Tuesday, May 17, 2011

where's your attitude?

assalamualaikum :)

sy di shah alamm sudah. esok dah start class for short sem.
statistic, please be good okay.
i don't mind guling2 depan kelas kalau yu susah2 ngan ai.
trust me.
sobs.


sepanjang kat airport n klia express td, buku kat atas ni jd peneman.
it's good to know about them. makes me feel more inspire to be a better muslimah, Insya-Allah.

anyways, kalau nak jadi muslimah yang beradab,
haruslah ade attitude yg elok bukan?
for me good attitude tu penting and it can affect our
first impression towards other people.
i just don't know what type of people that did what i've saw today.
sy ke midvalley td.
n lepas solat sy ke tandas.
boleh pulak air dekat sink tu tak ditutup.
padahal kite just tekan je kot?
kalau dah pandai bukak, haruslah pandai tutup kan. haihs.
ok tu satu.
then sy tgk tandas sume full. tp ade satu tandas tu takde org masuk.
sy g la tgk. mcm biasa lah kan. org ta flush.
omg.
gadis yg tak flush punye attitude :
sakit perut-omg-kene buangg- yes dah buang-okbai- geli na flush.

hmm. walaupun sgt menggelikan.. tp sebab byk lagi org na gune tandas, sy pun flush
la tandas tu. but i didn't use it. nak bg org sedar sikit lain kali dah gune,
jgn susahkan org lain utk flushkan hasil kumbahan anda tu.
untill now i don't have any idea.. kenapa gadis tak flush hasil kumbahan mereka.
kalau lah bf/ suami/bff dea tau perangai mcm tu..
haihs.

pendapat korang macam mane? pernah jump in any
situation yg similiar mcm sy tak?

oh btw td kemas wardrobe since lepas final haritu
terus balik kuantan kan. n i just realize that i have abundance
of shawls.

mungkin bg certain people ada yg lagi banyak.. tp sy nye favourite
shawl ade 4-5 helai je kot?
membazir betul.. sobs. takpe lah, byk tudung blh lah mix n match nanti.
takpun buat preloved shawls sale ;p


currently i'm craving for red velvet cake. made in whisk, empire je ;p
uhuks. demand la pulak kan. tp nak buat mcm mane.. red velvet cake dekat
whisk sgt sedaaap. uh.
sape2 baik hati blh la blanje sy kat whisk ea. time kaseh daun keladi. ihik.
ok sorry. gediks.
;p

ok la awak2 sume. mau tdo, esok harus ke kelass!
doakan class esok best, lecturer best, subject pun best.
aumm. till then,
take care people :)

16 comments:

  1. hai fatin :) may i know , what course u're in now? because me myself studied statistic too :)

    Nice knowing u :)

    ReplyDelete
  2. maybe flush rosak before tuh, memang agk geli larh..haizz...

    ReplyDelete
  3. ya Allah ya Tuhanku, permudahkanlah segala urusan fatin suhana.
    don't set ur mind negatively dear.
    just set in ur mind - statistic itu mudah. then, insyaAllah, everything will be good. ;)

    btw, hari ni sis kuar dgn kwn2. one of my best fren suggest ke midvalley, tapi sbb jauh sgt, maka kami ke alamnda je. isssk. kalau tak, bleh jmpa fatin. coz one of my best fren pun ska tgk fatin. (",)

    good luck!

    ReplyDelete
  4. Insyaallah, semua pasti berjalan dengan lancar =)
    take care cik fatin :)

    ReplyDelete
  5. sy amik short sem jugak..
    all the best darling! ^^

    ReplyDelete
  6. ohh lupe, toilet yg x bersih kan lepas digunakan

    sangat marah nye sy sbb sy benci benda2 kotor dan busuk :((

    ReplyDelete
  7. pernah jee dn selalu
    toilet dkt libry yg sya keje
    perghhh student pakai
    mmg pengtor betul
    macam mana laa diorang dekat asrama diorang
    x faham

    ReplyDelete
  8. selalu jugak kene bila g public toilet..sampai trauma nak g toilet kalau keluar..

    ReplyDelete
  9. euwwh.bagus kak fatin menjadi blogger contoh. :)
    pahala mengalir ajak orang buat baik,tak rugi..hee :D

    ReplyDelete
  10. kejadian kat toilet tu memang selalu berlaku..ntah kenapa boleh pulak dorang ni tak flush ke apa. sometimes fikir takde ke kesedaran sivik apa dorang ni..ntahla.. macam² ragam manusia

    ReplyDelete
  11. salam..by the way statistic subject x susah...interesting subject coz x yah nk hafal rumus...weeee:)

    ReplyDelete
  12. kak fatin..! zai ade jual red velvet cake..nak bagi k.fatin rase ni..hee ;D

    ReplyDelete
  13. Pretty! This was a really wonderful article. Thank you for providing this info.
    My web page: Fast cash Loans

    ReplyDelete