Sunday, May 27, 2012

spontaneous.

Assalamualaikum :)

selamat hari Ahad semua! currently is at OldTown, 
doing my thesis. kepada yg tidak tahu, Insya-Allah, ini
merupakan semester terakhir sy utk Degree in International Business.
semester akhir ni biasalah, praktikal dan dlm waktu yg sama.. buat thesis.
bulan depan dah habis praktikal dan sungguh tidak sabar untuk tamat degree!
perancangan selepas itu?
tehehe.. will let you guys know later ;p

i've got so much things to do and things that i want to do.
sy ada penyakit yang.. kalau nak buat, sy kene buat jugak.
if not, sy akan hyper. hyper di sini means sy tak boleh tidur,
berpeluh2, kemas bilik, memasak (now you know why
i've always spent my time in the kitchen. hehe), dan bermacam2
perkara pelik yang lain. 
i have several big things coming up around the corner, after
i finished my practical. one of them is going to Paris,
and i really can't wait to go there.
i've been there once, as a backpacker yg comots dan
in a rush sbb banyak country nak pergi. so tak banyak masa
yg sy spent di Louvre museum, Notre Dame, Eiffel Tower, etc.
sy HARUS ke Louvre sekali lagi dan spend sehari disana.
i love history. i love museum. i love everything about arts :')
oh btw, ada entry khas kenapa sy ke Paris.
bila progres thesis berada di tahap yg baik,
baru update. ni pun spontan. huhu.

well, till then awak2 semua.
i miss talking in my dear blog.
tak tahu kenapa rasa mcm abandon. eh yeke?
sobs.
:(

34 comments:

  1. Serius keadaan yang sama. Saya juga pelajar thun akhir degree IB. :) and tgh buat FYP skrg ni :)
    Good luck for both of us! :)

    ReplyDelete
  2. semoga apa yang kak atin nak berjaya ! good luck for ur thesis :D

    miss u too <3

    ReplyDelete
  3. kak aten hyper ea..sy terbalik..kurg hyper law bab2 thesis atau asgnment ni :) last minute pyer kerja.huahua

    ReplyDelete
  4. jaga diri..semoga berjaya akak ! ^_^

    ReplyDelete
  5. betty_nana91@yahoo.comMay 27, 2012 at 6:00 PM

    gud lux fellow!

    ReplyDelete
  6. gud lux fellow!

    ReplyDelete
  7. fatin nak gi paris sbb nak shoot dgn annas kan? heee teror takk? :P
    nway, Louvre mmg patut spend sehari utk teliti satu per satu barang dkt muzium tu :)

    ReplyDelete
  8. Well u can go to paris but right now...its parit 4 me..

    ReplyDelete
  9. woaaa!!bestnyer fatin nk g paris :)

    ReplyDelete
  10. cecepat pegi cecepat balik cecepat update blog ngn gamba taw hihihi nak bace :)))

    ReplyDelete
  11. Nanti degree insyaAllah hana nak amik IB jugak.Doakan2 semoga hana berjaya sambung degree ya.Tq!!! Nak ikut jugak pergi Paris whoa :)

    ReplyDelete
  12. international business? wow.

    ReplyDelete
  13. Oh sis amek International Business UiTM ke ? Sama lah! Tp saya baru sem1. Btw, Hai senior :)

    ReplyDelete
  14. Why bloggers have haters??bcoz blogggers slalunya nak menceritkan prkra2 yg bg org lain mcm Wowoww!!! Dan nk tnjuk dirinya ckup hbt dn pwer dr sgla aspek.maka akn wjudlah sfat riak itu.xmnuduh tp mnusia mmg bgtu.n then yg bc blog plak xdlah bnda lain bg drg selain bc.bg aku,kalau stkat ank org kya n nk show off tak pyah nak nak tulis mcm kta hbt sgt.rta2 aku bc blog yg femes2 drg ni semua xde la bgus mana pun.smua sbb mk bpak aje.yg kaya pn sbb byk main trick sana sini.dnt tell me lies coz i know how the industry work.dan aku pelik apesal la semua dr jenis dak2 Ui Ui Ui ni kan.may b sebab you n i la kot.bdak2 dari sini semua gila glamer.dafuck bdak ui dipndang enteng kt luar sbb prangai cmnilah.kerja xreti buat.ckp pandai.dnt trust me???pegilah tnya mana2 director big cmpny luar sana.aku mmg mnyampah blog yg penulisnye nk bngga sbb nk show off hrta kkyan.pdhal diri sndiri xkemana pn.heh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the advise awaknye, sy rasa awk bukanlah pembaca blog tegar agaknya kot? Blogger pun manusia biasa jugak. Di luar ada yg masih pelajar, baru bekerja, dll. Jd kenapa awak nak cop blogger ni macam ni, blogger tu macam tu? Ada yg hebat, cthnya fatin liyana yg Insya-Allah akan bergelar doktor tak lama lagi, kak rina salleh berjaya dlm business dea, yuyu zulaikha yg maintan dean list for every semester, n many more.. Mcm ni lah.. Mmg akan ada org takkan suka kita, sama mcm awak, akan ada org yg akan tak suka awak. Tp terpulanglah, tu hak individu. Pasal harta kekayaan mak ayah pulak.. Depends lah kan. Mcm sy, apa yg sy nak sy usaha. Sy kumpul duit lepastu baru beli.

      Delete
  15. Last but not least.ko ni org pggil fake sbb nmpak sgt ko ni control.nk tnjuk yg ko ni baeek,bagus,cmel,anggun n ckup dr sgla aspek.so pls laaa...aku tgk video ko pn nk muntah wlpn aku laki ak xcair pun nengok ko.cntrol gilaa weii xpyah la buat video lg.aku merayu smpai kuar air mata guna eyemore.kalo nk buat video boleh.tp pastikan ko pakai topeng power rangers xpun kamen raider.baru la nmpak lg comel.bye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Kalau awak buat video agak2 ramai yg muntah tak? Ok kidding. Maaf la wak, tp sy mmg nak buat video lagi. Awak tak payah bukak blog sy dah la ye. Kesian tgk awak marah sampai mcm ni sekali.

      Delete
    2. hehe fatin biarkan je si anon ni, bknny dia kenal pn fatin smpi dia nk cakap bkn2 psl fatin. Kesian dia kan, tak pasal2 nk emo kt sini :)

      Delete
    3. ade lg spesis mcm ni.ilek fatin.jgn layan.mak sy pesan jgn layan org gile.

      Delete
    4. kak fatin...abaikn je..
      org sll b'kta mcm2 bila dy xberada di tmpt tersebut..
      once dy brda di tmpt trsbut,bru dy tahu..
      prkra yg kita kta kt org/buat kt org,pstnya akn t'jdi blik kt dri sndri...
      so bcareful,,Allah Maha Adil... ^__~

      Delete
  16. Wahh nk habis degree dah,goodluck :D

    ReplyDelete
  17. hye kak Fatin..akak ni comel laa..sy suka bce blog akak..sy bdk baru dlm dunia blog ni..sy arap akak sudi follow blog sy:)

    ReplyDelete
  18. Teruskan menulis blog Fatin... Semoga berjaya dunia Akhirat... Amin

    ReplyDelete
  19. Haha. Ape la si anon tu tulis. Dengki la tu. Bese la tu fatin. Lumrah kehidupan. Just ignore it. Btw, gudluck. Best la awk nk grad dah. Sy baru part4. Huwaaaa.

    ReplyDelete