Tuesday, November 2, 2010

masih ada dua. lantas, bebas.

assalamualaikum!

selamat hari selasa rakan2!
walaupun suda malam ketika sy taip entry ni, tp masih tidak terlambat kan.
aha.
mm. dari 5 paper, 3 paper sudah lepas!
yeahhh. i like to move it, move it! *sambil menari mcm binatang dlm madagascar itu.
next paper 7hb n 14hb.
so kira banyak gap la kan. ini semestinya menggembirakan hati sy.
boleh tidur puasss2, boleh on9, boleh tgk movieee..
ok kemudian, smbung serius study semula.
;)

korang.. nak tau tak. sepanjang 3 paper yang sy ambil hari tuh.
ade je benda2 yg terjadi.
na tau?
1. masa final geography : bile dah habis exam sy terlampau gembiraa.
rasa macam nak menari ballet kat dewan sri budiman tu,
tp sedar masa tu pkai heels. so, abaikan dan terus bergegas ambil beg dan
notes2 di luar. ambil punya ambil, tak sedar, org lain punye notes dan kertas2 bagai
sy ambil. ahaha. balik2 rumah baru sedar kenape lah brg sy paling byk.
adeihh.

2. masa final research : preparation utk pegi final dah cukup. siap checklist lagi.
tp bila tgh jwb exam, baru sedar pembaris hilang!
n mmg terbaik lah kan, kene buat scale sume.
penyelesaian, gune kad matrik.
rasa mcm nak guling2 je kot situ dari meja ke meja,
n nak mintak pinjam pembaris.
tp apakan daya, incik ketua exam ckp
tidak boleh sebarang komunikasi dengan mana2 student.
termasuklah guling2.
haih.

3. masa final personal development : ini sungguh2 dugaan. exam pukul 2 ptg,
tp di rumah pd t/hari tuh dilanda badai. bayangkan kami study tanpa
elektrik dan bau busuk sampah dr tingkat bawah tibe2 bau kt rumah kami.
mmg berpeluh dingin kami semua. sabar2.
kate orang, dugaan org nak berjaya.
ehe. Aminnn.
cepaat! Amin kan jugak!
haaa.. mcm tu, bagus2 ;)

harap2 utk 2 final exam lepas ni takde la
perkara2 yg pelik berlaku lagi.
letih mak ni haa.

btw, disebabkan cuti semester akan bermula..
sy sdg tidak sabar2 utk pergi bercuti!
walaupun tidak tahu akan kemana,
ataupun mungkin tidak akan kemana2.
i'll plan by myself.
lagipun, sy mmg slalu bercuti sendiri.
tp tidak mengapa, i think it's the time
when u look at yourself n discover why you love yourself.

dulu sy takut bila abah hantar sy ke jepun sendiri.
macam, tak tahu apa2 je!
dlm flight asyik menghafal kamus jepun je.
takut punye pasal.
bile g sekolah lagi la.. sume pun ckp jepun same sy.
mamat2 hensem jepun pun, haih.
tak boleh ke ngorat dlm english?
ni ckp jepun, mmg sah2 la sy tersenyum simpul malu sendiri kann.
;p
ok2. ni dah tersasar ni.
sebenarnya sy nak inform rakan2
apa yg best kalau kite bercuti sendiri :

(vienna)
1. belajar hidup susah. ini kalau mmg niat backpacking lah.
ye lah, bila dah tak pegi dgn family, mmg takde luxury2 ni.
nak beli brg pun kene calculate cukup tak utk saving.
stay pun hanye di hostel. makan tu kalau boleh masak.
mmg menjimatkan. masa2 macam ni, serunding dgn roti gardenia
dah kire sedappp ok.

(korea)
2. berjalan tanpa arah tuju tp dgn tujuan nak kenal tempat dgn lagi detail.
haa, mcm keling tak ayatku? haha. tapi betul la. bile kite sendiri atau dgn kawan ke,
kawan baru ke. cube explore tempat2 tu. redah saja. tp make sure, if anything happen
kita ada backup plan. perempuan, pepper spray, pisau kecil. itu dah jd gadget sy ;)

(japan)
3. kawan baruu. kawan baruu.
bila sorang2 mmg pelik lah kan kalau nak cakap sorang.
takkan kite nak bercakap dengan penyapu.
so, be friendly and make new friends.
tak salah banyak kawan. bila byk kawan, kita boleh tau byk ragam.
mmg tak semua org baik, tp dlm proses nak berjumpa dgn org2 yg
ditakdirkan baik utk kita, sometimes kita perlu berjumpa
dgn org yg kureeeng baik.
tp tak apa! just think positive.
Insya-Allah.. tuhan akan tolong kita kalau niat kita ikhlas.
kann? ;)

(london)
kawan baru juga ;)

8 comments:

  1. wah..seronoknye fatin..dah byk merantau ye.. mst sronok.. ;)

    ReplyDelete
  2. syok gilaa henkau sayang wehh
    oh cuti kali ni ke mana ye?
    aku macam nak ke pulau je. wuwuu
    good luck darl! ;)

    ReplyDelete
  3. maiamia : alhamdulillah.. merantau utk tgk keindahan ciptaan tuhan jugak kan ;)

    fah : huhu.. bese je la wehh. tatau la. akuh cam na g penang or melaka lak. na buat mcm omputih2 jln kat mesia tuh. syok lak rase kan. aha. wahh.. pulau! menarik2

    ReplyDelete
  4. best2, pastuh dressing nak best kan. semat ah fatin ;) em tu lah. cadang nye nak ke kl-penang-langkawi.alang2 kann..

    ReplyDelete
  5. aminnn (dah amin gak)
    xD

    syg best giler da nak abes exam..kite nye exam lmbat ag..sebulan lagi.. :(

    hebat giler pegi jalan sorang2..oversea plak tuh.. xD
    kite jalan kat mesia pon dh takot2 dah..
    mmg respect same kamu..

    xD

    ReplyDelete
  6. fah : ahah.. baju lame je pun. main mix n match. huhu. wOw.. best2. langkawi! suke2 ;)

    syazwana : wuu.. lambat lagi eh wak. tape2, best la, ade mase ntuk study lebih ;)

    aa. tade la hebat pun. ade jugak yg g ngn adik n abg. eheh. boleh la wak.. plan same kawan2 rapat, jln2 di mesia. sronok gak ;)

    ReplyDelete
  7. hee great! nti p alamanda pulak tawuu ;p

    ReplyDelete
  8. ehehe.
    alamanda? wahh.. sy suke waffle kt food court dea tuh!
    ya Allah.. sedapnyeee

    ReplyDelete