Friday, March 11, 2011

their magic touch :)

assalamualaikum :)

hari ni sy mahu reveal, antara makeup artis yang
pernah sy dimakeupkan.
seriously, kerja-kerja makeup ni bukan senang dik ooii.
it takes time n patient.
lagi2 orang macam sy ni.
kalau tang mata je.. mmg a bit problem sebab
mata sy cepat berair n terasa nak pejammm je.
sungguh sensitive.
tp nasib baiklah MUA2 semua sgt ok.
i appreciate them as much as i appreciate the photographer.
for me, MUA n photographer merupakan tulang belakang
untuk menjayakan satu2 shoot.

di sini sy listkan senarai MUA yg sgt hebat, meletops dan terbaik dari ladang!
mana tahu satu hari nanti korang perlukan
khidmat MUA?
u can choose it from here :)


*segala nama adalah berdasarkan nama facebook. so korang
boleh search nama kat fb :)


1) Hartini Hilmi.

kak tini peramah tau. dea yang tegur sy dulu sbb
time tu sy malu2 ;p
1st time dimakeup kak tini masa
birthday heliza helmi.
it's a catwalk for Yasalma collection held
by Jannah Heaven modelling agency :)

hasil makeup kak tini :




2) Norliha Bakar.

kak leha ni bg sy mmg pro dalam artistic makeup.
makeup dea sgt detail dan kemas.
makeup ni time shoot ngn SECA photographer
dekat Putrajaya.
kak leha ni tinggal kat putrajaya,
so sapa2 yg duduk area sane boleh la
dapatkan khidamt kak leha ye :)

hasil makeup kak leha :


3) nurul D'diq

kak nurul ni orang kuantan! tp dea slalu berulang ke kl
sebab suami dea mmg kerja kat kl, if tak silap.
kak nurul ni sgt2 peramah and selalu je gelak2 ngn dea.
maybe sebab orang sekampung kot.
hehe.
time makeup ni masa kat
Ar-Rawsha. ada shoot dengan Yasalma Collection.

hasil makeup kak nurul :



4) tya adnan


kak tya ni cantik orangnye. dlu buat modelling
jugak, so no wonder lah she's pretty kann :)
makeup dea pun cantik.
i love when she did smokey eyes.
cairsss.
dpt dimakeup oleh kak tya time shoot dengan
mingguan Metro n shoot di kl dgn Afal shooters.


hasil makeup kak tya :





5) Umzarul makeup

haaa.. kak um ni adelah MUA yg paling selaluuu sy jumpa.
sebabnye kak um dok kat shah alam jugak.
dea mmg sgt talented sbb tak belajar dari mana2.
n dengan kak um, sy slalu request makeup yg
ala2 smokey or natural aja.
n stakat ni, sentiasa menjadi :)
makeup ngn kak um dah byk kali,
ada yang utk catwalk di MSU, program tv
n also some shootings.

hasil makeup kak um :



6) JJ's makeover

ok sape tak kenal kak JJ memang tak uptodate lah kan.
gambar makeup dea banyak yg cantik2.
kak JJ ni asal kuantan juge.
n she's really kind.
masa first time jumpa kak JJ, it's for a her bridal shoot.
kak JJ ni ada butik pengantin tau, dekat gombak.
so kalau sape2 perlukan khidmat kak JJ, bolehla
berhubung fb :)

hasil makeup kak JJ :


7) annaseaskey

well, this is my bro lah kan! hehe. my family mmg dah anggap
annas mcm part of the family dah pun.
annas makeup mmg cantik n very the international.
sbb dah slalu sgt makeup sy, annas only take about half an hour
to makeup me.
but actually annas more to photography,
korang boleh tgk gambar2 dea di fb :)

hasil makeup annas :



apa2 boleh contact mereka terus ya.
they inspire me! :)

25 comments:

  1. yeah...best2...
    sumber inspirasi sume2nye...hihi

    ReplyDelete
  2. wah semuanya pro,.make upnya mmg cntiklahhh,..
    tmbahan yg dimake up pon mmg cntik,..

    ReplyDelete
  3. hahah ! nice sgt. cantikk
    sy pon sensitif tang mata . haih.. menyampah btol.

    ReplyDelete
  4. ur gojesss..;)

    http://nuruldya13.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. cantik2, gmbr second last tu mcm elly mazlein la

    ReplyDelete
  6. semua make up cantik!
    they all memang talented! :)

    ReplyDelete
  7. U memang cantiklah sayang, makeup lagi ahh bertambah tambah cantik..

    ReplyDelete
  8. cantik !hehe.t kawen baru nak makeup comel comel.hehe

    ReplyDelete
  9. PLEASE LET ME MAKE-UP YOU~~
    muahahahaha

    ReplyDelete
  10. ambuy2.. ni yg wat makin cayang dgn si comel ni.. hahaha.. btw, thanks ye.. suka sgt2 ;)

    ReplyDelete
  11. cantikkkk nyee :) suke gile tgk

    ReplyDelete
  12. td baru je lepas tgk k.fatin kt tv1 'apa kata wanita' yg pasal yasalma if im not mistaken..gojes! suke tgk org gojes :)

    ReplyDelete
  13. bestnya dapat annas easkey makeupkan... ^^

    ReplyDelete
  14. akak ni da comel loteh, makeup macam ne pun cantik jugak. cuba klw org yg ta berapa lawa cm saya makeup, tak cantik jugak kan? hmm untungnya la jd lawa ni kan.

    ReplyDelete
  15. i pernah mekap dgn tya.
    dia mmg talented! :)

    ReplyDelete
  16. akak norliha should be a model. hehe

    ReplyDelete