Friday, November 26, 2010

birthday and contest!

assalamualaikum ;)

tahu hari ni berapa haribulan?
26hb november ye rakan2.
sile catat dalam planner tarikh penting itu.
sebab.
sebab hari ini hari jadi ibunda tercintaaaaa!
HaPpy BirtHday UmMi!!
bangun2 pagi excited bangun pegi ambil
hadiah dengan kad besar dari diri sendiri.
dengan muke tak basuh n tak gosok gigi.
tsssk.
eventhough she's still admitted,
but she's a lot better!
macam dah tak sakit langsung.
boleh buat apa2 je.
boleh jalan sume dah.
what a relieved kan.
semua berkat doa anda juge.
ya Allah.. moga tuhan dapat membalas jasa
baik korang sume.
thanks :')


muke sy excited. umi saje buat2 mata sepet.

farah pulak konon manje. umi cool je. ahaha.

dgn abah baru la tersengih2 manje, tersipu2 malu. aww.

kemudian sy dan farah turun ke tingkat bawah.
hari ni perut macam nak mkn spaghetti
sebab breakfast td tgk org served kat ummi spaghetti
bolognese.
auummm.
so tadi makan kat Dome.
*teruja duduk dekat gleneagles sbb tak macam
hospital. bilik suite tersangat selesa macam hotel.
insurans. sile tanggung some of it ye. aha ;p


muke selekeh pun harus ambil gambar.
sudah tidak kisah walaupun eyebag jelas ketara.
tudung pun taknak hebat lagi.
lilit2 sampai rase dah tak boleh lilit.
malas gune pin dgn anak tudung punye pasal.
tssk.


ummph. sebentar lagi sudah mahu check out.
tunggu doktor buat last check up.
maybe balik kuantan esok.
malam ini mahu buat small birthday partay di
rumah kl ;)
*suke hati cakap partayy. umi dengar neh sure kene ketuk kepale.
huhu.


btw..
cepat3 masuk contest ni!
kalau dah agak2 bosan di rumah sebab cuti,
ataupun tgh struggle utk final..
apa kata try masuk contest
reSEpi.

hah?
ape itu?
kenapa perlu SE itu besar?
ok2. let me explain it one by one yea.
contest ini terbuka bagi mereka yang
suka memasak/pandai memasak/ pandai mengkritik
atau apa2 je lah kan.
hantarkan resepi masakan (bahan2 dan cara2 memasak) dan
pastikan resepi anda
SEDAP. MUDAH. BERKHASIAT.
as simple as it can be.

selesai tulis resepi semua,
tulis dalam 1 perenggan,
kenapa resepi kamu healthy.
(sbb contains many veggies ke,
less oil ke, cake tak gune telur ke, etc)


resepi anda boleh jadi apa2 sahaja.
either sandwiches, cakes, lauk,
pencuci mulut.. anything!
but take note,
one person only can submit one recipe!

so cepat rakan2!
kalau mmg dah jenis suke masak tu,
hantar je mana2 yang anda rase
anda paling terrer dan macho buat.
tehehe.
tidak terhad kepada wanita ye.
lelaki juge dialu-alukan.
kreativiti akan dikira extra marks!

send me your recipe at :
phatynsuehannah@yahoo.co.uk
before
8th December 2010.

hurry up guys!
winner will gets mystery prize ;)

17 comments:

  1. kak fatin,muka selekeh akak sangat cantik okayyy ! hehe ;)

    ReplyDelete
  2. heee che wann busuk mashaammm hahahaha

    to ummi CWFS,
    selamat ulang tahun
    semoga panjang umur dan bahagia selalu
    kawen kan che wan cepat2!
    muahahaha ;)

    ReplyDelete
  3. wish her Happy Birthday and may she get well soon. Amin

    ReplyDelete
  4. your mom birthday sme dgn kakak i :)

    woah! happy happy family :D

    ReplyDelete
  5. dh join =)
    email kita azalia_hjsalleh91@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. appy bday kepada ibunda anda!..
    may ALLAH bless her. =)

    ReplyDelete
  7. eppy besday to ummi's sis fatin suhana

    ReplyDelete
  8. ummi fatin sakit apa? whoaaa, i adalah perempuan yang pemalas untuk masak. tapi i banyak kumpul resipi. hihi. nnt i join!

    ReplyDelete
  9. happy birthday aunty =)
    yay! dah join~

    ReplyDelete
  10. thank you guys! appreciate it :,)

    korangg. cepat2 antar resepi! hehe ;)

    ReplyDelete
  11. You duduk kuantan eh? ohh ex student smart. hmm ;)

    ReplyDelete