Tuesday, November 27, 2012

ummi's birthday.

Assalamualaikum :)

it's been quite some time since my last post. last week was very busy with academic stuff and next week i'm going to have my convocation at UITM Shah Alam. super yeay! Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. :')

yesterday was Ummi's birthday. so of course, i went back to Kuantan and before that, bought her something. sy beli 3 pokok bunga!  haha. since selalu kalau balik kuantan bg bouquet of flowers dekat ummi, kali ni beli pokok bunga ros terus. ummi haruslah gembira tidak terkira sebab dia dah ada roses garden, kire ni menambah koleksi bunga2 dekat taman ros dia. aummm. 

so malam semalam kami ke Tjantek untuk makan2 sempena birthday ummi. tak boleh gilang gemilang sangat sebab farah tengah espiyemm bak kata jozan tatkala menyebut SPM. lolz. i always love the deco and arts in the cafe. bangunan cafe ni dah ada since 1928, memang tua. tapi kaya dengan ceritera sendiri. giteeww ai terangkan dengan penuh simbolik kannn ;p

Tjantek ni terletak di benteng. deretan kedai yang opposite dengan lanchang kuning, barang kita, n ada hotel tu. jadi kepada kuantanese yang nak chill2 dan relax sambil dengar lagu jazz dan violin, here's the right place for you :)

jom tengok gambar : 



Umar sangat khusyuk main game.

abg pi order tropical punch gelato.

mine : chicken breast grilled


54 this year and still looks young :)




lil' sis berangan hala tuju lepas espiyem.



take care!

28 comments:

  1. cantiknya cafe! tkde pun gambar kak fatin? hehe visit mine toooo :)

    ReplyDelete
  2. WAH CONGRATES KAK FATIN...
    kuantan kat mana kak???

    ReplyDelete
  3. alaaa..nape kita tak penah tau pun ada kedai tu..ni yang na balik kuantan balik ni.. :(

    ReplyDelete
  4. cantekk. and happy birthday too untuk ummi Fatin. Moga sentiasa mendapat perlindungan dari-Nya. in shaa Allah.

    ReplyDelete
  5. alaaa...nape kite tak penah tau pun ada kedai tu..ni yang nak balik kuantan balik nii~

    ReplyDelete
  6. happy birthday to yr mum sis n congrate fr convo
    yes tjantek...mmg superb.hehe...
    kat atas ad gallery... ;)

    ReplyDelete
  7. fatin awak da nak grade congrate :) sama la dgn bella next week 3hb fatin brape hb?

    ReplyDelete
  8. wah..nampak uniklah restoren ni...awak, sampaikan salam kat mak ye.. semoga dia dipanjangkan umur , dimurahkan rezeki, dan dilimpahi kebahagiaan sampai bila2.. amin..

    ReplyDelete
  9. wah.. menarik tempatnya fatin... umm. kena pegi ni kalau naek kuantan nanti. hehe~

    ReplyDelete
  10. happy birthday untuk ummi fatin.
    p/s: sangat cantik tempat tu. klasik. =)

    ReplyDelete
  11. Oh saw two pictures of this dekat fatin punya IG semalam. hehe. Happy Birthday ummi fatin :)

    ReplyDelete
  12. tmpat ni unik. sbb brg2 lama. uu~

    ReplyDelete
  13. Congratulation.Happy Convocation Fatin! :)

    ReplyDelete
  14. woah cafe yg super awesome lah. :)
    nway fatin konvo hari ape? same la kite kt s.alam jgk. sy punye hari ahad ni. hehehe.

    ReplyDelete
  15. happy birthday ummi kepada fatin!!! hehehe.. very nice lah tempat tu..

    ReplyDelete
  16. eppy besday ummi
    semoga gembira selalu
    fatin ikut muka ummi je bila senyum :-)

    daddy long legs

    ReplyDelete
  17. selama ni duduk kuantan xthu pun ada kafe mcm nh..

    ReplyDelete
  18. rare gila cafe nih..
    hewhew mesti dh xsabar nk berkonvo...congrats!

    ReplyDelete
  19. i tau kewujudan kafe dan pernah pergi. interior mmg superb..tp food sebaliknya.. tak taula citarasa masing2..

    ReplyDelete
  20. gmbar kakak fatin x dak. btw, congratz sbb dh nak konvo :)

    ReplyDelete
  21. so vintage and classic la cafe ni ... ktne ye?

    ReplyDelete
  22. sweet.. happy belated besday mak cik..hihi

    ReplyDelete
  23. i love vintage, n this place are simply awesome.. reminds me to those in melaka, penang or jb..

    ReplyDelete
  24. Dah 35 tahun duduk Kuantan...macam mana saya tak tahu kedai ni ye?...?????
    Kena try pegi ni..
    Anyway, nice picture.. :-)

    ReplyDelete