Monday, January 14, 2013

zhe best price in town!

[Sponsored ads. to view current entry, please scroll down. thank you]

Assalamualaikum and hi :)

Selamat tahun baru semua! 2012 has been such a great journey for me. banyak pengalaman yang kadang2 rasa macam tak percaya, yang sy sudah melaluinya.. well, that's life. ianya mematangkan kita :) anyway, hari ni nak share dengan korang semua tentang BBW Malaysia. eceh, cakap macam ai dah 48 tahun je kije ngan BBW ni. hehe. BBW ni stands for Best Buy World. apakah BBW Malaysia ni? it is actually a one stop online shopping website that offer a variety of branded skincare, cosmetics, fragances, handbag, pouch, gifts set and much more.

ok fine. fine. ingat ni brand biase2 je ke yang mereka jual. no way okay *sambil tangan macam polis trafik cakap talk to the hand*. kebanyakannya memang popular sangat2 dan seiring dengan taste ai. bajet banyak duit, padahal nak beli perfume pun kumpul duit ikut kemampuan. oh sad. eh takpe, duit usaha sendiri lagi bermakna kan? hmm. hmm. tersasar pulak. focuss fatin! well, some of the brands yang ada dalam BBW ni SK-II, Estee Lauder, Clinique, Christian Dior, Chanel, CK, L'occitane dan banyak lagi. dengar macam mahal je kan. tapi apa yang best nya tentang BBW ni.. korang akan dapat harga murah dari retail price di luar!

for instance la, SK-II treatment essence yang harganya RM80 boleh dapat RM68 je kat BBW Malaysia. tuh belum masuk barang2 lain. perfume pun boleh sampai 30% discount. kiranya lepas ni boleh la pakai barang2 yang branded tapi dengan harga yang sangat2 mampu milik. korang jangan risau tau, kat sini barang2 dia semua 100% guarantee original/genuine. and BBW ni bukan sahaja ada di Malaysia, tapi dah beroperasi di 3 negara lain, Singapore, Hong Kong and Indonesia.

-   



terpengaruh sudah. birthday kawan2 nak beli kat sini je lah. serius banyak pilihan!

faham tak banyak nye salee. starting 1/1/2013 pun banyaaaaaak :')
ada banyak benefit bila kita shopping kat sini tau. first of all, haruslah sebab its varieties (ada from regular to sample size! so kalau customer takut2 nak cuba yang besar, boleh try beli sample size or trial set. sungguh memudahkan dan tidak membazir. good!). kat BBW ni jugak ada bahagian gift ideas. kiranya kalau nak bagi present dekat sapa2, boleh klik kat situ dulu kot2 ada yang berkenan tak payah nak susahkan diri stress duduk dekat borders atau coffee shop sambil menangis sebab tak tahu nak bagi apa dekat orang tersayang. eh melampau hiperbola tu. but, u get the point lah kan, BBW ni memudahkan hidup ummat sejagat yang tak pandai pilih hadiah. sy tujukan point ini kepada kaum lelaki. sekian.

since it is an online shop, they open 24 hours, 7 days a week with easy payment through Bank Transfer, Online Banking and Credit Card. kalau korang beli melebihi RM100, u're entitle with free delivery. aumm. i loike. Cash on delivery pun ada, tapi covered area only. Ta-Q-Bin Delivery service juga ada, with additional charges RM6 required.

kalau korang usha website ni kan, setiap produk akan ada Best Buy Points system.  korang akan received Best Buy Points bila korang buat product review on your purchased items.

what i like about BBW Malaysia ni, mereka ada Happy Hour! kalau dah nama pun happy hour, maknanya kite boleh beli best item with cheapest price that we couldn't ever ever everr imagineee *ala2 taylor swift. okbai). plus, every month, they have special promotion for loyal customer. for instance, purchase some amount and get free gift, clearance stock promotion, festival promotion, Mega Sale promotion and much more. purchase of RM5000 and above received 10% discount. meaning, get more discount with wholesale price. yeay!

i think it's time for you guys to sign up with BBW Malaysia. takda apa yang rugi. sy sendiri dah ada barang2 yang nak beli dari sini. kalau ikutkan kos, if nak keluar beli barang - duit minyak + duit beli brg takde diskaun + duit makan + duit beli ntah apa2 sebab nafsu. huu.. banyaknye duit keluar. kan senang kalau beli dekat sini. mudah, senang, cepat. amboihh, macam abam polis sangat. tssk.

meh sy ajar macam mana nak sign up, korang kene sign up tau! sbb ahkak fatin pun sign up. macam2 betul ai ni. hihi. 

4 easy steps :

1.  Create your account. create an account by filling in your personal information. for existing customers, you may login using your e-mail address and password.

2. Using Shopping cart. browse BBW online site by categories or brands or using the search field. Add items you like to your shopping cart as you go along. You may change the quantity or remove any item at any point by clicking on cart contents.


3. Checkout. When you have finished shopping, you may proceed to checkout your items. Please note that delivery is free with purchases over RM100. Otherwise, a RM10 delivery fee will be charged. You may modify your delivery address if the address is different from your registered address. Payment method can either be Cash on Delivery (COD) or Bank Transfer (Maybank).
4. Order Confirmation. Ensure that all order information is correct and confirm your order. You will then receive an e-mail with your order details and confirmation number. Go to "My Account" and check the order history. If your new order is not showing, your order have failed. Please check your shopping cart and submit your order again. Alternatively, you may contact BBW Malaysia for assistance.





kalau korang ada apa2 yang nak tanya BBW Malaysia ni, boleh tanya thru here : 

Facebook page: Best Buy World Malaysia
Customer service: (03) 2164 3557 (Mon to Friday 9am to 6pm)
Fax no: (03) 2163 3390
            Email: info-my@bestbuy-world.com


jom, kite shopping sama2! :D

10 comments:

  1. Wow thank you..this is great...great discount !!! kena join ni..

    ReplyDelete
  2. monday 14 january? wuwu... bukan arini 7jan ke .. :P

    ReplyDelete
  3. pernah beli perfume kat website ni..murah giler..takyah buang duit beli kat kaunter...heheh

    ReplyDelete
  4. pernah dengar bbw ni..hampir2 nk beli dlu,tapi x jadi sb cm takot x ori jek..tapi klu ori baguslah! mmg berbaloi sangat.

    ReplyDelete
  5. tapi bia pikir balik mcm pelik nape dia murah dari yg kat kaunter..hurmm

    ReplyDelete
  6. kak suhana.. npe entry ni date 14.1.2013?

    ReplyDelete
  7. nak gi kejap kedai tu. tak pernah dengar lagi website tu.

    ReplyDelete
  8. bbw.. BeBuihWit bile shopping byk sgt.. :P ahaha

    ReplyDelete
  9. wah, nak pi tengok satlah site tu.

    ReplyDelete