Friday, May 31, 2013

Mum's pure love

Assalamualaikum and hi :)

suke tak my new cover photo? :)
You guys like my Facebook cover photo? You can do the same as well, siap boleh contribute to charity lagi! :D Nak tau cemane? Jemputla sambung baca. :)

Sesiapa yang masih mempunyai ibu, harus dan wajib bersyukur sebab tanpa ibu.. susah untuk kita belajar sesetengah perkara yang buku tak boleh nak ajar. cara2 hormat orang, adab di meja makan, adab bila berjumpa dengan orang.. banyak lah.

Dulu, sy ni tersangatlah over pampered. sabar je lah. bayangkan kalau pegi sekolah time darjah 1-3 tu.. everyday kena style rambut lain2. tak boleh sama. kalau bibik buat style sama macam semalam, terus call umi kat office sambil nangis2. kire macam bibik dah abuse dengan membuat style rambut yang sama. then masa di sekolah, kalau ade budak laki kacau kate nak kawin, pun nangis g public phone skolah telefon umi. HAHA. ya Allah melampau sangat perangai kite ni dulu. tapi.. itulah.. umi sanggup datang, umi sanggup tunggu hari2 kat sekolah kat luar kelas selama 3 bulan masa darjah satu (sebab dulu cikgu garang. lolz), umi sanggup buat apa sahaja.. and that's why bila sekarang ni apa sahaja yang umi nak.. i will do my best to fulfill it. sebab umi dah banyak berjasa dan tahan dengan karenah anak dia yang over :')
still looks yound walaupun dah 55 dan ada 2 cucu :D 
kasih ibu hingga ke syurga. have you heard the quotes before? so true kan? mum will always be the best among the best. she will know everything about us eventhough we didn't said anything. my umi dulu selalu komen time i masak.ni masa dah start jadi matured lah kan. masak je lah apa2, mesti komen pedas2 punya. kadang2 nak nangis pun ada. haha. tapi u get it lah, mum memang macam tu. so i ni pulak jenis cepat tak puas hati kalau org komen pasal masakan i. terus keep on masak sampai umi cakap, ok. OK je pun dah tinggi nilainya tau! sebab kadang2 dia taknak lah puji sangat kan.. kang masak mende tu je. lolz.

anyways, sebenarnya nak cakap pasal ibu.. tapi dah lari ke topik masak pulak. normal lah pateng ni melencong bila menulis. kalau cakap depan2 lagi lah, esok je lah jumpa tajuk utama. haih.

kepada semua ibu, marilah join contest ni! :


haa.. nama contest ni adalah Mom's Pure Love. any mother with baby (below 3 years old) are invited to join this contest. by the way, i'll show you how to join this contest and you SHOULD join it because it is really easy.

firstly, select your cover photo template. there are 4 designs, so u can choose the one that suits u and your baby :D




step kedua, bila dah pilih layout gambar tu.. boleh pilih gambar untuk diupload. part ni memang kritikal sebab banyak sangat gambar yang nak kena pilih! berpeluh2 ni tahuu.



step ketiga, add a caption untuk gambar2 yang kita dah letak tadi supaya nampak feelin2 keibuan di situu. eh tapi it depends dengan kreativiti korang tau :) 



last sekali.. dah siap! senang dan cepat!

bila buat collage macam ni teringat ummi :')
  
in short, what participants should do : they can create pretty Facebook cover pictures for FREE to display moments of pure love with their baby and to celebrate the love of motherhood. then, u can invite other mothers as well to use this app. for every 10 new users to the app, Comfort will donate RM5 in cash to those who have never had the chance to experience mother's love. so sweet and fair kan? :)

yang part RM5 tu.. i just can't hold it. sebabnya.. bayangkanlah.. kita dok main2 guna apps ni dan ajak lagi 10 orang utk guna apps ni.. tanpa kita mengeluarkan duit, kita sebenarnya telah donate RM5 cash kepada mereka yang kurang bernasib baik. sambil menunjukkan kasih sayang kite pada anak, sambil bersedekah. this is really nice. please, join this okay?  

