Sunday, September 25, 2011

simply VOGUE n LOVELY by SimplySiti!

[This is a sticky post! kalau nak baca latest entry sila scroll ke bawah. mekasih :)]

Assalamualaikum :)

masa kecik2 dulu sy suka main mekap umi.
kalau ummi tengah solat, time tu la sy serbu alat2 solek umi.
habis sume lipstick, blusher, eyeshadow sy try.
lepas umi solat je terus dia jerit sbb terkejut tgk muka anak dea
semacam anak patung barbie yg reject-shop punye. huhu.
disebabkan takut brg2 makeup habis rosak, makanya umi beli makeup kit
yang tipu2 tu. alah, yg plastik bli kat toys r us tuu. hehe.

sy teringat makeup kit tu bila lihat produk baru dari Simplysiti.
produk ini dimiliki oleh Dato' Siti Nurhaliza ok, she's not only the model for this product,
but she owns the product! hebat!
it's VOGUE n LOVELY edition.
dalam satu bekas cantik, ada 3 brg asas utk makeup which are
eyeshadow, blusher n lipstick.
faham tak bila beli salah satu (atau due2. hehe) edition ni meaning tak perlu beli
alat2 lain dah? dah la cantik, jimat, warna menawan.. mmg wajib beli dah ni!






personally, utk makeup dinner or event2 yang nak nampak glam..
tolonglah percaya ckp sy ni.. beli VOGUE edition!
reasons, warna eyeshadow dea sgt menarik! mcm peachy rose n silver white. dramatic n
classic look. mata sepet ke, bulat ke, sesuai je semua :)
blusher ni terbaik! it's my current favourite blusher! jgn risau, tak
perlu beli brush pun sbb dah ada skali dalam packaging. bagus kan?
n for the lipstick.. it's simply gorgeous. i've tried it,
n sy sendiri pun suka since lipstick ni tahan lama :')





n this is for LOVELY. kalau mahu hangout ke, dating,
shopping.. this is the right makeup for u!
warna2 nya soft n i really love the lipstick!
tak tahu ada produk tempatan yg sehebat ini :')



price : VOGUE rm79.90, LOVELY rm69.90.
harga yang sgt2 berpatutan since ada 3 barang + beg makeup yg comel!

oh btw, hari tu kecoh jugak la pasal isu halal-haram produk SimplySiti ni.
alhamdulillah.. produk ini telah pun disahkan halal!
so apa lagi u olls, lepas ni kalau g shopping, lepas solat tu bawak je makeup kit ni.
tak payah susah2 nak campur2 produk lain. dah la mmg confirm cantik,
tak perlu risau halal ke haram. i love it!

u can found this product at Watson, Jusco, Guardian, n byk lagi outlet2 lain.
for me, this is a good investment for a girl yg nak cuba2 makeup.
at least, beli ni 1 set tak perlu risau eyeshadow match ke tak ngn lipstick kan.
taknak lah org panggil mcm clown ke apa kan. tssk.
apa2 pun, i am highly recommend this product for malaysian girls!
cubelah hari ni! :)

vids kat bawah adalah suka2 kerja gila dengan housemate kesayangan
pada pukul 1 pagi. harap maklong. credits to Mira n Ninie yg sanggup
tido pukul 2 pagi semata2 utk menggila bersama2. i love u bebeh! :D


video


take care people :)

26 comments:

  1. mana blusher best lagi?body shop or simply siti ney? :)

    ReplyDelete
  2. siap buat video ala ala iklan bagai kamu ni hihi che wan comel sokmo. nice sayam ! :)

    ReplyDelete
  3. wow...berpatutan kot...
    hasil pun superb :)

    ReplyDelete
  4. wah , siap buat iklan sendiri.
    hee.
    :)~

    ReplyDelete
  5. Kalau Fatin Suhana Pakai msti Gojes kan..Ur So Sweet Hunny...

    ReplyDelete
  6. che wamm... jd duta ke ape ni?? meh pomot kt dungun, tinggi sket sale sy.. kompem bdk2 uitm cni mai serbu.kehs2

    ReplyDelete
  7. awwww. siap ada iklan lagi! haha. memang vogue!

    ReplyDelete
  8. nk beli yg lovely..tak saba nk g serranggg..hehe <3

    ReplyDelete
  9. suka sangat-sangat video tu! comel!
    nanti pika nak try lah simplysiti ni..hheheee..

    ReplyDelete
  10. wah,,ciap buat iklan nih kalau ct tgo sure dia ambek jadi model iklan dia,,hee,,

    ReplyDelete
  11. nice video fatin.. u're gorges girl.. :)

    ReplyDelete
  12. hye dear,
    do visit my collection...
    thnx you...
    :)

    ReplyDelete
  13. kak tinnnn..
    kantoi ader poster SPIDERMAN kat blkg tur xD

    ReplyDelete
  14. knp dte die slah???

    ReplyDelete
  15. i like...teessz..>_<
    eli ska VOGUE pny blusher n eyeshadow, klu lipstic ska LOVELY..

    ReplyDelete
  16. Okeyhh! serius dh mcm tgk iklan yer!

    Sorry to say dkt iklanproduct SS kt TV, x tertarik saya!

    hihihihi

    ReplyDelete
  17. saya tgk awk pun dh mcm siti...cantik..serius..:)

    ReplyDelete
  18. suke product nih . nanti nak try beli lah :)

    ReplyDelete
  19. simply siti mmg bez..tahan lama bila pakai..

    ReplyDelete