Friday, September 9, 2011

imaginary.

Assalamualaikum :)


i guess all of us have our own imaginary about something.
ada yang biasa2. ada yang tak logik. ada yang merepek.
tp nama pun berangan kan. ahah.


i have some imaginary things that can keeps me stay awake at night.
kirenye berangan sebelum tido la. can't believe i'm writting something
so personal here. ;p well, it may sounds crazy. but who cares?

1. sy selalu berangan yang sy ni spy. kononnya
takde org pun tahu sy spy. n dalam bilik sy ada laluan khas utk ke
HQ department. everytime ada task2 yg kene buat,
pegi mexico, india, spain.. utk buat kajian sume.
part tembak-menembak konon paling pro. *impian terlaksana
jugak la sikit bile mase g korea dpt menembak guna gun yg mcm polis
sane pakai. tp gugur jugak jantung ni. tssk. nampak
sgt berbeza ngn angan2. ;p

2. berkahwin dengan org yg sgt kaya, hensem, baik kire perfect la
which is mmg takde pun kat dunia ni. n all i do is being a housewife.
sbb suami dah kaya sgt, tiap2 hari sy upah chef antarabangsa utk ajar sy masak.
so for dinner, sy akan masak ikut apa yg husband nak. n hias rumah
paling cantik di dunieee sbb rumah akan slalu ada event charity.
baju everytime nak buat, designer akan datang rumah and ambil ukuran
n we'll discuss about the design together. anak2 paling byk masa
utk di spend kan bersama. anak perempuan, ajar dea baking, panggil ustazah
datang rumah, main pondok2 same2, buat sleepover for her friends. yg laki,
bagi dea expose ngn music, sports tp the husband akan take care lebih la.
*ini mmg fairy tale yg takkan terjadi. harap maklong.

3. jadi org yg serba boleh. cakap je dunia ni perlu kan apa,
i can be what the world wants me to be. *tssk. bapak ah.

dah la. malu dah na list yg lain2. sure korang fikir sy melalut or
over. tp takpelah, ni je peneman sy bile kadang2 tak mengantuk tp
harus tdo. so ini hanyalah fantasi :)

eh. tipulah kalau korang takde. what's yours? nak tahuuu! :)

22 comments:

  1. it's normal for a girl to imagine beyond anything. kita pun penah... kdg2, tutup mata and imagine..

    ReplyDelete
  2. Spy pertama pakai Hijab , So COOL! :P

    ReplyDelete
  3. wah menarik nye angan 2 fatin...bagus2..angan2 kadang2 kalau kita useha akan jadi kenyataan..yer dak?hihihi

    ReplyDelete
  4. hahaha.xsangke fatin pun camni ;)

    ReplyDelete
  5. hehe im smiling while read this one..huhu..

    sama la cik fatin ngn saya..sepp tgn..huhu

    ReplyDelete
  6. sy berangan nak jadi cantik mcm katie holmes..ahaha..comel sgt dieee...
    n berangan jadi manager kat airlines..insyaAllah..ITU CITA-CITA..:)

    ReplyDelete
  7. xpe angan2 xpakai duit..nk buat slalu pon ok gak sbb berangan nie mmg best.. :)

    ReplyDelete
  8. kite kan berangan nak buat air terjun lam rumah sendri..
    pastukan, lanskap umah ala2 rainforest g2...

    tapi, mmg x logik kot..

    wt lullaby mase tido je angan2 ni..
    tehee~

    ReplyDelete
  9. penah berangan nk jd geng2 mcm power ranger versi malaysia. cm mne kostume leh bertukar dgn skali tekan butang je =_=

    ReplyDelete
  10. ni saya cakap direct la, impian no 2 tu inshallah bole jadi kenyataan, provided awak sudi berkenalan dengan saya la. sy tak ade FB so bole kalau skype dulu? :)

    ReplyDelete
  11. nk sngt tgk gmbr kak fatin time skola2 dlu..haha..out of topic,i know :P

    ReplyDelete
  12. wahhh, ingat ke LC sorang je yg suke berangan sblm masuk tido.. XD heehe, ada geng..

    most of the time akan berangan yg I ada superpower, to levitate, invinsible, mind control, magic ala ala harry potter.. phewww~

    ReplyDelete
  13. nk kawen ngn pilot..tp mesti x dapek kan? :(

    ReplyDelete
  14. angan2 jd model paling top n hebat :3

    tp angan2 ja lhaa :') kalo cantik mcm sis ok gak :D

    ReplyDelete
  15. angan2 rumah yang damai penuh dengan tumbuhan hidup bunga2 yang cantik

    ReplyDelete
  16. hee.. ouh.. landskap yg hebat2 macam dalam taman.. sure tenang dan aman je. taknak keluar rumaah. eheh. boleh ke mcm tu? *tssk. kan dah jadi salah satu imaginasi sy. haihss. ;p

    jimmy, it's okay. i think i've already found the one :)

    hehe! LC, berangan cemtuh best kan? rase cam kuat gile n dapat lawan ngn sape2 je. kalau lah.. ehehe ;p

    Atiqah, jodoh pertemuan di tangan tuhan makanya sentiasa lah berdoa. mana tahu impian tu jadi kenyataan! n ianya tak mustahil okay :)

    ReplyDelete
  17. haha.fatin ni macam kartun pon ade jugak pikir cenggitu :D

    ReplyDelete
  18. Kenapa eh selalu up pic yang camwhore. like perasan cantik je selalu. im sorry. im just trying to be honest. i dont hate u. u sweet. hehe. :)

    ReplyDelete
  19. salam.ad org ckp awk ni pandai masak.cantek.model.pandai.btul k?....ad kwn sy la bgtaw...die kem salam kat awak :)

    ReplyDelete
  20. eh2 sama angan2..nak dpt hubby yg hensem, tinggi, kaya, baik ati..pastu pg holiday, unlimited shopping n mcm2 lagi...hahaaa can i?? =p

    ReplyDelete