Wednesday, August 15, 2012

simple hijab tutorial.

Assalamualaikum :)

In case you guys need some ideas on how to wear your tudung during hari raya, here's something for you to try :) thanks to AnnasEaskey bagi pinjam camera hebak utk buat video ini. kalaulah sy ade DSLR sehebat itu :')





Sy guna shawl saiz extra besar. material chiffon silk macam tu. i guess material apa2 pun boleh asalkan warna plain so that bila pakai necklace besar gedabak, nampak just nice. if you wanna go for something very outstanding and different, mungkin boleh pakai dgn colourful shawl or striking colour. for me, personally.. i prefer pastel colour :) 

how bout you? :D

24 comments:

  1. nice! maybe i akan praktik masa raya nanti.. beautiful girl ;)

    ReplyDelete
  2. so gorgeous fatin!
    btw, tu lipstick ape ye? nice lah kaler tu :)

    ReplyDelete
  3. boleh la digayakan masa raya nanti. terima kasih :D

    ReplyDelete
  4. Thanks fatin. I dah lama pk macam mana la cara nak pakai tudung dengan necklace kat luar. :)

    ReplyDelete
  5. besar nya rantai.. tutorial make up ada x? pliss wat... cantik la make up macam tu....

    ReplyDelete
  6. wish i have flawless skin like you. adore u fatin suhana!! ^_^

    ReplyDelete
  7. nice..pandai akak pakai...^^
    i like..^^

    ReplyDelete
  8. fatin, nape nmpak chubby? tgh hapy ke. :)

    ReplyDelete
  9. cantik la style tu kak fatin! thanks for sharing! ^^

    ReplyDelete
  10. the shawl looks so silky, & nice as well. nak try nanti raya~wee~

    ReplyDelete
  11. ha'ah la..
    fatin nampak cam da berisi..tang pipi tuh..hehe..
    ;)

    ReplyDelete
  12. adoi.. saya dah tak tertengok da tutorial tu. terpesona dengan gadis dalam video tu pulak.. wah.. help me.hahaha

    ReplyDelete
  13. slmt hari raya fatin..sy orang baru..sila lah ke blog sy bagi komen..http://fazilahlot.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. nicee..
    Come and have a look at our page Love.My.Lilac (on facebook) :)

    ReplyDelete
  15. nicee...
    Come and have a look at our page Love.My.Lilac (on facebook)
    :)

    ReplyDelete