Tuesday, August 7, 2012

Scarf Sweethoney (SSH).

Assalamualaikum :)


Awak2 semua dah beli tudung raya? kalau tak beli lagi, harus serbu cepat-cepat kedai online Scarfsweethoney (SSH) sebab tudung2 mereka sangat cantik! owner SSH ni Nadia dan Bieyha sangatlah kreatif since based memang lulusan seni reka fesyen. Based on my observation, tudung2 SSH ni unik dan praktikal. unik di sini bukanlah unik pelik tu, tapi unik sebab susah nak dapat dekat tempat lain. SSH provide banyak jenis tudung. yang menariknya, mereka juga sediakan tutorial untuk tudung2 yang mereka jual! baik tau SSH ni, concern dgn customer. ye lah, selalu kalau beli tudung tengok model pakai cantik, bila dah beli terbelit2 pakai sendiri dah tak comel macam model tudung yang kite tgk tu :(
tetapi jangan risau dengan SSH! kalau korang ke website mereka, ada lebih 70 tutorial tudung dah yang mereka upload. haa, dah nak apa lagi? tinggal beli je :D

Jom kita tengok antara koleksi tudung-tudung mereka :

ADHIAA




Tudung ADHIAA ni unik sebab kita tak perlu pakai inner since bahagian depan and belakang dah labuh.  just ikat dekat bahagian belakang and u're done! nak lagi style boleh gunakan kreativiti anda sendiri :)

meh ai tunjuk tutorial ADHIAA ni, superb! :


see. cantik dan mudah je kan?


MADIHA




Hijab MADIHA ni is actually the outer of the tudung. it is a two layer chiffon with different colour, made with high quality material. yang paling penting, tak keras. bila tudung tu lembut, barulah boleh dapat flow yang cantik. sebab kalau keras nampak 'kaku'.. kan?


RANIA




i know, memang cantik! Shawl RANIA ni diperbuat daripada material chiffon yang sangat lembut dan berkualiti. Various colors available. Apa yang menarik mengenai shawl ni, ianya based on 2 curves. lebih kurang macam bentuk rama-rama tu. and it is 2 tone. bila pakai, manis je since shawl ni menutup dada. this shawl is actually my personal fave. cantik sangat nih :')


SHAWL EXCLUSIVE ROSELLA



i love the rose! why it is called exclusive? exclusive sebab ROSELLA ni adalah hasil daripada jahitan bunganya untill terbentuknya selendang ini. so kiranya lepas ni tak perlu nak cari kerongsang yang sesuai utk tudung, beli ROSELLA dah save budget utk kerongsang mahal bunga-bunga. bila pakai pulak nampak ayu dan sopan.. siapa yang taknak kan? :) tutorial ROSELLA ni akan diupdate by SSH next week katanya. so nantikan tutorialnya ye! oh, pastikan korang beli shawl ni jugak. hehe :)

cara memakai ROSELLA adalah sangat ringkas sbb shawl ni telah dijahit pada bahagian tengah dan sedikit longgar. jika inginkan pemakaian kemas boleh pinkan, dan kemudian lilitkan ke atas kepala. bunga akan tetap di bahu. bagi yang mahukan gaya loose wear, tak perlu pin di tengah, jahitan longgar tu boleh gantikan kepada gaya ala2 Dato' ct :))

berminat?
how to contact them?
mereka sangat mesra pengguna tau! ada FB, Twitter dan website lagi.
Facebook Fanpage : http://www.facebook.com/Scarfsweethoney
Twitter : https://twitter.com/ScarfSweethoney
Website : http://www.scarfsweethoney.com/

banner pun cantik. mane aci (-_-')

apa lagi korang.. jom grab tudung-tudung SSH! :D

7 comments: