Sunday, May 8, 2011

when mum knows best.

assalamualaikum :)

i was sick for several days. n dlm 4 hari tu, i didn't eat proper food.
just, kalau incik jantung hati dtg shah alam then dea paksa makan.
*mcm ayah pakse anak makan. sob.
tapi iya, sikit sangaaat kot makan.
n mmg takde rase tenaga. rasa badan melayang.
n takde perut langsung. *padan muke incik jantung hati tak blh panggil buncit dah. heh.
sy muntah. dimana2 yg sy rasa nak muntah.
sy rase mcm high. *walaupun taktahu high tu mcm mana. err.
ini semua sbb sy mmg tak sihat.
n keracunan makanan.
tapi selepas keracunan.. sy still pening.
dan sy still tak blh nak makan apa2.

selama beberapa hari yg sy tak sihat ini sy
rahsiakan dari ummi tercinta.
tak nak ummi risau sebab sy kan tgh final.
tp semalam lepas jawab paper, sy mcm dah tak blh tahan.
so i told her that i was not feeling well,
muntah, pening kepala, keracunan semua lah..

n ummi just cakap,
"fatin.. yr blood pressure mana pernah normal.
mmg low blood kan.
g bli glucolin. n beli nasi ke ape, pakse diri tu makan.
n awk kan time2 final slalu meragam.
tp kali ni lebih skit la.."

haha. ok mcm mana sy blh lupa sy ade low blood pressure.
sy nye low blood mmg low betul.
even everyday mmg low blood pressure.
i don't remember when, yg blood pressure sy normal :')
mcm org sakit ape je.

so.. ya, i took ummi's advise.
g bli glucolin n kebetulan ade org jual burger, bli lah skali.
tak larat nak drive through bli bubur ayam mcd. *everyday pun mkn mende same. (-_-)
n pagi2 tadi bangun.. i was like..
huaaaa.. bestnye hidup! alhamdulillah..
dah tak pening sangat n the best thing is, i can smileeee :)
kalau tak selama ni dahi berkerut2 sbb konfius tgh pening ke,
nak pitam ke, or nak muntah.
uh.

when mum knows best.
kite punyelah pikir kenape lahh keracunan smpai mcm ni.
sedih dan emo sorang2.
haha. sabar je lah.
ummi knows everything.
jauh2 pun dea blh assume ape yg sy rasa, fikir semua.
hebat bukan?

pasangan romantik yg selalu kuar dating senyap2.


happy mothers day, ummi :)

thanks sebab melayan karenah fatin yang paling emosi dalam family.
huahh. manje pun blh tahan.;p
paling tak lupe, ummi n abah sanggup gilir2 teman fatin mase darjah satu kat kelas.
fatin dalam kelas, ummi kat luar kelas.
i don't know y i can't be apart.
3 bulan macam tu.
masa rehat, ummi or abah datang.
rehat sama2 sambil bawak bekal.
padahal org lain time tuh dah byk geng buat kawan semua.
ummi mmg sabar.

makin besar biasalah, anak perempuan.
ibu mana tak makin risau.
ummi makin byk berleter tapi sy dulu sedih sorang2.
tak buat apa2 pun kene berleter.
confuse (-_-).
tapi bila dah besar sikit ni..
barulah faham.
it's just that she loves me too much that she afraid that
something might happen n at that time,
she might not be besides me.
jadi.. leteran tu jadi satu azimat :)
kalau dulu ummi berleter fatin macam emo2.
skang tak dah, senyum saja.
coz it's a nature of a mother.

thanks sbb ajar fatin masak semua.
fatin rasa sbb ummi la fatin mmg suka masak.
*walaupun kadang2 ummi marah sbb suke sgt masak
sampai takde org pun kat rumah utk makan.uhuk.

thanks sbb ajar fatin jadi org yg lebih beradab.
kalau dulu umi tak marah2 n nasihat,
entah macam mana lah fatin sekarang.
n thanks sbb sokong fatin masa mula2 nak pakai tudung.
ummi siap beli baju2 yg lebih proper utk fatin.
*since masa high school kalau free hair manalah
baju tu nak 'baik' sangat kan.

thanks ummi.
for the love.
for the support.
for the sacrifices
i love you.
really :)

10 comments:

  1. waahhh..wahhh..best..
    kak fatin free hair ke mse skolah mngah??

    ReplyDelete
  2. yeahh ,mom always the one who understands everything ..

    ReplyDelete
  3. yes.. mum knows the best.. selamat hari ibu

    ReplyDelete
  4. nabilah : ahah.. form 3 da berjinak2 dgn tudung :)

    instinct mak mmg kuat. ape2 pun, happy mothers days ntuk yr mum too ya :)

    ReplyDelete
  5. salam..
    hai kak fatin suhana..
    1st time baca blog akak dan entry tentang mother..
    :'( ur mother must be proud of u if she read this.. even we r not perfect but if we keep trying,, we can be a good daughter.. wish u,,me and others become a good child for our parents.. amin.. :) thanks my mum to sebab salu nagging sampai saya jadi lebih baik.. take care.. stay healthy for ur mum.. salm ukhwan sesama ISLAM.. :) nice blog.. go FATIN !!!

    ReplyDelete
  6. fatinzabidi : salam. thanks for reading fatin :) betul2.. kalau dulu mak kita tak paksa or nasihat, tak tahulah mcm mana kita skang kan. alhamdulillah :)

    bunga sakura : ratu hati sy jugee :)

    ReplyDelete
  7. Wah so sweet ur mom. siap belikan baju. teehee. btw cantik sgt u pakai tudung. Happy Mothers day to ur mom, Fatin :)

    ReplyDelete