Saturday, January 28, 2012

hijab tutorial using tudung bawal.

Assalamualaikum :)


Dah lama tak buat tutorial kan. currently i always wear
tudung bawal. but i twist it a bit instead of wearing the simple old ways,
i made a new way of wearing tudung bawal. i loveee hoodie.
so i made this style looks like wearing a hoodie. tehee.
segala kegedikkan dalam video ni harap diampun.
paling tak boleh blah bhgn lalang2 tu sume.
nampak sgt kaku nye. hehe.
ape2 pun, niat sy cuma mahu berkongsi idea.
kalau korang rasa sesuai, boleh pakai mcm ni jugak :)




credit to my lil' sis, farah sbb tolong makeup/touch up
and yg paling penting, jd videogirl!
thank uu dak kecik tp besar :)

take care awak2 sume!

69 comments:

  1. This is pretty :) Not the same bawal tutorials these days; all the same Dian Pelangi's style!

    Pretty blog, really a good fill for my free time :) Keep it up.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. comei sbb byk pimples tumbuh tibe2. huhu ;p

      Delete
  3. so kalau nk bg die stay kembangg. memg kene pegang lah eh? huhu. kelaka pulakk. parah nk pegang tudung sepanjang jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha.. amboih, letih la tangan cemtuh awaknye. takla.. tak payah pegang pun takpe sbb kite dah pin kat bwh tu kan. tp kalau g pantai/ tempat angin kuat better pinkan jarum kat atas tudung. that's all. sy asyik pegang tu sbb nak bg nampak flow tu aja :)

      Delete
  4. nice one ! nanti kita cuba..kak fatin ada kat kuantan ke sekarang ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alrite bebeh! ha'ah.. sis ade je kat kuantan tercinta nii. :)

      Delete
  5. cantiklaa, tp kalau pinkan dkt atas kpala lg secure kot kang angin dtg habis. haha niceee videoo. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. yeap! agree with u. better pin kan so that rasa lebih safe :)

      Delete
  6. kalo dh cntik tu...huhu..nice..:)

    ReplyDelete
  7. dear..lagu apa dalam vdeo tu? best =) btw, cantik style tu..thanks kongsi dear ^^

    ReplyDelete
  8. oh yeah sangat comels. i should try this(:

    ReplyDelete
  9. cantiknyaa sis :) lain drpd yg lain style ni. must try !

    ReplyDelete
  10. Hehe..comey la tgk gaya fatin..leh jadi model promote produk ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. takde la promote mane pun.. share2 je pun :)

      Delete
  11. u r not the first one yg buat style cmni..my fren dh lama buat cmtu..cuma xde wat tutorial je..btw nice~ :)

    ReplyDelete
  12. fatin u noe what..awak dh ubah pemakain bawal. sy buat tutor pon lebih kurang dian ubah ckit je..tp awak lgi gojes, always follow urblog fatin, teringin nak jmpe awak yg kecik molek nie. =)

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vncti9fA92E

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhu.. sy pun ubat sikit2 aja.. thank you :)Insya-Allah.. ada jodoh kita ketemu :)

      Delete
  13. awak teramat amat comel and terima kasih atas tutorial AWESOME nii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huu.. segan la cemnih. tssk. thank you! :)

      Delete
  14. elo fatin,
    i really wanna know. how u wear pashmina yg u always pky
    like time ngan fatin liyana at the siti opening. i'd neva seen any1
    wear like that except u. so, would u mind to make it a video instead?
    i would really appreciate it. i love pashmina so muchhhh

    oh btw, this 1 is pretty ;)

    ReplyDelete
  15. Whooops ! Akak comel + cantik sangat . Hihi, nak cuba lah . Nice one :)

    ReplyDelete
  16. eh fatenn. lama tak nampak diaa :) btw u looks so preety!

    ReplyDelete
  17. good job sweety..so nice...
    btw, boley x nuru nk taw cmne nk buat reply mcm kt blog fatin ni?

    ReplyDelete
  18. waahh..like it sis! btw sis memang cantik ^_^

    ReplyDelete
  19. hehee. elo fatin
    i just so curious. how do u wear pashmine like u wear at
    ct's launching album? if i m not mistaken, that time u with fatin liyana
    i really wanna know. if u dun mind, would u make it a tutorial?
    cz i loveeee pashmina so muchh. but i dunno how to wear it like that.
    n too, i guess u r the only person i'd seen wearing pashmina like that?
    i dun even know that style we call wat, huaaaa

    btw, this bawal1 is pretty sis ;)

    ReplyDelete
  20. seriouly sy x suker shawl..
    sy prefer tdg bawal. tp ble tgk ur video ni,
    wow, not bad. leh try. (:
    nice

    ReplyDelete
  21. fatin ni fb awak ke??
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100001276910658

    ReplyDelete
  22. waa..cantik..good tutorial fatin :)

    ReplyDelete
  23. ehehe..tp..sy xbpe suke tudung bwl..dri skolah lg..klu pki tdung bwk..xpnh btul..msti comottt je..huhu

    ReplyDelete
  24. sangat cantikkkkk ^^ nak try jugak!

    ReplyDelete
  25. nice tutorial...tapi malangnya tieha dah langsung tak pakai tudung bawal sebab akan rasa lain macam..membe pon tengok pelik aje kalo tieha pakai tudung bawal...so, ambil decision dah tak mahu pakai tudung bawal lagi...lebih selesa dengan shawl kini =)

    ReplyDelete
  26. cantik....idea yg smart...yela...skrg ni kn tudung bawal kurang jadi perhatian sbb ada shawl...tp kn...(sblm 2 mt mf dlu)....yg part last...xle blah....hihi...maaf

    ReplyDelete
  27. kreatif and chomei sgt time kat lalang tue...next time buat video nak join bleh?? heeeee

    ReplyDelete
  28. yeay! new tutorial! merci fatingg !

    ReplyDelete
  29. new information . ni lagi lawaaa. thanks!!!

    ReplyDelete
  30. dulu i wonder mcm mne nk pkai gaya tdung bawal yg lain dr kebiasaan nya. then, bila tgk video u. wow, it's nice. thanks fr sharing. :)

    ReplyDelete
  31. dulu ada jg la buat style ala2 mcm ni guna tdung bawal. tp. bila. urg tingu sy len2 mcm. trus nda lg sy kluar bstyle g2. but now. pas tengo kak fatin wat tuto ni. confident balik mw pakai style mcm ni. thankiss . hee. nice vedio itu. lagu pun ngam ja.

    ReplyDelete
  32. thanks sharing yg sangat2 menarik...

    ReplyDelete
  33. CANTIK SEBAB ORANG YANG PAKAI TU PUN CANTIK SANGAT KAN..CUBA YANG PAKAI TU TAK CANTIK..WAHAHA ..SAPA NAK PUJI ..YAW...

    ReplyDelete
  34. cantik... pandai pkaii... and lg cantik bile awk yg pkai... =)

    ReplyDelete