Sunday, May 13, 2012

private party for mums.

Assalamualaikum :)

semalam sy berkira2, nak buat ke tak.
tak buat ke, buat.
kalau nak buat makan2 untuk umi, harus pergi beli brg2 masak.
tapi masa tuh dah pukul 9malam dan hujan guruh petir semuaa ada.
sobs.

last2 pergi jugak ke giant pukul 9 setengah.
balik rumah prepare2 barang utk buat simple breakfast for dear umi.
and sempat jugak selitkan invitation card untuk umi, abah, maksu and ayahsu (kebetulan maksu ada),
kakak ipar n abg pi. invite taknak lambat lagi,
pukul 11:30 mlm baru bagi. uhuks.
sorry, ini adalah idea tiba2 sebenarnya :D


konon formal la kan. hehehe.. ;p
wakaf mempelam tu nama tempat di terengganu. umi asal disana,
so abah buat satu pondok disini nama, wakaf mempelam.
suweet tauu. mcm cerita cinta Taj Mahal katenye. eh? 
(-_-')

by the way, sekadar berkongsi : 

i just love this. thank you Spreadsalam.com! :D



malam tadi tidur pukul 4 since banyak nak prepare.
buat puding laici (sbb nak biar sejuk dlm peti dulu baru sedap makan),
potong2 bahan nak tumis esok pagi, fikir setting utk esoknye, etc.
huah. tapi best planning2 bahan masak nii. seronok! tehee.
then pagi td lepas subuh sambung masak2.

so here's the setting :
maaf ada congkak, sejadah yang sememangnya asal kat situ. huhu

the menu : buns and tuna with apple sandwiches, baked macaroni, shepherd's pie and puding laici.

asalnya sy nak buat lauk2 melayu.
dah plan nak buat nasi lemak ala2 kampung tu, kuih talam,
n some other malay dishes.
tapinye abah request nak western (nak tanye umi tak blh sbb ni surprise kannn),
so we proceed with western yaw! 
seronok tengok mereka semua makan banyak :')


buns n sandwiches :)

makaroni bakar

abah suka gilaa yang ni. maybe sebab mix of daging n potato. both fave abah. ahah.

umi's fave : puding laici :) air : orange juice and chamomile tea.


the pudding :)
muka happy katenyeee. :D
I had fun today!
lepas breakfast, lunch abah ajak ke zenith hotel,
makanan super banyaaak,
rasa macam tak blh jalan dah mase balik, nak kene jalan gune
perut sbb bhgn perut terlalu sarat dgn makanan. sobs.

n maksu texted me :
tqvm for the beautiful breakfast. everything delicious
n set in such style. it was a delight for both maksu and ayahsu.
owez a pleasure to be with ur beautiful family.

aww.. terharu :')
till then, have a nice day people!

34 comments:

  1. wah bestnya.. fatin pandai masak ;)

    ReplyDelete
  2. wow nice surprise for yr mom :)
    maybe anak u boleh buat macam ni jugak untuk u satu hari nanti !

    ReplyDelete
  3. wow!best sgt fatin!hepy mother day to our mom!

    ReplyDelete
  4. sweet ny, da la cantik, baik pulak tu, (=
    sejuk perut ibu mengandung, huhu

    ReplyDelete
  5. wah sedapnyer...!!pandai fatin masak :))

    ReplyDelete
  6. bestye kan masak2 ni.
    mesti sedap u punye makaroni bakar tu. :)

    ReplyDelete
  7. Wow, wakaf mempelam dkt dgn sekolah saya :D
    Terkejut baca ingat ke sis fatin ada di sini :))
    Nice decoration and idea !

    ReplyDelete
  8. I want that pondok too.. sobs2.. :')

    ReplyDelete
  9. waah creative sangat!!!! breakfast simple than lunch kan.so InsyaAllah next mother's day,nak buat breakfast as suprise lah hehe

    ReplyDelete
  10. Bestnye.. sweet sangat sangat. Best nya kalau saya terer masak macam kak fatin :)

    ReplyDelete
  11. woaaaa..jeles plak tgk fatin sambut ngn umi fatin..klu sy dkt ngn ibu sy,mesti sy pon sambut..xper2..ujian2..hehe..btw,gud job fatin..rajin eh fatin masak :)

    ReplyDelete
  12. Happy family...Heppy mothers day to your mom

    Feel free, c my blog also : http://asshaari.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. waw..nampak sedap la menu2 dalam gambaq ni.. ;-)

    ReplyDelete
  14. bestnya dapat kumpul dengan mak... makanan pun semua nampak sedap jer.. :)

    ReplyDelete
  15. OMG..,,, ape y k.fatin ni tak reti buat ye,, i wonder~~~ hmm...

    ReplyDelete
  16. salam Q fatin..akak..mak q fatin org ganu eh?org wakaf mmpelam ke?sy org ganu..tp org kemaman..mak sdra sy duk wkf mmpelam tuh..akak slalu x blk ke wkf mmplam tuh? hope akak dpt rly..

    -lina,20-

    ReplyDelete
  17. waw.. banyak nye makanan hehe sedap sdap lak tu heheh

    ReplyDelete
  18. wah! bestnyee! pndai fatin masak! sweet je!:D

    ReplyDelete
  19. mak aiii.. event utk femly tp grand mcm utk satu company.. cayalah!! =)

    ReplyDelete
  20. waaa..so sweeettt!!cntiknya umh atin, siap ada pondok cinta lg..btul ckp mksu, setting super style, mknn pn omg look tempting..trliur dek..hehe..brtuahnya insan brnama fatin suhana..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  21. wow fantastiknyer..hemmm lucky your mother ada daughter mcm awak... god bless u..amin...

    ReplyDelete
  22. Pandainya k.fatin masak.semua masakn k.fatin tau kan =) mesti umi k.fatin happy plus bangga!

    ReplyDelete
  23. Waah bertuahnyer your mum ada anak yg cantik n pandai masak cam u ni. Keep it girl.. akak sukee baca yr blog.

    ReplyDelete
  24. bestnya ada anak cam awak...
    jempot follow my blog.. done follow ur blog

    http://anisnatasha-s.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. so sweet! mest your mum terharu kann

    ReplyDelete
  26. mum asal kmpung wakaf mempelam??

    same place with me.. kim salam kat ur mum :)

    ReplyDelete