Monday, January 21, 2013

love bonito.

Assalamualaikum and hi people :)

I’ve always love pretty things. Tak kiralah bunga ke, kucing ke, bedsheet ke.. anything! Lebih2 lagi kalau baju. Haih.. baju ni kira perkara yang selalu dibeli sebab banyak sgt yang pwetty mwetty. My style is more into feminine rasanya sbb sentiasa nak pakai skirt, dress, soft n pastel colou, etc.

So last week i browse some online shopping. Actually saje bosan2 nak cuci mata. Tapinya.. end up i bought several clothes! Huu.. nasib baik bila sampai2 tu, dapat sekali dgn shopping beg dey all. Super happy! Oh btw, lupa nak bgtahu, i bought zhe clothes at lovebonito.com. it is actually an online shopping base in Singapore. Tapi since it is FREE DELIVERY until end of January, ai dah jadi kurang sihat jap. Ibarat hingus kuar tak henti2 sebab terkedu free delivery. Ni bukan mesia, ni kat s’pore! N the clothes.. hishh.. betul2 menggugat iman..

love bonito punya website tersangatlah semart. and hampir semua baju2 dia, rasa macam nak beli. tapi tahaaan je lah hati dan nurani ini. uhuks. and you guys should also like their facebook fanpage tauu. sebabnya dey all selalu buat giveaway. faham tak giveaway yang bagi baju la, voucher la. siapa yang taknak kannn :')

Since i’m wearing hijab, haruslah pandai memilih baju yang dapat cover apa yang patut. Kalau model pakai dress saje2, kite pakai dengan palazzo or maxi skirt. Terus cantik dan feminine!

Frankly, i love the quality of the dresses.. ok taknak cakap beli berapa banyak sbb macam berhelai2 jugak nanti korang marah. Tapi.. ambil opportunity kot! It’s free delivery until end of January, lepas tu dah kena bayar postage. So alang2 beli ni, baik beli banyak terus. *prinsip hidup*



Silamat tahun baru cinee.

ignore cara pose itu. sila lihat baju ye rakan2.
 Nah, ai tunjuk jugaklah some of the baju yang ai beli ye. I really love these two dresses! Oh btw the long dress punya code warna is periwinkle! How cute is that dearies ;) since i want to cover my aurah, u might not see some other details. Here, let me show you with the help of my headless friend, Miss Manne. Hihi.




I knowwww..  the metal beading is really nice! Super like! 




This periwinkle colour and its design made me feel like flyingggg. Zhe material so soft, double lining which will make the colour looks solid and its design is super feminine! I’m in love with bonito :’)
Well this is my idea wearing this goddness dress!




Haih. korang. Sila beli kat lovebonito.com. baju2 tu dey all produce sendiri makanya korang susah nak jumpa kat tempat lain. Best tau jadi unik2 ni. Ai suke. Ihi. So girls, lets! ;)

11 comments:

  1. visit http://www.facebook.com/pages/Ohlala-Store/304537446330856

    ReplyDelete
  2. dah tgk..byk cntik la..tp brani beli cz xreti tgk size die tu.aka aja la mcm mn nk ptp tu apa? down front n back tu apa.. sbb mmg xnah li on9 jd blur.. jaha..pape akak mmg gojes!

    ReplyDelete
  3. cik fatin pakai bertambah cantik baju tu

    ReplyDelete
  4. nice!!k laju2 terus taip link iu.!!

    ReplyDelete
  5. wah seriously chantekk sis!! yg biru tu mmg sgt sesuai gn sis..nk p survey la dekat lovebonito tu..hee

    ReplyDelete