Saturday, September 1, 2012

Raya overload.

Assalamualaikum and hi :)

Selamat Hari Merdeka semua! semoga apa yang negara kita telah kecapi akan sentiasa kekal dan semakin bertambah kemajuannya pada masa akan datang. Insya-Allah! why i look so skema when i wrote that? hehe. semangat patriotik bro, semangat :)

setelah lama kuperam semua gambar2 raya dan hanya letak di facebook personal, so today i will upload it here. faham tak raya kali ni banyak sangat2 berjalan raya dan banyak sangat2 demam nye. demam, baik. pastu demam balik. kalau boleh semua open house nak pegi tapi apakan daya, perut hanya satu (eh?) dan tak terdaya dek penangan campuran makanan2 raya sampai demamm. 

taknak tulis banyak. sebab gambar melampaui batas dah banyaknye. jom, kita biarkan gambar bercakap (let pictures do the talk). not funny fatin, not funny. *sigh.

sebelum raya.

iftar with nadia, nadrah and izzat at crocodile rock, kuantan. tempat feveret sebenarnya ni sebab boleh makan buaya. buaya masak merah, tomyam buaya dan macam2 buaya lagi. loya pulak tekak ni bile terbayang lauk gtuh. hoih! crocodile rock ni banyak makanan western sebenarnya. we ate big nachos, chicken grill (ye ke namenye tu?) and salmon steak. kalau ke kuantan sila datang sini, area2 nak ke teluk chempedak.

yaya, me and nad :)

sila makan kat sini kalau nak feeling2 dok kat cafe cantik persis kl style.

Hari Raya Pertama

Tahun ni beraya di rumah kuantan. Tak sangka raya pertama orang datang ramai sampai makanan semua habis. kami buat soto, rendang, cakes, kuah kacang with nasi impit, etc. soto tu dah sekawah besar macam orang kenduri kawin dah. Alhamdulillah :)

chocolate cake with chocolate mousse yg super sedap made by beloved sister in law, kak wani.
i made chocolate cheesecake and red velvet cupcakes. before malam dah habis semua :)

friendly neighbours. jiran2 di indera mahkota 5 memang terbaik :'D

wafi bawak aweks. along with radin and izzat.

Carl Samsudin pun datang, bersama2 cousins yang super baik semuanya. bestnye ramai cousins sebaya!
 Hari Raya Kedua dan seterusnya

Hari raya kedua kami balik kampung, balik gannu. yeay! haruslah wajib pegi umah ayah long and mak long di Gong badak (pronounce as gong badok). kami jalan2 di sekitar kuala t'gannu (bukit payung, chabang tiga, etc) jumpe waris2 (pronounce as warih) then pulang ke rumah tok di dungun :)


lil sis, me and ainun, cousin kesayangan :)




Ada kawan umi tanye masa g beraya :

kawan umi : hoo.. beso doh patin lenim. dajoh brape ngaji?
me : abih doh ngaji.tunggu konvo degree bulan 11 nim. hee..
kawan umi : eh beso lajok doh upenye.. ingak form 4..
me : hom.. mmg orang kabo gtuh sokmo pong mok cik eh.. hehe (*sigh)

faham tak, tak pernah orang kate sy ni dewasa ke, umur 20an ke.. padahal.. tahun ni dah 23 kot. sobs. takpe, Alhamdulillah.. awet muda ;p

kami kemudiannya ke kuala jengal, then terpegi ke sini. cantik!


definately akan datang sini semula utk mandi air terjun!

scary pulak tengok background belakang teww.
 Balik dari dungun, next few days me and my kuantanese friends (nadia, nadrah, imran kesayangan nadrah, elly, izzat, wafi, azri, ain kesayangan azri and me) berjalan raya. ni memang acara tahunan dah. cumanya tahun ni fawah tak dapat join sebab tak balik kampung lagi, paan pun tak join sbb masih di uk :'(

rumah elly

ain and azri :)

wafing, nanad and ijat. alolo.. name taknak suweet lagi. hehe.
Rumah wafi

:)

tibe2 wafi jadi rajin.

