Thursday, November 8, 2012

covergirl for Nur magazine and fashion figure for Hijabista magazine.

Assalamualaikum :)

Betul lah kata orang, rezeki itu ada dimana-mana. macam semalam, rezeki voucher crocs akhirnya dimiliki oleh kak Husna. congrats akak! email saye sile balas ye. hihi. sempat lagi suruh orang balas email. well, anyway.. nak cite pasal saya di media. dah lama rasanya tak bercerita pasal magazine, shooting, etc. bukan tak nak.. tapi kadang2 segan nak cerita. kalau ada yang nampak and tag kite dekat twitter, thank youu. sayang lebihhh tau :')

bulan november dah boleh jadi bulan feveret dah rasenye. untuk tahun ni lah. sebab bulan ni berpeluang untuk jadi covergirl majalah Nur :). Alhamdulillah.. teruja sangat2 sebab sy digandingkan dengan blogger hebat, Maria Elena! masa shooting tu memang banyak perkongsian yang sis Maria cerita. masa2 tengah ambil gambar tu kami dok sibuk cerita pasal future planning, tips sebelum berkahwin, etc. ye lah, kak maria dah nak kawin.. so haruslah banyak benda yang perlu dititik beratkan. i still remember that she said, "i tak risau pasal majlis/event tu, i lebih pentingkan kehidupan selepas perkahwinan". indeed, so true la kan. perkahwinan yang terbaik adalah perkahwinan yang sederhana. there's no need to  do such a grand wedding kalau kita tak mampu. buat sekadar yang kita mampu dan tak perlu berhutang. sebab lepas kahwin lagi banyak duit yang kita nak guna. sy cakap macam sy pulak yang nak kahwin. hehe!

me and sis Maria :)
kalau nak tahu lovestory (lovestory sangaaat) and bila perancangan iolss nak kawin, silelah beli magazine ini cepat2. motif orang nak tahu pasal pateng ni (-_-). thanks to team Nur sebab sangat baik melayan kami hari tu. kami shoot dekat area bukit jelutong. naik turun bukit jugak la nak shooting sebab nak konsep ala2 vintage gittew. memang suka dengan outcome nye! kiranya penat naik turun berguling mengesot amat berbaloi :')

kepada sesiapa yang sedang merancang nak berkahwin, sila lah beli magazine ni sebab kali ini Nur punya edisi adalah edisi perkahwinan. iolls dengan sis Maria pun pakai baju kawin. aww~

jom kita beralih arah ke majalah Hijabista pulak..

konon ai ni figura fesyen la. kononnn.


ini untuk bulan november juga. yang covergirl nya, shila amzah. she looks very nice with her hijab :) iye, nama saya ada che wan di depan. nama sy memang sangat panjang, che wan fatin suhana bt che wan khalid. aumm. jenuh nak tulis borang kalau yang mintak full name. hehe. thanks to majalah Hijabista sudi shoot sy bersama tudung2 saya. since sy ni peminat bawal.. memang banyak lah koleksi tudung bawal.

esok nak kongsi resepi strawberry tiramisu. super sedap dan sangat mudah untuk membuatnya. boleh la korang buat time weekend ni. dah tahu resepi, sure korang rasa cam.. haaa, kenapa senang sangaaat tetapi sangat sedappp. macam tu lah perasaan sy masa mula2 buat benda alah ni. hehe! esok kite share ye. till then, have a nice day people!

55 comments:

  1. Replies
    1. thank you! aaa.. kimsalam sape? kak maghia kah? ahah

      Delete
  2. Rezeki kak Fatin murah , Alhamdulillah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. alhamdulillah! nemo study elok2 tau dekat sane :)

      Delete
  3. Murah rezeki la u...alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. woww.. beznye... xsaba nk bli mjlh edisi novmber :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. sile lah beli ye. keluaran kali ni best, sebab banyak info pasal kawin. wink.

