyDelete
  10. wah..dah lame xmkan madu fresh!!

    ReplyDelete
  11. sedap ke rase madu asli?? xpenah rase pon..nmpak mcm sedap je.

    ReplyDelete
  12. eh2,,tak pasal2 dapat makan madu free,,macam mana rasenya yer,,hee

    ReplyDelete
  13. sukenye u all ni berMADU ek....

    ReplyDelete
  14. makk aieh! dah bole2 dah nak buat bisnes jual madu lebah dah camneh. cool!

    ReplyDelete
  15. ingatkan apa tadi rupanya maduuuu hehe..sedappnya tengok madu tu freshh je.manis macam tuan yg update entry ni:)
    salam kenal.
    http://ciksyazz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. di bawah ni listing komen dari kak etty... ;p

    1. Cantik Rumah fatin
    2. Sarang Lebah tu dah rupa corak kat bumbung Fatin
    3. Wahhh seronoknye kenduri Madu Lebah Asli

    :)

    ReplyDelete
  17. Banyaknya sarang kat rumah Fatin. Untung boleh madu freee. Hehe

    ReplyDelete
  18. wuu ~~ macam bahaya je duduk kat situ. tak berani maya duduk situ lah..


    Miss Fatin Suhana, credit buat anda yang comel ^^

    http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2012/02/berpeleser-leseran-di-spring-dengan.html

    ReplyDelete
  19. kenapa tak buang dari awal lagi? hehe banyak sangat sarang dia tu :o

    ReplyDelete
  20. Dear Fatin Suhana,

    Just to share information with you on how to check keaslian of madu lebah yang anda beli/dapat.

    Follow this instruction as below:-

    1.Tuangkan sedikit madu ke atas pinggan leper berwarna putih pada bahagian tengah pinggan.
    2.Kemudian tuangkan sedikit air kosong ke atas madu tersebut.
    3.Pegang pinggan tersebut dan goyangkan pinggan (secara membulat) agar air terlarut bersama madu.
    4.Pastikan air membentuk satu bulatan pusingan arah lawan jam.
    5.Perhatikan secara teliti terhadap madu tersebut dari saat awal sehingga madu tersebut akan secara perlahan-lahan melarut bersama air dan akan membentuk tekstur/shape imej sarang lebah (seperti di dalam image DSC04276/gmbr kedua terakhir)
    6.Jika kelihatan begitu jelas bentuknya, maka tahap keaslian madu lebah tersebut amat tinggi.

    I had try this method and done comparison dari pelbagai jenis madu lebah like madu yg di beli dari supermarket and madu lebah asli kampung made.

    You may try this method with pelbagai jenis madu lebah.

    ReplyDelete
  21. ini boleh buat bisnes madu kat rumah..tak payah g hutan cari madu..

    ReplyDelete
  22. woww. banyak nye! kaya madu lah lepas ni :)

    ReplyDelete
  23. Dapat madu free, boleh buat masker..

    ReplyDelete
  24. macam lebah tualang apis dosetta... sebab besar... kalau lebah kampung.. dia kecik...

    BTW kalau lebah kampung pun - apis serana.. satu kotak sarang lebah dijual. dekat RM500... sarang kat luar tu boleh dipindah ke dalam kotak untuk diternak... maybe you can masuk kursus ternak lebah and buat penternakan lebah... sebab kalau sampai 5 sarang.. kawasan tu sesuai utk ternak lebah - ada manisan dan pollen...

    ReplyDelete
  25. dah ada orang kene serang?
    nice madu ... boleh makan?
    madu mmg manis dan sedap.

    ReplyDelete