Sunday, June 9, 2013

Galeri Petronas

Assalamualaikum and hi :)

I feel so bad sebab dah lama tak menulis. padahal setiap hari pun bukak blog sendiri dan blog orang-orang lain. but bile nak menulis je.. tertidur. adakah ini satu cursed? tssk. padahal sebab makan banyak sampai mengantuk, tertidur depan lappy. oh perangai (-_-')

anyway, nak cerita kite ade pergi event yang best! almost last 2 weeks ago (lamenyeeee baru nak update), i went to KL International PhotoAwards at Galeri Petronas, KLCC. sebenarnya ni kali kedua sy ke Galeri Petronas ni sebab.. i love art gallery. dari dok sibuk shopping menghabiskan duit, apa kata jalan2 dekat taman klcc sambil stop by dekat masjid dia yang super best, pergi ke art gallery dan appreciate gambar2 yang sangat menarik, etc.  banyak je benda nak buat dekat kl ni selain berjalan2 window shopping ;) fyi, nak masuk ke galeri petronas ni free ye. nampak memang ekslusif dan mahal, tapi sebenarnya.. free! :D

geng kuantan, elly :D
 i was blessed that elly love photography and art. makanya elly teman sy ke event that day. sebelum tu kami makan-makan dulu kat dome. usually g sana lepak2 minum kopi, tapi haritu makan kat sana.. and the food was nice! definately boleh lunch kat sana after this. hee.

elly yang makin kurus. fatin, sile ikut tips elly. tssk.
 event tu start dalam pukul 4 petang, dan dalam pukul 5:30 petang, sesi penyampaian hadiah bermula. gambar2 kat sini ada yang nampak simple but the story behinds it.. is special. since gambar2 kat sini dikumpulkan dari seluruh dunia, jadinya banyak variety yang ada. variety here means that, a lot of ideas, perspectives and philosophies. korang kena datang sendiri dan tengok gambar2 kat sini. worth every seconds.

one of my favourite picture. cerita disebalik ni sangat deep. nak tau kene datang sendiri. lalala.
 during the event, En Rosli A rahim, Director of Galeri Petronas gave me and others friends brief about the pictures. jadi tak adalah kosong sangat kepala ni kan, trying to figure out apa simbol2 certain gambar. thank you! btw, sesi penyampaian hadiah disampaikan oleh Mr Bazuki Muhammad, Chief Photographer Malaysia n Brunei, REUTERS. orang US yang menang. wuu. tak apalah, Malaysia tetap menang no 3. Alhamdulillah :)


tengah2 event, my other kuantanese dearies datang. wee. dah la lama tak jumpa masing2. terubat rindu ni haa :D thanks Ain, Azri, Mueiz,Wafi n Rahimi. weee.

:)
menteri2 berbincang.

Azar n Bella pun ada! :)
so this is how i spent my weekend, how about you? :)

p/s- sila ke galeri petronas okay!

5 comments:

  1. I always go there with my cousin. Secara random la. masuk je pape event yang ada at the moment. Love our bonding moments <3 oh and elly's tote looks gorgeous.

    ReplyDelete
  2. bestnya,,,, mesti rasa mcam masuk dunia lain bila ni art gallery kan,,, :D

    ReplyDelete
  3. sy tringin nak pergi gallery. yaa. mcm kak ckp, dr shopping, baik pergi tgk art. yg best pasai art ni sbb ada cita di sebaliknya. n before we know the story, surenya kita akan try tafsir satu2 painting tu kan? hehe...

    ingatkan kena bayar mahal bila masuk gallery. sbb sy rasa gallery tu mcm tmpat yg exclusive. hohho~

    ReplyDelete
  4. bestnya.. i like art gallery.. :DD

    btw, i'm newbie. singgahlah blog saya kalau ada masa.
    http://madamoiselleayuslittletalks.blogspot.com/

    ReplyDelete