Rumah nadrah

cantik sangat roti jala niiii :')

(-_-')

tok aji.
 Rumah sayee.




polaroid. thanks to nadrah :')

pasangan 1 :)

pasangan 2 :)
 setiap tahun bila raya je akan ada gambar di tangga. jadi tahun ni pun haruslah kene ada jugak. ni yang behind the scene punya :





haa, ni yang official yang akan di print besar dan frame sekali. seperti tahun2 yang lepas :)

dah besar kite kan? :')

Rumah-rumah terbuka


thanks meen jemput datang bbq! makanan sedap, i tak habis2 tambah potato salad u tu ;p

di rumah meen :)

close friends since form 1, baik buruk kami kongsi bersama. even untill now. :) ni masa wedding anis, me classmate!

Dengan kawan2 sbp integrasi kuantan :)

during ain n azri punye majlis pertunangan. yes, mereka bertunang akhirnya! elly n fawah excited :D

lovely ain, no wonder azri nak cepat2 bertunang dan kawin. eheh.



congrats bro!

gambar ambil berkat.

elly curang dengan kamera ai. 

di rumah faz. soto dan kuih raya sedap! ai tambah lagiii. ;p

neen cantik! susah nak jumpe kat kl, mmg kalau jumpe di hometown aja :)


during fazreen's open house. nina, fifi, fazreen, tkan and hazirah. kawan paling rapat since form 1 :')

fazreen, my bestie ni bakal mummy dah early next year! still igt time sekolah dulu. how time flies :')

jadi begitulah konklusinya. maaf sebab gambar terlalu banyak. sy sgt gembira raya kali ni sbb dapat banyak berjumpa kawan2 lama dan catch up balik perkembangan masing2. kalau stakat tengok ikut fb tak thrill. uhu.

till then, happy weekend people!

20 comments:

  1. selamat hari raya kak..cantiknya semua gambar :)

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya sis !
    my hometown pon kat dungun jugok :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya, Fatin! Meriahnyaa beraya! Love all your pictures! <3

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya,cantik baju raya u. . If u tak kisah bli or tempah kat mana ya tq for sharing . Take care dear. .

    ReplyDelete
  5. bakpo ore pakat kato demo skolah rendah lagi cek patin?
    sebab demo kecik kow??
    kawe tgk demo matang jah, kihkihkih...
    nk je dgr kak fatin ckp Ganu!!!
    selamat ari raya kak fatin, smua gmbr cantik2!!

    :)

    ReplyDelete
  6. wow...entry bergambar..raya sakan dia.. kat dungun kat mane? kalau tahu umah fatin bole la pergi beraya sekali.. hehehe

    ReplyDelete
  7. mmg sakan fatin raya..selamat hari raya maaf zahir batin fatin :)

    ReplyDelete
  8. best. suka bila raya kita meriah. :)

    ReplyDelete
  9. akak. Selamat Hari Raya jgk ;) Semua gmbr ada cerita tersendiri. Nice sgt. HAPPENING lhoo.. ;D

    ReplyDelete
  10. kak fatinnnn... selamat hari raya :')

    ReplyDelete
  11. awww sakannnyee rayaa pating..sumenyee bjuu patinn tantek tantek :)

    ReplyDelete
  12. waaa... nape dop kabo awal2 raye ke 2 ada gong badok, tahu g cari aritu...sanggup ;p

    ReplyDelete
  13. wah .. seronok bila ada geng satu kepala ..
    setiap tahun ada photo KAMI RAYA
    btw selamat hari raya kak fatin :)

    ReplyDelete
  14. mmg dpt lihat btapa gmbira n ceria n riang rianya kak fatin ngan shbat2. prshbatan mmg slah stu bnda yg trbaik dlm hdup kita kan? btw kak, sy nk ucpkan slamat hari raya :)

    ReplyDelete
  15. bestnyer kwn still contact until now ;)

    ReplyDelete
  16. jus wat to make sure... mamat baju pink tu wafi kan?

    ReplyDelete