Wednesday, August 15, 2012

Teratai Ibunda Catering, too good to be true :)

Assalamualaikum :)

Tak lama lagi dah nak raya. Korang dah buat persiapan untuk hari raya nanti? Kalau bab baju tu, agak-agak sayalah.. Confirm dah beli awal-awal kan? Hehe.. Tahun ni korang ada buat open house? If ada.. Why not you guys try dengan Teratai Ibunda Catering. Teratai Ibunda Catering ni sebenarnya dah lama bertapak di sekitar kuala lumpur dan selangor, since 2007.

Sy ni sebenarnya kalau bab makan.. Mmg kena try sendiri. Baru boleh cakap sedap ke tak. Kalau tak macam cakap kosong la dak. Ehe. Dan sebenarnya (ala-ala lagu yuna uolls), sy mmg pernah rasa masakan catering ni. Akhir tahun lepas ada wedding yg tersangatlah romantis bertemakan moroccon blue, n catering Teratai Ibunda ni lah yang bertanggungjawab memasak semua makanan tu. Ya Allah.. Sedap sangat makanan dia! Memang sesuai sangat dgn moto mereka, "kepuasan anda, kebanggaan kami". Makanan dia tersangatlah cukup rasa dan sangat presentable. Sy ni jarang kalau pergi kenduri kawin makan banyak2, ye la.. Segan kata orang :p. Tp masa kenduri kali ni.. Sy tgk mmg ramai org pergi 2nd n 3rd round. So apalagi.. Sy pun join la memeriahkan majlis. Hehe.

makanan catering bertaraf hotel lima bintang dengan harga berpatutan. sape taknak tipu letteww.


did you know, u can make ur own menu n they will provide it for you? :')

cun kan? :')



Jadi kepada anda semua yang nak buat open house atau kenduri sempena pertunangan ke, kawin, baby shower, etc.. di area kl, selangor dan sekitarnya bolehlah mencuba juadah yang super sedap ini di teratai ibunda catering.

something you should know about TIC :

  • Mereka menguruskan sebanyak 3 kantin dan kekal hingga sekarang (since 2000 untill now).
  • Mempunyai rekod bersih dengan Kementerian Kesihatan Malaysia dan Kementerian Pendidikan Malaysia
  • Menerima anugerah Kantin Terbaik dan Terbersih bagi peringkat negeri Selangor
  • Dan setakat ini, sudah berjaya mengurus dan mengendalikan lebih drpd 100 majlis keraian dan majlis formal sejak ditubuhkan
  • Tukang masak TIC ni sangat berpengalaman dan pernah berkhidmat utk Sultan Brunei for 5 years tahuu. :')
  • Merupakan panel catering untuk Kementerian Pendidikan dan PDRM.
  • Jumlah majlis perkahwinan yg pernah dikendalikan sudah menjangkaui lebih 150 majlis.

Frankly, makanan mereka memang sedap. you guys should book them on your big day! sebarang pertanyaan dan tempahan bolehlah hubungi mereka di facebook (klik di siniiii), blog (terataibundacatering.blogspot.com), ataupun boleh terus call mereka 013-3362311 (Aizat) atau 013-3642105 (Anis).

p/s- personally i love their kambing golek! dgn black pepper sauce n some other side dishes.. ahh.. sedapnye :')

selamat berpuasa people :D

10 comments:

  1. woo..yg menu tu mmg cun ah^^ telan air liur plak bile ckap kmbing golek n blckpper sauce..huhu

    ReplyDelete
  2. wah.. nampak menyelerakan lah awak... macam boleh try je ni

    ReplyDelete
  3. memang gah lah catering ni... tgok hiasan makanan pun dah menyelerakan... blm thu bau dan rasa... mesti sedap...

    ReplyDelete
  4. wahhh, menu dia menarik sangat. :)

    ReplyDelete
  5. kalau dah sampai jadi panel catering mmg sedap la masakan dia......

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. ikan sweet sour ada..utk makanan beradab atau utk tetamu pn boleh :)

      Delete
    2. ikan sweet sour ada..utk mkn beradab ataupn utk tetamu undangan :)

      Delete
  7. Oready booked them for my BIG day..(^_^)...hopfully makanan yg disajikan sedap n buat sume tetamu puashati..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah...kami akan cuba sedaya upaya dan sebaik mungkin utk mejayakn sesuatu majlis :)

      Delete