Monday, January 23, 2012

feeling good.

Assalamualaikum :)

for the past couple of days, i'm having soo much fun!
it feels so good to be at home, wishing that you don't have to come back
to kl for practical. *sigh.

i thought i knew kuantan this much (sambil tunjuk tangan sedepa), but then
i actually knew this much (sambil tunjuk tangan sejengkal). how sad kan?
but whatever it is, i still in love with my hometown!

yesterday, me, umi, tok n our 2 bibik had our picnic together.
kate umi dah puas lunch kat dapur rumah.
tak pasal umi tarik kami semua pegi lunch kat tepi pantai.
pantai tu namanya pantai chempaka, di tanjung lumpur.
kat sini tak ramai sgt org sbb tempat nelayan tarik bot lepas kelaut.
mmg dah jadi our spot dari dulu lagi :)




lunch mkn masakan kampung yg super sedaaap!
umi buat taugeh masak santan, ikan goreng, ikan kering, tumis ikan bilis,
sambal belacan n ulam2.
makan dgn nasi panas2 mmg menambah 2-3 kali la kan. hehe.
punyelah tak tahan lapar dan bau ikan kering, sampai tak sempat ambil gambar lauk.
tak senonoh betuls. tssk.

dah habis makan kami sume dok terbaring kat wakaf sambil menikmati angin
yg sgt2 dinginn.

muke happy kite ngn mak kite. heh.

peneman dikala berangan di tepi pantai.

kami balik around 4 mcm tu sbb sume pun malas nak balik
awal2 lepas lunch. solat zuhur pun kat atas wakaf ni je since
kiteorg mmg dah bwk kain smbahyang. n ohh, kat sini ada perigiii.
kalaulah perigi tuh ade pagar bertutup, da lame sy mandi kat situ. huhu.

n today kami ke tanjung lumpur lagi sbb ade kenduri kawin.
lepas kenduri, sy, farah, umi n abah berjalan2 tanpa arah tuju
sampai kami tersesat. good job bebeh!
tp apa yang best.. i discovered paddy field!

sgtlah jakun bile tahu kat sini ade padi.
terus keluar kete dan ambil gambar dgn pose pelik (-_-)

ni adik sy, name dia scha alyahya. *pengsan.

disamping miss c tercinta. done with puncak alam, lepas
ni miss c teman practical pulak.

farah kate abah gangster sbb botak. sy rase abah mcm
abg long kawasan. hehe ;p

nanti one day nak dtg sini lagi sbb nak tangkap ikan kat
tali air kat sini. bajet pandai je kan. huah. cabaran niii, cabarannn.

lepas kami tangkap2 gambar yg mcm pelancong-tapi-takpon,
kami ke tempat smalam semula.
Alhamdulillah, sampai2 je nelayan baru tarik bot smpai ke darat :)

sy haruslah sgt excited dalam kete dah ckp
nak beli ikan segar2. ikan segar ni rase dea manis. ehe.


haa, nampak tak gambar kat atas tu?
ada pari lang! sy tak makan pun, tapi excited
sbb that time pari tuh still hidup. rase mcm nak lompat je atas bot tu
then dok sbelah dea, tenung lama2 tanpa motif. (-_-)

we bought that pari! n beli ikan selar ngn kerisi.
balik rumah goreng ikan selar n kerisi celup tepung.
makan panas2.
huuu. terbaik tahuu. rase mcm nak menangis sbb sedap dan segar :')

hmm. banyak lagi tempat2 yang perlu di'explore kat kuantan nih,
will share with you guys if i found the places eh.
wink.

till then peeps, goodnite! :D

20 comments:

  1. woouuhhh...!!!

    bestnyeee... lautttt... :DD

    ReplyDelete
  2. What a nice place!siap picnic lg..hehe..u must of had a great time..^.^

    ReplyDelete
  3. omg! i luve being there (kuantan) too ..:)

    ReplyDelete
  4. bawak2 la jln kat permatang badak hehe

    ReplyDelete
  5. Ya ALLAH! Tenang gila suasana camni. Suka! Suka! Kampung cik Yana pun tak de sungai bagai camni. Kampung tengah bandar. Rindu suasana camni :)

    Cover handphone comel untuk handphone korang :)

    ReplyDelete
  6. it was awesome bila bersama keluarga dan berpicnic kan =)

    ReplyDelete
  7. gmbr da ckup menceritakan sgala2nya... dan saya sndri pon feel good jugak :)

    ReplyDelete
  8. omo... sis fatin suhana drive camry p kuliah kaa? wao!!

    ReplyDelete
  9. kuantan mmg best. proud to be kuantanese walaupun kuantan tak sehebat kL ^_^

    ReplyDelete
  10. waaah memang nmpk mcm best sgt2!sukanya suasana kg gitu :)

    ReplyDelete
  11. Huaaa jelesssss dah lama tak balik Kuantan :D hehehe

    ReplyDelete
  12. wow.. tengok gambar je dah rase tenang ape lagi kalau ade kt sane. awesome :)

    ReplyDelete
  13. wahhhh..xleyh cakap ape..rindu picnic ngan family..T_T

    ReplyDelete
  14. fatin,paddy field yg fatin pegi tu..nama kampung nye kampung sepat..
    rumah sy kt situ...hehe....

    ReplyDelete
  15. wah tak sangka kat area tanjung lumpur ada sawah padi..
    last year akak cari utk shooting shot video..kalu lah tau awal mesti tak pyh susah2 pegi kuala selangor..
    huhu akak stay kat kuantan gak..area jaya gading

    ReplyDelete