Wednesday, April 6, 2011

my dream photoshoot. [sila lihat ini photographer ;p]

assalamualaikum.

korang semua mesti ada angan2 nak photoshoot mengikut tema yang
korang idam-idamkan rite?
same goes here.
ada certain2 theme yg sy rasa saye naaaaak sangat buat.
anyways, bukan theme la.
tp lebih kepada dominan colour n konsep.
bukannya nak tiru bulat2.
i just love the idea of it.


1) urban chic.
huaaahh. korang kenal tak sape kat dalam gamba neh?
she's ummi nazeera! yang dalam cerita nurkasih n hikayat merong itu.
lain betul kan dalam ni.
but i really love the concept n idea.
billboard. pink. sharp detail.
it's so commercial.
it's so maybelline.
eheh.


2) black n white Vs nude.
sy pun tak faham kenapa sampai sekarang sy tak pernah shoot in
black n white, padahal sy paling suka itamputih.
kalau tak caye check la fesbuk sy tu.
profile pic mcm dah takde colour je,
byk yg itamputih. ahah.
blacknwhite Vs nude. typically classic kan?
but it really attract me.
nude ni bukannye ta pakai baju ye kak long, abg longg.
nude ni kira tak mekap sgt n just buat smokey eyes yg gelaaap,
with pale lipstick.
bile lah agaknye ye :(

3) international classic vintage.
kalau bolehh, sy macam nak mekap yg blh transform
muke sy nmpak org asing.
aaa. bukan makhluk asing hokeyy.
kiranya, ikut kepakaran MUA lah.
boleh buat saye nampak omputih ke, cine ke, arab ke, africa ke.
mane2 je.
coz it looks challenging.
n shoot ditempat2 luar bandar.
huaaaa. guling2 lah sy kalau dapat peluang cemnih. tssk.

4) ayu itu anggun.
mahu shoot yang nampak keayuan. then ade kain terbang2 sket.
boleh menari hindustan dah lepas ni. hehe ;p



5) sexy.
sy pun tak tahu lah mcm mane kalau nak shoot sexy kan.
n i'm absolutely takkan abaikan hijab ini :)
sexy ini in terms of makeup n expression.
na bibir yg mcm kat atas tuuuu.
ya Allah.. cair nye tengok.
expression pulak, maybe kene buat ala2 angelina jolie ke kan.
weee. *berangan.

itu sahaja.
maaflah kalau imaginasi sy mcm melampaui batas.
dah nama pun dream kan.
ta semestinya jadi kenyataan pun.
sekadar mahu berkongsi dgn anda2 semuaa :)
tp sekarang mmg tak boleh la nak shoot sane sini.
kene tampar laju2 ngn diri sniri kalau buat macam tu.
final dah dekaaaaat.
tp ape yg pasti, 10/5 sy udah freeee.
for now, study!
ganbatte ne!

till then, take care guys :)

20 comments:

  1. wahhh...best nye ..
    may your dream come true cik fatin :)

    ReplyDelete
  2. teringin nk jd talent (bukan model yek) jugak...macam mana caranya ye fatin?


    konsep ni cantik2 semuanya..suka yg no 4 dan 5^^

    ReplyDelete
  3. nak buat salah satu dream tu dengan cik fatin.tunggu cik fatin free je.

    ReplyDelete
  4. wah wah..
    smoga impian tercapai !!
    :)

    n good luck 4 your final exam :)

    ReplyDelete
  5. I'LL MAKE IT COME TRUE MY DEAR ADIK! :) TUNGGU BULAN 5 YA :)

    ReplyDelete
  6. may what u wish come true :) go treasure everything!

    ReplyDelete
  7. trigin nk buat ni sama2 !!!huhu..tp xde experience mcm owner blog yg cantik ni.hehe
    may our dreams come true.hehehe

    ReplyDelete
  8. insyaallah oneday dear faten! ;)

    ReplyDelete
  9. yg first tu mmg best theme dia,,,look more cheerful...

    ReplyDelete
  10. haha , i lagi lah berangan nak jadi model . at least u dah jd hehehe. i doakan impian u tu (:

    ReplyDelete
  11. nanti dapat lah tu. konfem punye. fatin kan cantik. :)

    ReplyDelete
  12. may your dream come true...(^_^)

    ReplyDelete
  13. hahahha....
    cute sgt dia punya entry kali ni...
    dont worry la...i rasa you boleh je buat semua shoot ni....
    cuma...tungguuuu~~~~
    :))

    ReplyDelete
  14. smoge impian tercapai ek..lagipun kak fatin memang ade bakat.. =)

    ReplyDelete
  15. cantiknye umi nazeera..hehe...kite suka yg anggun terbang2 tu..cambest je..

    ReplyDelete
  16. ouh, yang paling cantik sekali international classic vintage dengan ayu itu anggunnnn :)

    ReplyDelete
  17. waaaaaa...
    gud2..
    fyna pown suke photoshoot yg mcm tue.
    tp fyna arahkan org je coz fyna photog.
    :)





    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. haa.. kalo fatin shot gay blck & wht vs nude tu msty gojezz gje.. pale makeup.. >__<

    ReplyDelete