Sunday, January 6, 2013

Because i choose to be random at times.

Assalamualaikum.

pejam celik tak sangka dah 6 Januari 2013. tahun ni kalau kira dah 24 tahun lah, walaupun 12/12/2012 harituh baru masuk 23 tahun. hihi. Happy New year guys!

2012 have been such a sweetheart to me. walaupun banyak jugalah pengalaman2 pahit yang tak jangka berlaku.. i take that as a lesson. kalau difikirkan balik, if certain bad things doesn't happen to me i couldn't meet certain people, i couldn't learn new things and most of all, i couldn't overcome my fear. Thanks to Allah, He's the best in planning everything. wink. 

Dreamer lagi suka camwhore dari ai. sekian.
i have several 'azam' for this year but i don't think i will post it here. cukuplah sekadar tontonan diri sendiri.  ahah. sebenarnya banyak benda nak tulis since dah lama sangaaaat rasanya tak menulis. i will, antara azam 2013 pun adalah lebih kerap menulis blog. semangat tak semangat nye aiii. kira ni baru muqaddimah untuk 2013 so normal la tulis sikit2 dulu khennn.


i have several random things that i wrote in my journal during my flight back to Malaysia from London. would like to share it here. it is actually a note to myself but yeah, i think it is better if i share good things with u guys too :)

Random things

1. Always talk good things about others and find ONLY good things about them. don't really mind about their flaws, because we're not perfect too.

2. Be responsible for your own life. stop complaining. stop blaming others. what happened in our life is based on what we do (our action). if bad things come, there's only 2 possibility that you need to remember : you don't pray a lot or it's a test for you so that Allah will give you better things in future.

3. Believe in yourself. you believe that you can do things that you want. you believe that if you want certain things, it will happen as long as you take action. whatever it is, have faith and believe yourself.

4. Start doing things that you love NOW.

and the list goes on..




lepas ni letak gambar dreamer je lah. suka sangat dengan camera. pantang tengok orang pegang camera, terus buat2 comel dan statik. amboi sangat.

Anyways, sy ada kerja kosong di sini. bukan sy ye, tp company ayah sy di Kuantan, Marimas Sdn Bhd. it is a construction company and we really need an accountant to replace the previous accountant which had already work with us for 17 years. kami memerlukan accountant yang mempunyai pengalaman paling kurang 2 tahun. antara syarat2 :

- diploma atau degree dalam accounting
- pengalaman bekerja minimum 2 tahun
- bonus jika tinggal di kuantan, since office kami di kuantan.

jika berminat, boleh lah ke Marimas Sdn Bhd, C-722, jln lim hoe lek, 25200 kuantan. sederet dengan Eng Hong berhadapan dengan Stadium. ataupun call office untuk keterangan lanjut : 09-5157070.



banyak pulak advertisement hari ni. tapi ni semua diri sendiri n family punye. lolz. currently i'm taking pre-order for printed audrey peplum. kalau nak tahu lebih lanjut boleh klik sini. thank you :)

have a nice day people, will keep on updating after this. happy sunday!

30 comments:

  1. hi fatin, may all ur resolutions come true. Could it be that there is engagement in ur resolution list? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you fairuz! ehehe.. well.. we'll see then.. ;p

      Delete
  2. moga lebih sukses ditahun 2013! all the best.

    ReplyDelete
  3. sy doakan kakak fatin n kita semua dpat jadi manusia yg lebih baik dr sebelumnya. moga azam2 kak fatin tercapai. smile always :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn.. Aminn.. Aminn ya Rabbal Alaminn :)

      Delete
  4. dugaan yg datang mencabar setiap manusia.. yg membezakan mnusia yg hebat dan mnusia yg lemah ialah cara kita mengahadapi setiap masaalah dan dugaan tersebut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, setuju dengan pendapat tu.. :)

      Delete
  5. moga azam akak menjadi dan Happy New Year you :D wish rezeki lbih byk tahun ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year to you too! Insha-Allah.. Aminn :)

      Delete
  6. all the best kak fatin :) may Allah Bless you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you shazwani! may Allah bless u too.. Aminn

      Delete
  7. All the best Fatin :)
    Let's always think positive about everything...

    ReplyDelete
  8. wah dreamer semakin membesar la... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. dia makin panjang. harap2 dia boleh jadi kucing terpanjang di mesia. *angan2 2013. lolz

      Delete
  9. ahhhh permulaan ahun 2013 yg tidak begitu manis buat saya :(
    nisa suka baca apa yg fatin catat di atas, terutama yg ni :

    Be responsible for your own life. stop complaining. stop blaming others. what happened in our life is based on what we do (our action). if bad things come, there's only 2 possibility that you need to remember : you don't pray a lot or it's a test for you so that Allah will give you better things in future.



    Thank you so much!
    MUAHHH!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke nisa.. takpe2.. usually bila di awal tu ada perkara yang tak berapa best, sometimes it makes us awake. bila dah terjaga tu lah, yang akan buat kita sentiasa sensitive dengan sekeliling... result : a better us :)

      happy new year nisa! :D

      Delete
  10. kak fatin pkai camera ape? nice quality :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sony nex5n. kaktin pun sukaaa pakai kamera ni. best! :)

      Delete
  11. fatin..nak kim salam ngn dreamer tuh.suh dia smile sikit ngn cmra klu ambik gmbr..serius bnar..hikhikhik

    ReplyDelete
  12. alahai..marimas tu company ayah fatin rupanya..patut mcm pernah tgk muka ayahnya tu..huhuh.

    ReplyDelete
  13. Happy new year, sis :)
    Semoga tahun 2013 lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya.

    ReplyDelete
  14. Ahhh why not in KL? Boleh jua daku apply. mihihi ;)

    ReplyDelete
  15. miau u ade kembar tau..serius seiras sgt2 ngn miau i..

    ReplyDelete