      Delete
  5. u nampak lain sangat dalam cover nur 2..tapi tetap sweet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. makeup mmg buat org nampak lain2 kan? hehe. thank you :)

      Delete
  6. Cantik kak Fatin, anyway..tak sabar nak tunggu resipi strawberry tiramisu tu :)

    ReplyDelete
  7. Semua resipi yang diberi, semua try! Heheh can't wait yang ni pulak. I love baking! I love cooking! Yeaaay

    ReplyDelete
  8. cantik... sangat cantik.. subhanallah... tahniah sb jd cover girl

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. harap2 sentiasa murah rezeki untuk yang cakap tu dan kite sekali. hehe. Aminn!

      Delete
  10. cantik pix fatin utk cover majalah Nur tu,hehehe

    ReplyDelete

  11. alhamdulillah..
    semoga murah rezeki selalu..

    akk xsempat beli mag nur tuh..
    anyway, fatin and maria sangat cantik!!;)

    miss u. take care dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha-Allah, to both of us :)
      i miss u too kak.. hope to hear something from you.. :')

      Delete

    2. "good news"??hehe..
      not yet..
      belum ada rezeki lagi..plus tak habis lagi skolah ni..

      eh, haa..fatin pakai template ape ye?coz can reply each comment..org bawah pun ada tanya..;)

      Delete
  12. Alhamdulillah. Congrats kaktin! <3

    ReplyDelete
  13. sangat lawa. selalu tengok akak kat dalam magazine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. dah jarang sbenarnya kuar magazine. ni je yang latest actually. ahah. thanks for the compliment :')

      Delete
  14. nice pic u.... sedih x menang voucher crocs.. hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. rezeki di tempat lain, who knows kan? :)

      Delete
  15. nice pic u.... sedih x menang voucher crocs.. hehehe....

    ReplyDelete
  16. Kak Fatin tak nak tunjok Tutorial akak pakai tudung bawal yang cover Shila Hamzah.? Cantikkk. Nak try pakai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai.. tak igt dah pakai macam mana harituh. main belit je, asal tutup dada kire okay la kan. aha. if i manage to remember the steps, nanti kite buat :)

      Delete
  17. jom tgk2 baju dekatsini
    http://sirehpinang11.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah...rezeki melimpah2. rasanya, mmg kena beli gak majalah NUR. walaupon laa sy nie x dak plan lg nak nikah. hee~~ yaa laa sis. sbb sy nie blajar pon x abis lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. tak semestinya yang nak kawin je kene beli. banyak perkongsian menarik kat dalam ni. tak rugi beli :)

      Delete
  19. sebab ternampak kak pating dengan kak maria lah 1st time saya beli majalah Nur. Hee :)

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah...semoga lepas ni lebih banyak pintu rezeki akan terbuka utk awk..amin..

    ReplyDelete
  21. dah ada dua2 magazine! ehehe... ehhh, tak sabar nak tgk resipi tiramisu strawberry tu..

    pssttt : sis guna setting ape utk bahagian comment ni? sbb boleh reply to each comment ^^

    ReplyDelete
  22. sis fatin dgn sis mariaa sgat jelita , <3 .. susah nak cari magazine ni dekat sabah .. tapi akan beli secepat mungkin ;D

    ReplyDelete
  23. wahhh ... msty bli ni sbb ade kak fatin n kak maria ... rezeki allah ... btw chantek sgt kak fatin ngn kak maria ... sye nk tau cmne kak fatin mula trlibat ngn modelling? bleh email sye tak ? act, sye nk try buat modelling part time ..^_^

    ReplyDelete
  24. sis fatin..dh bce Mjalah NUR..banyak input2 yg berguna..edisi yg best..jdikan panduan tuk berumah tangga nanti..hehehe

    ReplyDelete
  25. comelnya la fatin.huhu sy suka sgt baca blog fatin :)

    ReplyDelete
  26. fatin...me envy with you la...btw,u looks stunning.. :)

    ReplyDelete