Wednesday, September 14, 2011

let us be positive :)

Assalamualaikum :)

sepanjang minggu ni baru hari ni dapat online betul2.
since sy baru berpindah ke puncak alam rupa2nya P1 wimax
takde connection kat sini. sedihh :(
kat puncak alam internet connection apa yg paling laju ye?

banyak betul beza shah alam n puncak alam.
mula2 tak dapat terima sbb jauh n masa pergi ke sana
tgk macam takde development sgt.
tp iyelah kan, dah mmg kene pindah. jadinya kami pun cari rumah
n try to live in that environment.

but alhamdulillah.. puncak alam best n nice sebenarnya.
have to admit i'm starting to love this place :)
orang2 kat sini suka senyum. pekerja ke, students ke.
ada this one day sy ke econsave ngn hana my housemate,
then she said, uuuu org kat sini suke senyummm. u try la senyum kat random people.
they will smile at u back."
i was like.. ok..
so i pick this one girl n senyum seikhlasnya.
mmg dea senyum!
lepas tu dgn semua org sy rasa nak senyum. hehe.

uitm puncak alam sangat2 cantik!
jauh sgt beza dengan fakulti dulu.
walaupun kat sini tersorok dr bandar, takpe lah.
i take that as an advantage for me to study better for this semester.
duit pun kurang sikit mengalir. ;p

skang masih di puncak alam tp sedang online di mcd.
class 2 untill 6 cancel. jadi online la sepuasnya kan. ehes.

anyways, ini apartment kami :) :



i love the apartment! eventhough biasa2 je,
tapi sgt2 comfortable untuk kami berenam.
sbb terlampau excited, malam2 kiteorang tdo
ramai2 kat depan. sambil tgk movie kat laptop.
we had our good times together :)

ok lah.
dah nak balik umah. mahu rehat2.
since smalam demam teruk 39C sbb tonsil
n dapat 2 hari mc. tp alhamdulillah hari ni dah kurang
makanya ke kelas dgn girang hari ni. *hiperbola.

take care people!
from me, ninie n mira :)


:)

48 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. wah santeknye fatin
    wah tingin nak jumpe
    huhu da dkt da tu ngan uma kte
    :)

    ReplyDelete
  3. Omg ! Saya pon uitm puncak alam :)) weeee.looking forward to meet u sis .

    ReplyDelete
  4. bebile boleh lerrr jumpe since u bljr kat pnck alam. hihi.

    ReplyDelete
  5. cantik aprment.=) esok baru nk g pncak alam ambk my cousin kt uitm.. ^_^ (x prnah g sane..mcm best jer ^_^)

    ReplyDelete
  6. Kemas nya apartment Fatin. Masa mula-mula fakulti saya kena pindah puncak alam saya sangat tak boleh terima. Tapi sekarang dah okey. kelebihan puncak alam ialah tak crowded. Welcome to puncak alam Fatin! :D

    ReplyDelete
  7. nazirah : thanks:) eh ye ke.. rumah kat mane?

    anonymous : is it.. amek kos ape wak?

    tembume : hehe. bolehhh. jumpe kat uni kan :)

    izzati : thank youu! org yg bg sewa tu mmg da bg mcm tu. n murah pulak tu. alhamdulillah :) ouh ye ke.. puncak alam takde apa sgt basically, tp bila dok lama maybe akan suke. hehe

    syaheera : thanksss :) kann.. jauh sgt beza ngn shah alam. thank you wak! :)

    ReplyDelete
  8. CANTEK apartment CANTEK juga orangnya ^___^

    ReplyDelete
  9. Tong air warna biru atas almari tu nak guna ke??????????????????hi..hi..hi..

    ReplyDelete
  10. cantik apartment....study smart ok...

    ReplyDelete
  11. hai :)
    kak fatin ambil course apa ya at puncak alam?

    ReplyDelete
  12. ade ex skoolmate duk sne gak.dulu dtg rye uma dia..pergh
    mmg p.alam tu mcm padang jarak padang terukur (org p.alam jgn mare..)

    tp skang xtau r, mayb dh byk kdai kot..

    ReplyDelete
  13. sayang..buat tutorial mcm u pakai boleh #tetibe..

    anyway apartment tu mmg sgt suweet ajee.complete kn

    ReplyDelete
  14. cantikknyee aptmen.. fatin duk mane?? nak tanya, buku teks sem lepas fatin jual x?? mcm buku ME, fiqh muamalat, inter banking n inter eco?

    ReplyDelete
  15. Akak Fatin dok kat Puncak Alam? Saya stay sana. So, hope dpt la jumpa Akak Fatin. Apartment tu.. mesti kat Fasa 3 kan?

    ReplyDelete
  16. Hai Fatin, aunty lupa nak cakap thank u sebab temankan nini on Sunday night ya. May u have many more good times as a room mate.Just make sure u guys know how to take care of yourself in a new place like that.Dont take everything for granted ok.Take care all of you.

    ReplyDelete
  17. chocolate strawberry : ahah.. apartment tu mmg cantik :)

    aunty ros : sgt membantu tong air tu aunty! thanks sgt2. hehe :) p/s -nini baik kat sini. aunty jgn risau. sy jage dea. hehe

    marina : thank you, Insya-Allah :)

    deila : hye2 :), ambil international business :)

    atiqah : hee.. thanks :))

    arley : agak la sebenarnya.. takes time jugak nak adapt. tp alhamdulillah la stakat ni. kedai pun byk jugak yg baru bukak :)

    ieqah : hee.. will come with new makeup n shawl tutorial this week. tungggu! ;p

    anonymous : mekasehh :) fatin dok fasa 3. mm.. currently buku2 tu semua kat kuantan. tak bwk balik puncak. uhuh.

