Saturday, January 12, 2013

fake account.

Assalamualaikum n Hi people :)

Dulu2 tak pernah kisah sangat pasal fake account sebab guna gambar tapi nama lain. tapi sekarang dah banyak pulak yang guna nama sy dan gambar sy sendiri. sedih laaa macam ni. tssk! ada yang siap letak link blog sy, ambil gambar2 instagram sy dan ngorat tunang orang! last2 sy dipersalahkan..

sebenarnya malas nak cerita lebih2. tapi bila difikirkan balik, kalau lah fakers itu menipu ramai orang.. tak ke teraniaya kan.. i know, some people will say that's the price that you have to pay towards things that you do. tapi come on lah, sila berfikiran waras ye. sometimes we have to stand on our own. takkan bila dah jadi sesuatu perkara, kita hanya perlu redha? try to figure out solution or any ways. not just sit there and redha dengan segala-galanya.

so here, i will let you know the link to the fake account. harap2 ianya membantu korang. kalau baik boleh tolong report. ahah.


sy jugak tak pernah ada twitter fan page. retis sangat iolls nak ade
fan page kat twitter kan. kelakar pulak rase. huhu.
ni bukan sy punya. twitter fake.

diharap sy membantu anda. sekians :)

by the way, ini adalah account2 sy yang betul. selain ini, ianya fake.


sekian, salam weekend :)

31 comments:

  1. sian fatin...ramai btol nak jd mcm awak fatin..hehe

    ReplyDelete
  2. tu dia.... ssah jgak jdi org cantik/femes nih....

    ReplyDelete
  3. benda biasa, sabar ye cik fatin :)

    ReplyDelete
  4. kesian fatin, dianiaya. Sabar ye fatin

    ReplyDelete
  5. kesian. tp yg twitter tu bukan Fan club ke?? ade peminat, biarlah dia support awak. alahai..

    ReplyDelete
  6. awakkkkk ! i saw your pic as dp but not your fb acc . pic that u shot somewhere in Paris i guess . luckily u have traced the fake acc .

    ReplyDelete
  7. banyak betul akaun fake awak ye??? tu mesti daripada peminat awak tu..hehehe

    ReplyDelete
  8. Hana dah tertipu ikut twit acc fatin...... owh no!!!!

    ReplyDelete
  9. owg macam tu sbnarnya tringin nak jadi mcm kak fatin. teringin jgak nak rasa femes, glamor. but, yg paling problemnya, they use ur name to do the wrong things. mcm kak fatin ckp, ngorat tunang orang. n case like that, they actually nak downkan n rosakkan nama baik kak fatin. btw sis, sabar byk2. :)

    ReplyDelete
  10. so weird la people nowadays =.='

    ReplyDelete
  11. yang fake account 1 tu mmg sgt.... hadohai. marilah kt sama2 buat report kat fb supaya account mereka ditutup oleh fb.

    ReplyDelete
  12. yeke. mcm mcm.. pelik. fanatik sgt kat fatin ni.. hehe~

    ReplyDelete
  13. pelik2..fanatik sangat jgn sampai nak jd fake person

    ReplyDelete
  14. wow, seriously banyak btol fake account. obses nak jadi orang lain.

    ReplyDelete
  15. tak faham motif dia orang semua ni. suka guna identiti orang lain apesal entah.

    ReplyDelete
  16. nie laa org sekarang.. myb dorg fanatik sgt ngn akak kowt..tu yg buat mcm tu...sabar eaa kak.. semoga akak sentiasa dilindungi :)

    ReplyDelete
  17. orng yg suke buat fake akaun ni mmg x redha dengan apa yg ALLAH dh bg, nak jadi orng lain buat apa? x reti2 bersyukur dgn apa yg ALLAH dah beri..sabar ye Fatin..kt faham perasaan Fatin.

    ReplyDelete
  18. sabar ye fatin..
    nisa pon dah muak nak mengadap fakers ni semua. kalau sekadar guna gambar utk suka2 atau atas alasan minat, nisa x kesah lagi..
    tapi kalau dah mengaku sebagai Nisa, atau melakukan perkara yg boleh menjatuhkan maruah dan nama baik kita, harussss lah kita minta orang ramai report page fake tu...

    hugs! xoxo

    ReplyDelete
  19. normal kalau mereka semua nk jadi fatin. cantik + comel + bijak tentu la ramai peminat. hehe janji diorang tak buat benda yg bukan2 sudah. sabar tau.:)

    ReplyDelete
  20. Biasa berlaku kpd blogger yg pemes n cantik...

    ReplyDelete
  21. wah, siap ada buat senarai. ramai betul ye. hehe

    ReplyDelete
  22. salam kak fatin. cuma nk bgtau. gara2 org guna gmbr2 akak, sya n suami hmpr2 nk bpisah. sya mati2 igt gmbr2 akak tu pmpuan tu. rupanya bukan dia. tp akak. dia guna gmbr2 akak slama ni tp atas nma dia pastu mgaku yg tu gmbr dia n ada org lain guna gmbr2 dia kt internet. dia tipu hidup2. moga Allah mbls segala pbuatan dia. amin!

    ReplyDelete
  23. noted..ermm bahaya juga org fofular kan??, ~silent reader~

    ReplyDelete