Friday, March 18, 2011

OPKIM.

assalamualaikum :)

seperti yang sy telah gtau dulu,
minggu lepas sy ke OPKIM.
3 hari 2 malam.
opkim ni kurang lebih seperti khidmat masyarakat.
semua budak2 bisnes sem 4 wajib pegi OPKIM (kalau tak, repeat).
n kami telah ditempatkan di certain2 kawasan.
lain kelas, lain kawasan.
ada yg dapat di wangsa maju, banting, damansara etc.
n my class.. dapat shah alam!
sumpah dekat. ehehe.

pelajar2 kelas lain bertolak petang.
tp kelas kami bertolak pukul 8mlm.
dah name pun dekat kan.
kami ke bangunan UMNO utk diberi mak dan ayah angkat masing2.
berdebar kot time tuuuu.


me n my bestie, ninie dpt mama n ayah angkat!
mama Toh Puan, so kami sgt2 menjaga adab time kat rumah dia.
nak bercakap pun rase serba salah.
eheh. mcm over lak rase.
to biasalah kan. malu2. hee.

the next day kami ade senamrobik dan
sukaneka.
seriously, makcik yang dok senamrobik kat depan
stage tu langsung tak penat n maintain je!
kiteorang kat bawah ni dah ternganga2 dah cari
oksigen lebih.
kagum ngn aunty yg umurnye da 50++.
:)

then kami ade sukaneka!



name dea rahana! sgt comels!
she helped me with the-so-called-balloon-games.
mase sy dukung dea sambil lari macam
singe laut kat sarkas, dea boleh gelak2 comel.
ahaha. suke kot tgk budak2 ketawa mcm tu..
hilang jap stress :)


iye, sy yg kanan yg pendek tu.

housemates n bestie :)


musical chair pun boleh tahan gak la.
pic kat atas time sy ngn ninie berebut kerusi.
disebabkan terlalu bangge,
next round after that sy terkeluar sebab
ade akak yg sgt fokus men game ni sampai sy pun
hampir terjatuh di kerusi itu.
jd sy pun merelakan diri utk keluarr.
takut na berebut dah.
;p

some of the pics wif classmates :) :





cik han ngn cik fadddd!



my mek :)

malam tu mama n ayah bawak sy n ninie
makan di seksyen 13. name tempat tu tupai-tupai.
steamboat yg sgt best!
dah nak pindah puncak alam baru tahu ade tempat
steamboat yg sgt best di shah alam.
rakan2 silelahhh makan di tupai2 okayy.
per person rm25.
eat all u want!
dr nasi, spaghetti, steamboat yg sgt banyaaak, aiskrim,
pencuci mulut, air yg best2..
sumelah!
nanti korang g kay :)

esoknye kami mengecat!


macam menyuruh org dah nampak. aha.



n ni time kat rumah mak n ayah angkat kat seksyen 9.
rumah mereka cantik.
n they were nice to us.
thanks mama n ayah!
ada masa kami datang lagi :))

9 comments:

  1. dapat mak angkat Toh Puan tu fatinnnnnn. hihi

    ReplyDelete
  2. kak fatin..cmne nk pki tdung cmtu...pin kt dagu or x??cpt2 ajar..excited ni..;p

    ReplyDelete
  3. bes dpt parents angkat,klu slalu contact mst lg rapat=)

    ReplyDelete
  4. yurp2.. lepas ni maybe sy ngn ninie mau ke rumah mama. na masak n bg mereka. mama bg byk kot kat kiteorg! kain smayang, tudung, buku.. they're too kind :)

    yes! i'm gunners!

    ReplyDelete
  5. nmpk mude disini.. kalo pakai baju sekolah sure org igt dak sekolah lagi.. heeee~~~~

    ReplyDelete