Sunday, May 15, 2011

stop being others. start being ourself.

assalamualaikum :)

so how's yr day today? mine.. alhamdulillah.
but i'm losing me weight. currently i'm only 41kg.
normally it's around 43-44kg.
i've lost my appetite since last 2 weeks.
hari ni umi n abah bwk pegi mkn di swiss garden hotel.
still, i don't eat that much.
should do something. haihs.
*tak makan risau, makan banyak risau. (-_-)

mm. hari ni mau bicara tentang org yg tiada rupa.
scary isn't it? ;p
bukan.. bukan! it's about people who don't use their own picture
on their account for social networking.
i bet most of us dah pernah tengok/ terkena sendiri.
these people are taking advantages by putting other people pictures
n they can do whatever they want.
coz it don't effect them.
it effects to the owner of the picture.

sy sendiri dah pernah terkena.
dan sedang terkena la ni.grr.
geram jugak lah orang yg guna gambar kite ni kan.
sebabnya kalau org tu ckp apa2 yg tak elok,
kita gak yang kene.
tak pepasal lah pulak.
the least i can do is just report to fb.

pernah sekali sy terkena ngn org buat fake acc sy trus.
birth date, tempat belajar, semua sama.
suke hati kan? tp setakat ni kalau bg private msg sama mereka,
they would consider. so, nasib baiklah :)
for me, bila dah kena benda2 mcm ni..
msg mereka dahulu then ask them properly to remove our pictures.
if they don't react, then u can report.
coz sometimes they do have their own reason. :)

tp iya. sy masih tidak puas hati lah. sobs.



jgn curi gambar org dah ea? tak manis kalau gadis buat mcm tu ;)

till then,
take care!

22 comments:

  1. uishhh! ringannye kak fatin ! same berat ngan auni. hehe

    ReplyDelete
  2. 41kg? tinggi..?

    kalau i lagi x balance.
    tggi 165, my weight is only 45 (T.T)

    ReplyDelete
  3. aah , tak elok kan ? buruk mana rupa kita pon , jgn la amik gmbr org . ishh . tade identiti ke ?

    ReplyDelete
  4. auni : ouh ye kee.. jom2, sep tangan skali! eheh ;p

    marya hana : sy rendah aja, 154cm. aha. oh my.. tuh da underweight wak! ta cube makan apa2 utk gain weight?

    teeha : kann. entah lah. apa motif sebenarnya ntah. sobs.

    ReplyDelete
  5. berat kita hampir serupa.
    mayra 40kg..really worried T.T

    sabar jer lah org cam2..pelik betul naper nak wat cm2 erk?^^

    ReplyDelete
  6. beb.. berat u sama ngan i masa last sem tp xtaw amende i makan sem ni.. tetiba je naik huwaa skang dh jadik nyesal la plak sbb tringin nak gain weight huhu

    ReplyDelete
  7. lembutye awak fatin,if org len terkene mcm kamo konpem2 mengamuk+kutuk bagai..haha,u are such a good girl..lolx 41?omegiii jeles

    ReplyDelete
  8. kite geng! sy underweight. 39.5kg. dah makan banyak2 pon tak naek2. sedih. sy paham prasaan awk...

    ReplyDelete
  9. yang!
    kite pun same!
    even takde la ramai yg buat cmtu,
    but still, i'm worried.
    but hey! makan byk byk la yang :)

    ReplyDelete
  10. Eh ringannye fatin :O Heh . Itulah banyak sangat orang buat account fake . Macam takde life je . Lagi lagi org cantik mcm fatin, lagi la diorang suke curi gambar. Take care darling!

    ReplyDelete
  11. betul tu,kene talk baik2 dulu kalau degil jgk buat je report.. i biase buat cmtu..

    ReplyDelete
  12. harap bersabar ye kak fatin..memang ta patut betul org yg curk gambo n wat fake profile mcm gtue...maybe die jealous sbb kak fatin cantik..

    ReplyDelete
  13. sis!
    i pun sama tauuuuu!
    dah kena 2 kali. aisshh sabar je la dengan orang macam ni, hhuu

    ReplyDelete
  14. kesian fatin !!

    fatin jgnlah kurus sgttttt. body u dh cukup lawa tau

    ReplyDelete
  15. heh? xde keje tull orang mcm tu. ke die mmg suke kerja buat fake account orang. haih. -____-'

    ReplyDelete
  16. tahniah...senang turun berat.lg tahniah kt ak,sbb sng naik brt

    ReplyDelete
  17. huhu.. berat sy neh kalau da start naik.. senang betul naik. bahye gak neh. sobs.

    hmm. kite tgk je la smpai bile org macam tu blh bertahan kan. they can't last long :)

    ReplyDelete
  18. dear fatin.
    so sori ye :'( sebab i pun ada guna gamba u kat blog i. u bole cekedaut *cek ye

    ReplyDelete
  19. kalo nk tmbh weight...try mnm susu utk gain weight...produk dr romzey...or mybe appeton...hihi..n_n

    ReplyDelete
  20. wah...bibir cm kila fairy la....

    ReplyDelete