    ReplyDelete
  18. kemas apartmnt akak fatin...
    nampaknye kak fatin jadi senior ninie la...=)
    cube akak try streamyx...dengar cerita ok kat puncak..

    ReplyDelete
  19. wahh..macam best je duduk kat apartment tuh:)hehe~~

    ReplyDelete
  20. fatin duduk fasa berapa?
    hihhi.
    cantiknya rumah korang.puncak alam ni kira macam pure punya tempat lah,kalau dikategorikan sebagai orang macam virgin tau :D
    memang dah berpindah ke semua budak uitm shah alam ye?
    btw,saya duduk PA,hee..fasa 2 :D

    ReplyDelete
  21. hYE fATIN...IM NEW HERE...hehe...really admire u... n ur sytle...lame tgu fatin update blog...tghari td dh bukak belog fatin...tp sedih fatin xupdate lg cite2 br...i dulu pun study uitm shah alam...hehe..hope to see u one day in any event.. =)

    ReplyDelete
  22. wah...fatin belajar sama tempat dgn saya. fakulti apa fatin? mintak jadual..masa senggan kita boleh jumpa. hahah (sangat excited!).

    ReplyDelete
  23. Hehe fatin sama macam Alkisah dulu, Sebelum ni Alkisah tinggal di Saujana Utama, P1 Wimax memang tak der line, esok Alkisah nak pergi potong dah line P1 tu, then Celcom Broadband pun fail, Last sekali Alkisah pakai Maxis baru okay

    Dulu Alkisah tak ronda sangat area puncak alam, Alkisah main area saujana ja,

    Then tak sangka yang puncak alam ada McD, Secret Recipe. Boleh tahan ghak, tak der laa boring sangat. Menjadi kebiasaan Alkisah lepak kat McD Puncak Alam main internet.

    Last but not least, barang2 runcit Econsave memang berpatutan. Alkisah memang selalu beli barang basah kat situ.

    Tapi itu dulu, sekarang Alkisah dah pindah. Selamat menjadi warga puncak alam.

    ReplyDelete
  24. Wahhh cantik nya k.fatin punya apartment. okay lah tu. cantik. rumah flat kecik macam kita ni yang biasa-biasa je. heeee. may Allah bless you sista <3

    ReplyDelete
  25. cantiknya rumah dulu study tak mcm gitu ;(

    ReplyDelete
  26. better fatin try pakai sreamyx or broadband celcom,coz broadband celcom kt puncak cm dah laju dis sem..:D

    ReplyDelete
  27. cantiknya apartment! tu rumah sewa ke atau uitm punya hostel?

    ReplyDelete
  28. can try apply for streamyx gradpack
    www.anjungstreamyx.com

    ReplyDelete
  29. Puncak alam best... tapi yang tak syok kalau duk kat kolej malam2 ada charlie... haha... tapi kat sini best nak study sbb kawasan sunyi... lately je bising sebab ada construction... huhu

    ReplyDelete
  30. Hi fatin welcome to puncak alam! since kite pun stay apartment fasa 3, klu terjumpe senyum2 lah k! hehee~

    ReplyDelete
  31. woahhhhhhhh dh jd org p.alam ;)
    kita pun student p.alam tp stay kat kolej
    nak sgt jumpa fatin in real.

    ReplyDelete
  32. @fatinsuhana: wow,ur appartment amat la lengkap...nampak selesa..btw,puncak alam tu oke wut..ade McD tu...(:

    p/s: teringin sgt jumpe fatin in person, camne kah orang nye..dapat gak wat modal tulis kat blog kang..haha

    ReplyDelete
  33. kakak sy pon baru smbung master kat ctu

    ReplyDelete
  34. dia senyum balik sebab dia ingat kau sewel kot.

    "senyum ajelah."

    ReplyDelete
  35. waa~ cantek apartmen~ faten suhana lg la cantek :)

    ReplyDelete
  36. ouh, tp akk amek int. buss. ada amek geog ka? sy ingt amek tourism :) hope dpt la jupa akk sekitar selangor ya , hehe!

    ReplyDelete
  37. mmg untung kak fatin dpt apartmen dekat puncak alam.. kalau dok arau lg merana kak...

    ReplyDelete
  38. kat mana fatin bli shawl ek..santek laa..heee

    ReplyDelete
  39. hello fatinn!!kak ct student dr shah alam tp ptg2 pas abis klas ulang alik wat SKP kat pck alam..tringin nk jpe fatinnnn....dtgla ke gym raflesia!:)

    ReplyDelete
  40. kak fatin stay puncak alam ? ahah , rumah kita pon area fasa3 juga (tp rumah teres :|) i hope one day we will come across , hehe ^^

    ReplyDelete
  41. saye pon budak asasi puncak alam gak,......hehheheee...
    it's nice if i can meet u....
    best kan duk puncak alam....
    kitorang pon ade housemate yang ambik international buisness cam k.fatin......

    ReplyDelete
  42. fatin dok kt fasa3 aprtmnt yg mne??? yg trus or ke knn yg nek bukit tuh??

    ReplyDelete
  43. hy fatin..u dh abis study kan? rumah ni dh disewa ke?ade contact num tuan rumah x?tq..:)

    ReplyDelete
  44. salam fatin.

    apartment ni nme ape ek???

    ReplyDelete
  45. salam,

    nk tnya Fatin apartment ni nme ape ape ek???

    ReplyDelete
  46. salam fatin nak tnye, ade x contact no. owner apartment tu?

    ReplyDelete