Monday, February 11, 2013

Essenseri.

Assalamualaikum and hi :)

last month i've been shooting for a new skincare product called Essenseri. what i like about this shoot, sebelum tu dia bagi cuba all the products dulu. kalau sesuai baru cakap. and to my surprise.. yes it is! sangat sesuai dengan my skin. ai like lah this Essenseri :')


saje je nak tunjuk kasut katenye khenn.
so let me tell you about this product. kalau korang adalah seorang yang sangat pemalas untuk guna banyak skincare seperti sy, maka silalah cuba product Essenseri ni. hanya ada pencuci muka dan serum mist. serum mist ni sebenarnya sudah bertindak sebagai moisturizer dan toner sekaligus. dah la gtuh.. spray jee.


mula2 korang cuci muka dengan pencuci muka Essenseri yang juga boleh bertindak sebagai makeup remover (ni best okay) dan spray serum mist ( sy spray 2 kali setiap kali). kemudian dap kan sedikit dgn tangan dan siap. effortless!

serum mist ni datang dengan 3 jenis kulit muka berbeza : Extra whitening, Acne reduction and Age Defying serum mist. sebelum ni sy pakai extra whitening ( iolls nak jugak muka cerah berseri khenn. hihi), tapi selepas balik umrah kulit tumbuh jerawats since terlupa nak bawak skincareee. jadi masa balik pakai Acne Reduction serum mist. to tell you the truth, that time ada 3 jerawat super besar. sbb segan rasa macam ada bom kat pipi dan dagu, sy pegi picits. huah, lagi lah melampau tahap keterukan kulit itu. 2 days je pakai, jerawat hilang. parut pun dah kurang sikit (ni takes more than 5 days lah). suka nyaa lah! at last jumpa jugak cuci muka dan serum yang mudah dan sesuai untuk orang malas jaga muka. sigh.



serum mist ni kecil je tau, tapi kuasa dia berganda2. moisturizer dalam serum mist ni sebenarnya 3 kali ganda lagi banyak berbanding produk2 yang lain. jadi korang tak perlu nak spray banyak2. memadai spray 2 atau 3 kali sahaja. muka dah start licin macam biasa (katenyee) jadi nak start pakai Extra whitening! hewhewhew.

kalau jeles sile tengok ads di bawah. lolz.


ihiks, saje je kan nak interframe. kalau nak cuba, bolehlah contact Essenseri sendiri. harga pun tersangatlah berpatutan. a must try. dan yang paling penting, buatan orang malaysia sendiri. untuk research sahaja dan makan masa setahun setengah. sy ni particular lah jugak dengan barang2 yang nak diletak di muka.. so bila jumpa so called saintis ni sendiri, i feel confident to try the product. taknak lah research 3-4 bulan, nampak okay then terus dipasarkan without knowing the consequences. biarlah memakan masa untuk membuat perkara2 yang berkualiti :)

p/s- baju dari byfatinsuhana except for the green kurung. wink.

till then, take care of your skin! :D

psst : peplum checkered labuh dah re-stock di fb byfatinsuhana. do check 'em out!


22 comments:

  1. kalau tona kulit tak sekata , boleh juga kan ? :)

    ReplyDelete
  2. tgk tajuk blog menarik minat nk dtg sini..rupanya essenseri tu produk.. hehe.. btw, ur so beautiful ;)

    ReplyDelete
  3. wao! bestnya produk ni!so simple..

    ReplyDelete
  4. sy pun nk try produk nie...bru je order online...xsabar nk try....i hope this produk sesuai la...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. how was it? bole share skit pgalaman u used this product? thank you :)

      Delete
  5. erm...macam menarik... tpboleh ke nk pkai cmpur2 sbb sy dh biasa pkai olay...

    ReplyDelete
  6. leh try nie hehehehe


    https://www.facebook.com/love.scafts

    ReplyDelete
  7. produk nie x dea jual kt watsons/guardian ke?

    ReplyDelete
  8. Salam adik-adik,

    Untuk keterangan lanjut tentang produk ESSENSERI,
    sila layari Facebook 'TERAJU SARI BEAUTY'.

    Tempahan dan pembelian bole dibuat secara online melalui

    Email: terajusaribeauty@gmail.com atau
    SMS/WhatsApp: 013 359 2675

    Terima kasih :)

    TERAJU SARI BEAUTY (pengedar online produk Essenseri)

    ReplyDelete
  9. sis, macam mana nak pakai tudung style sis tu? blh buat tuto x? you're so sweet n humble! love to read your blog ^___^

    ReplyDelete
  10. ini kalau adik tahu.habislah aku kena belikan. haha

    ReplyDelete
  11. toner+pelembab skali!berita baik ni..

    ReplyDelete
  12. Geram tengok packaging dia, comel ^_^

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum. saya paling takut nak guna produk lain2 ni. hehe saya pengguna tegar garnier.. tapi packaging dia comel.. suka tengok :)

    ReplyDelete
  14. comelnye....mmg tgh try survey produk ni..nak try jgk :)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulilan! Berseri-seri sis bersama produk Essenseri :)

    Produk Essenseri juga boleh didapati di Teraju Sari Beauty secara online. Ada promosi HADIAH RAYA PERCUMA dengan pembelian set Essenseri sempena promosi bulan Ramadan & Syawal.

    Facebook: www.facebook.com/TerajuSariBeauty
    Instagram: @terajusaribeauty
    Twitter: @TSariBeauty

    Untuk pembelian dan info,
    Email: terajusaribeauty@gmail.com
    WA atau SMS: 013-3592675

    Terima kasih.

    Muna
    Teraju Sari Beauty

    ReplyDelete
  16. Produk ESSENSERI ada jual dkt mana lagi yew...selagi on9????

    ReplyDelete
  17. mcm best je...kat mana boleh dapt selagi beli on9???

    ReplyDelete