Wednesday, February 27, 2013

hana's e-day.

Assalamualaikum and hi :)

Hana is actually one of my closest cousin. among us (me, hana, ainun, kak long, qayyum n solihin), hana is the first to get engaged. and of coursee, we are wayy tooo exciteddddd! faham tak sedara yang main masak2 guna api dan dapur betul2 yang bahayanya hanya tuhan yang tahu padahal masak buah cermai je pun dan paksa solihin n qayyum ambil kan. konon2 pompuan masak2. bila tak tahu nak masak apa, kami ambil kuali dan goreng pasir. ape takde keje pun tak tahu (-_-)

sedare yang sangat rapat dari kecil mandi sama2 (me, ainun and hana of coursee). tapi bila hana darjah 5 (she's 2 years older than me), dia tak bagi mandi sama dah. tiba2 rasa kecik hati dan merajuk sebab ingat hana dah taknak sedare (biase taknak kawan.lol) dan rasa dunia ini tidak adil. padahal tak sedar orang tu dah besar. sobs.

bila balik kampung akan berborak pasal lelaki yang kita usha kat sekolah. tiba2 yang pemalu kat sekolah dengan sedare jadi gedik melampau. haruslah tdo pun lewat sampai tok pun marah. oh apakah semua ini. kenapa bila dengan sedara jadi begini. salahkan mereka sebab terlalu best :')

jadi faham tak bila hana nak bertunang, ianya adalah perkara besar bagi kami. macam.. woahhh. haa, macam tu lah. kalau tak faham abaikan je. penat type woahh tu sambil buat expression. korang ni pun. haih.

dah jom layankan gambar. credit to shifa (qayyum's sweetheartttt. ngehehe) for such a lovely photo. tiba2 rasa macam nak shifa ambilkan gambar masa bertunang nanti. hiks. btw, i was so amazed by her pictures since shifa is an english teacher to be! gambar serius profesional. dah lah jarang jumpa photog perempuan :') 










some of our cousin :) where am i eh? 


hana is so pretty that day. glad that everything went well. to u my dear, all the best and cepat2 lah kawinnn! i excited sampai tadi dah pegi jackel beli kainn for ur wedding. haha! ;p





selingan jap. hee. for those who love paisley, ribbons and wide shawl. petang ni wajib ke BFS (facebook) or BFS (blog) because we're selling it! dah lah murah2. promise harga each shawl RM30 ke bawah excluding postage. yeay! see you!

29 comments:

  1. She's so pretty!!! Btw I'm looking for paisley punya shawl. Thank god got the link. Tq muah

    ReplyDelete
  2. cantiknye cousin.. baju pun cantik wat bju nikah pun dah nice :-)

    ReplyDelete
  3. Cantiknyaa cousin kak tin.have a happy marriage soon.hehe.haaa..im waiting for the new released items! :DD

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhhhhh,lawanya baju dia :D

    ReplyDelete
  5. ya Allah...cntiknya kak hana! congratz to her! baju tunang pon cntik! love it!
    n x sabarnya nak tnggu collection shawl baru! :D

    ReplyDelete
  6. subhanallah...cantik ciptaanNya... sweet je bila tgk gmbr2 tu... rasa mcm nk kembali ke zaman2 mjls bertunang & kawen dl...hehehehe...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Auwwwww... Thanks fatin! Teringat zaman kecik2 kite record suara "kami anak2 belalang!" hahaha! and beraya naik basikal keliling kampung kena kejar lembu smua! hehe..owh, u missed out Uyie!Geng kite jugak tu! haih... how time flies!Nways, thanks for coming and doing the "pantun" for us! And also pakaikan tudung and veil for me and Farah for doing my make up! So lucky to have awesome cousins like both of you! Muah! love you! - Hana-

    ReplyDelete
  8. she is so pretty as you too :)..Pretty cousins...btw congratulations to kak Hana..

    ReplyDelete
  9. picture yg ke-6...hana senyum macam awak la fatin...hehe~
    kata sedara kan... ^_^

    ReplyDelete
  10. picture ke-6, hana senyum macam fatin....hehe~
    nama pun sedara kan... ^_^

    ReplyDelete
  11. E eh..tu bukan Ajjrina ke @ Toots..?

    ReplyDelete
  12. Tahniah!! Semua gorgeous :DD tapi kak fatin, gambar yang ke-7 tu (3 from right), kak eriziana ke? just wondering* :)

    ReplyDelete
  13. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple tweeks would really make
    my blog stand out. Please let me know where you got your theme.
    Thanks a lot

    Also visit my site; view site

    ReplyDelete
  14. congrats hana!! semoga cepat2 cket..amin....nicelah design pic no 4...hehehe

    ReplyDelete
  15. ohhh that peplum dress is very very very nice... :)

    ReplyDelete
  16. That's my friend, Hani Syamimi. She is your cousin aite?

    ReplyDelete
  17. That's my friend, Hani Syamimi. She is your cousin eh?

    ReplyDelete
  18. Baju hana tu die beli ke buat? Nk cr bj mvmtu jugak utk tunang :)

    ReplyDelete