Thursday, March 3, 2011

asylla collection :)

assalamualaikum :)

entry kali ni adalah berkenaan asylla collection.
korang sume pernah dgr tak?
kalau tak, sile lah lawat page asylla collection di sini :)

if you guys read from my previous posts,
i've stated about joining asyllas' competition.
haruslah ada reason sy join kan?
since this is my first time i'm joining an online competition,
i'm being quite choosy ;p

kenapa harus asylla collection?
jawapan ada pada gambar si gadis manis farah dibawah :

a whole new look with a splash of traditional image :)

sebagai gadis melayu, tentu kita akan lebih selesa memakai
baju kurung semasa wedding berbanding dengan hanya memakai
jeans dan kemeja. *kan? kan?
tp. disebabkan gadis melayu jugak slalu nak lain dari yang lain,
baju pun kalau boleh nak unik dari orang lain.
kalau boleh nak orang tanye,
"ehh.. cantiknye baju yu ni timahh. ai tak pernah jumpe! mane yu beli?
ai ingat nak beli 5 helai laa"
bile macam ni, tentu gadis melayu itu akan kembang kempis
kerana berbangga.
walaupun hakikatnya, baju tu yang lawa sebenarnya ;p

to me,
asylla collection punya baju2 mmg sangat2 ada kelas tersendiri.
tak nampak melampau, just nice.
sopan. cantik. bergaya :)




asylla collection bukan terhad kepada baju kurung dan kebaya juge ye rakan2.
ade juga blouse, shawl, dokoh dan accesories sanggul utk yang tidak bertudung.


i'm in love with the dokoh. like, seriously!
kalau sebelum ni baju plain hanya bawak pegi kelas,
lepas ni bile dah beli dokoh,
baju plain boleh bwk pegi wedding!
sungguh besar transformasi disituhh.
hehe :)
tudung ala2 rozita che wan juge menarik.
manis betul sy tengok :)

kesimpulannya, asylla collection mempunyai pelbagai rangkaian baju2 tradisional
yang menarik.
for me, tak perlulah baju kurung terlalu berkilat2 bagai.
cukup sekadar simple tapi potongan dan design baju yang cantik.
n ya, asylla collection will definately give us that :)
thank you!

7 comments:

  1. mmg cantik baju kurung dia. nak tanya ckit,
    dokoh tuh apa yer?
    xpnah dgr.

    ReplyDelete
  2. kann :)
    dokoh tuh yang macam rantai, tp bertingkat.
    ade model freehair pakai, yg pakai dengan baju kurung hitam :)

    ReplyDelete
  3. asylla collection memg best oll bju ye cantek² dan berpatutan :)

    ReplyDelete
  4. kalau akak pakai pun cantik jugak..
    u look very sweet with baju kurung :)

    ReplyDelete
  5. tips promote blog

    http://reduan-wanstar.blogspot.com/2011/03/tips-cara-promote-untuk-blogger.html

    ReplyDelete