kalau ada yang masih ragu2 kena beli produk atau tak, u don't have to purchase anything my dear. just click here (make sure u have fb) and starts participating now! oh btw, there's no judges. winners will be awarded based on the number of friends who end up as users for the apps. so to all mothers yang banyak kawan2 or geng whatsapp ibu2 hot ke, ibu2 penyanyang ke, or anything lah.. do join! best kot sambil2 jaga anak kesayangan dapat join contest thru fb je. tak perlu beli barang ke, pergi event ke, etc. Comfort sangat2 memahami  kesibukan seorang ibu. gittew ayat i. hehe.

join okay? menang dapat hadiah best2. nak tau kene click sini


take care to all beautiful mothers :)

28 comments:

  1. kasih ibu sampai syurgaa.. ^_^ kaka cantik !

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. jadi hargailah dan jagalah ibu kita sebaiknya :)

      Delete
  2. Mak & Abah sy adalah nyawa sy... rindu kat mereka...selagi nyawa di kandung badan, sy akan tetap lakukan apa sahaja demi mereka...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. that's the spirit! Insha-Allah.. berkat dunia dan akhirat :)

      Delete
  3. Replies
    1. she is.. mungkin sebab dia suka makan ulam dan jaga pemakanan. sy syak mcm tu la. hehe.

      Delete
  4. cantik nye..nak join jgak la lepas nie :)

    ReplyDelete
  5. i miss my mum.. T_T.. sayangilah ibu ayah while they are still alive.. love them so much!!! =)
    nice entry!

    ReplyDelete
  6. yup.. memang ibu yang banyak berkorban untuk kita since kita dalam kandungan lagi.. So hargailah ibu kita.. ;)

    http://qaseh-delima.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. apa2 yang mereka buat semuanya utk kebaikan kita. so janganlah kita byk merungut.. *peringatan utk diri sendiri :)

      Delete
  7. osem...heheh
    yang ker 11111 polower...huhu
    tq :D

    ReplyDelete
  8. hargailah ibu selagi masih ada.. setiap pengorbanan mereka tiada nilai. i miss my mom :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. be strong mimie.. kite sebagai anak doakan yang terbaik untuk ibu bapa kita.. Insha-Allah.. doa anak yang soleh/solehah ni dimakbulkan :)

      Delete
  9. ibu bapa mampu menjaga 10 org ank tapi 10 org ank blum tentu dapat jaga ibu bapa. renungkn lah...

    -Mr Cookies-

    ReplyDelete
    Replies
    1. heard about the quote before.. ada betulnya juga. but, make that quote as an exception for us :)

      Delete
  10. nk jugak la buat cover photo tu.. chomei je..
    missed my mom..she the best ever for me =)

    ReplyDelete
  11. Nicee :) thanks for sharing this thingy. anyways, just followed u here, mind following me back? :)
    https://ourrandomrainbow.blogspot.com
    thanks! :)

    ReplyDelete
  12. "ibu bapa mampu menjaga 10 org ank tapi 10 org ank blum tentu dapat jaga ibu bapa" this quote also excption for me :)

    please report this fan page . nanti tiba2 ad gmbar u dan diorg duk komen2 -ve.


    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/jangan-post-gambar-lawa-kat-tempat-awam.html

    ReplyDelete
  13. Baca perenggan pertama tu teringat zaman skola dulu, slalu ikat rambut comel2.. Rasa kita lah paling cute di sekolah time tu heee..

    ReplyDelete
  14. ibu memang org paling rpat dgn kita..
    i love mak!

    #may Allah bless our parent#

    ReplyDelete
  15. hanya boleh kata mak adalah segala-galanya. hidup akan berubah habis bila mak dah tiada . hargailah mak anda . saya suka baca tulisan anda, assalamualaikum.

    ReplyDelete
  16. I realize u mcm dah bam bam skit!heee!!tp tetap chomell! Yaww! ;p
    Readers may visit here for some info http://adf.ly/Qq1DQ

    ReplyDelete