Monday, September 16, 2013

my purple mask :)

Assalamualaikum and hi :)

perempuan ni banyak betul cabaran hidup. bukannya lelaki tak banyak cabaran, cumanya kalau cabaran dari segi emosi tu memang menang kat pompuan lah kan. hehe. lagi2 kalau time datang bulan. ya Allah.. segala benda jadi emosi. as for me.. mood swing tu akan jadi few days or a week before datang bulan. memang mengamuk tak tentu pasal. ataupun tiba2 jadi paling rajin di dunia kemas rumah tengah malam. tak boleh tengok barang bersepah, hati jadi tak tenang nak tidur. padahal hari lain takde ape punnn. sobs.

dan yang paling palinggg kurang suka adalah naik jerawat kat muka. muka sy ni vulnerable. kejap dia okay sangat, halus mulus bak sutera. tiba2 jadi ladang ternak jerawat. haa macam tu lah vulnerable nye. 

few days ago stress sangat sebab banyak kerja and rasa macam stuck je tak boleh nak buat apa2. bila tengok cermin, whitehead pulak banyak kat hidung tu kannn. haishh. haishhh.  so i tried this one mask in a tube. Dian Pixy Floral Mask :)


sebenarnya dah ramai kawan2 blogger try termasuklah fatin liyana and yuyu.. n tgk feedback dey all sangat memberangsangkan, makanya haruslah cepat2 sy cuba kan. tehee. masa buka tube tu and letak kat hidung, terus suka! sebab bau dia best (lavender), kalau macam ni lah.. boleh la selalu pakai :)

antara kelebihan mask ni :

-melindungi kulit dari pencemaran
- melembutkan kulit tanpa menipiskannya
- sangaaaaat efektif untuk menanggalkan bintik hitam dan kotoran degil
- mengawal masalah kulit berminyak
-menyahtoksik pada wajah yg menjadi punca jerawat
- sangat digalakkan untuk kulit muka sensitif dan berjerawat

antara bahan2 aktif yang terkandung dalam mask purple kiut miut ni adalah moisture complex, vitamin A, B3, C dan E, Q10 dan Hyaluronic Asid. semua bahan yang baguss untuk muka :D

so now.. lets try!

make sure korang bersihkan muka sebersihnya. sy gunakan jari je masa nak letak ni sebab lagi mudah. biarkan dalam 20-25minit. then bila dah kering tarik perlahan2 dari bawah ke atas. masa nak basuh tu basuh dengan air sejuk ye supaya pori2 tu tertutup sempurna :)




lebih2 pulak kite ni kan. tehehe. tapi best la pakai. sebab bau lavender dan practical sebab letak dalam botol macam tu. mudah kerja.


the result. habis semua terkeluar. kagum dgn mask ni sebab walaupun dia tarik semua keluar, pori2 masih lagi ok. that's good!

ok that's all for now, nanti kite cite lagi apa yang kite buat time stress2. hewhewhew. take care people!


16 comments:

  1. fatin, sakit tak masa nak tarik mask tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa 1st time fatin pakai tu satu muka.. n ade terkena sikit dekat anak rambut. sakit! ahaha. tapi salah sendiri la. make sure kalau pakai satu muka, ikat rambut kemas2. other than that, sakit mcm kene gigit semut je. ehe.

      Delete
  2. teheee! comel je akak aten ni. kita nak beli tp xckup duit lg.. baidewey, kite tgh excited dgn cathy doll skrg. akak aten cuba la. brg dia comel2 tau. beli kat instagram @yanasgallery murah :D hihi

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. nak oder kat saye pun boleh :) contact NURUL 013 383 5880

      Delete
  4. Exactly, bila mood swing tetiba jadi rajin pulak 'house keeeeping'..It's me! cam same jer..

    ReplyDelete
  5. wahh mana jumpa ...
    dah lama tak jumpa mask tiup mcmni ..

    mask ni mmg sgt berkesan pada sesapa nak hilangkan blackhead.


    info belian pls ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yurp.. so true :) search kat fb : dian pixy :)

      Delete
  6. ramai yang pakai mask ni sekarang sebab memang berkesan

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk hilangkan bintik2 kat muka tu.. memang highly recommend! :)

      Delete
  7. Assalamualaikum kak . waah. teruja ni . . owner dia fren dalam fb dengan ain . Alhamdulillah . sennaglah nak contact :D

    ReplyDelete
  8. berapa harganya sis....? hope boleh hilangkan bintik-bintik di hidung......

    ReplyDelete