Friday, February 3, 2012

if you love makeupsss, then u better read this :D


Assalamualaikum.


two entries per day. amacam, korang boleh tanggung? ehes.
tak pasal sungguh. ;p

malam yang serba indah ini sy nak share berita gembira dengan awak2 sume.
if you love makeupsss, then u'll absolutely be excited for this :D
have you ever wonder how all the models looks very beautiful?
how can they get such beautiful n flawless skin?
n the opportunity to be in front of the camera?
how?
how?
how?!

the answer is simple, the makeup artist (MUA).
kalau dapat MUA yg hebat, mmg muka akan jadi cantik
n lebih terserlah. but makeup ni sebenarnya depends ngn MUA jugak.
ada yang suka makeup tebal, ada yg suka makeup warna terang2,
ikut theme dan juga ikut MUA tu sendiri.
one of my fav makeup artist is
kak Etty Garib.
why? because her makeup is more to natural and simple.
bayangkan, masa first time sy masuk paper utk slot
citra wanita, kak etty makeup light2 je. tp dea fokuskan
kulit. mmg kulit sy nampak sgt3 flawless.
macam yg dalam iklan punye flawless.
teruja tahu tak bile tgk kulit sendiri mampu jadi mcm tu :')


simple je kan makeup nye. tp makeup mcm ni
mmg favourite sy :)

ok close up sket :


suka makeup mcm ni?

untunglahhh. kak etty akan buat
bengkel personal makeup bersama fatin suhana!
eh. eh. sape pulak lah fatin suhana tu. tssk.

basically, dalam bengkel ni kak etty akan ajar cara2 makeup utk diri sendiri.
ni bukan makeup utk nak jadi mak andam ke ape okay.
ni utk diri sendiri dan maybe kita boleh apply utk makeup kawan2
time bertunang or dinner mcm tu :)

why i have to go to this bengkel? me no have all the
makeup stuff. only have foundation, compact powder n lipstick.
how meh? :(

reasons why u really have to go :
1. bwk je barang2 makeup yang anda ada. tak cukup barang
boleh pinjam dari kak etty. *baik sgt2 dah kak etty nih :)
2. belajar teknik solekan yang betul. n paling penting, belajar
macam mana nak makeup agar kulit nampak flawless n tahan lama.
for me, kalau kulit dah cantik, proses makeup seterusnya akan lebih
mudah dan seronok!
highly recommend to all models to join! sbb nanti boleh makeup sendiri
ikut citarasa kita bila ada shooting. tak ke ohsem mcm tu? :')
3. every people have different shapes for their face. so kak etty
akan ajar how to makeup based on your shape. mcm mana nak shading
dgn betul, blusher warna apa yg sesuai n stuff. kira mcm ada personal
mua for a day. sukee.
4. then korang akan makeup diri sendiri based on what kak etty ajar.
after that akan ada sesi photoshoot kat studio tu sendiri.
photographer, abg taufiq which is husband kak etty sendiri.
nak tau hebat tak hebat abg taufiq punye penangan :

boleh feelin2 model for a day. tehehe.

i'll be there dari awal hinggalah habis event ni.
nak mengacau korang time makeup2, boleh tak? ;p
jom join!

the details :

tarikh : 11 Februari 2012 (sabtu)
masa : 9am-6pm
lokasi : The Scope Studio, 7-2, jalan 1/76B, Desa Pandan, KL
yuran : RM 150 (lunch provided)

kepada yg berminat boleh buat non refundable deposit ke
akaun cimb : 1425 0000 949 101 atas nama The Scope Studio
sebanyak RM100 dan emailkan bukti pembayaran ke
etty.garib@gmail.com sebelum 8 Feb 2012.
balance rm50 boleh dibuat semasa waktu pendaftaran pada hari bengkel tu nanti.

masih mushkil lagiii? ok boleh terus contact kak etty di : 016 776 7274 or simply click here
for more info :)

so, i'll see you there? :D

nity nite people!

26 comments:

  1. cantik ! macam heliza pon ada..tapi kita tak berduit kak..heee..

    ReplyDelete
  2. u''re soo gorgeous.alamak jauh plak nk join bengkel ni.huhu.

    ReplyDelete
  3. nice ! suke tengok ! jauh sgt la pulak, and no money. -.-'

    ReplyDelete
  4. cantiknyer..mmg nmpk natural..suke make up cmni..tp tula, no money to attend this bengkel..

    ReplyDelete
  5. cantiknya make up!make up macam ni la bella suka tapi ala da masuk belajar banyak guna duit,next time bella join =)

    ReplyDelete
  6. na pg..na pg..but kita kat taiping...mmm..jauh la akak syg...nnt bt lagi k..insyaallah i will go.. :)

    ReplyDelete
  7. waw, sy sgt brminat sbb sy dari bidang tue, nak join jauh pulak.. kak etty tak buat kat ipoh ka ? hehhe

    ReplyDelete
  8. Salam Semua...Thx Fatin for the post :)

    kepada yang jauh2 tu tak mengapa...insyaallah kalau kali ini mendapat sambutan kak etty akan hangkut fatin pergi negeri2 lain pula...pasal duit jgn risau...next time kak etty inform beberapa bulan lebih awal supaya kalian dpt kumpul duit :)

    I love to share with each one of you...dont worry dear...I ll also share some tips in my blog soon...so rajin2 la melawat blog kak etty yang tak segah blog fatin ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak etty, plz do it in Malacca pleasee

      Delete
  9. alaaaa... jauhlah!! kedah plesh kak etty...

    ReplyDelete
  10. woh!!sumpah best . but tade duit la.huhuh

    ReplyDelete
  11. awesome..insyaALLAH..c u there..

    ReplyDelete
  12. nk join.. hukhuk... tp skrg kat kuantan :'( nanti pulak da balik johor,,

    ReplyDelete
  13. tak paham.
    previous entri, u ada reply komen someone.
    nak slow2 dalam modelling,benda2 yang menghanyutkan ni,..
    tapi still..
    hurmmm..
    lenkali jangan cakap kalo tak leh buat.
    itu namanya, cakap tak serupa bikin, cik fatin. ;)

    ReplyDelete
  14. ehem. kak etty kata maybe akan buat dilain masa jugak. so nanti korang usha2 la blog or fb kak etty ye :)

    anon : awak.. this is not modelling. n this class bukan makeup utk shooting tu. ni mcm kita g umah kwn perempuan lepas tu main makeup2 then ambil2 gambar. lain kali baca betul2 ye? :)

    ReplyDelete
  15. gorgeous as always as fatin suhana was. hee. go go sis! :DD

    ReplyDelete
  16. Hey!
    You have a very nice blog. :)

    What do you think about follow each other? :)

    Peace, twofaaces

    ReplyDelete
  17. Bestnye !! nak join tapi nak tau la ader tak public transport tuk g sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. easiest public transport is to go by Putra LRT ke Ampang Park than naik teksi terus ke Desa Pandan :)

      Delete