Tuesday, April 19, 2011

tart sedap di kuantan.

assalamualaikum :)

hi people. sihat? sy semakin sihat. *kalau diukur dgn berat badan yg semakin meningkat.
ihatebeinglikethis. sob. sob.
anyway, hari sabtu lepas sy ke karangkraf shah alam untul bengkel pesona dara.com
bersama kak anizon.
sape tak kenal kak anizon kan.. bekas editor majalah dara.com
dan juge business woman skang ni.
kak anizon bg talk pasal style2 tudung if i'm not mistaken.
mua from MAC pun ada datang n terangkan pasal makeup sume.
sy sempat dgr sikit2 aja sebab sy join fashion show.
baju sponsor dari butik calosa.
lawa2 juge baju calosa neh.
lagi2 yg dress.
cantik :)


diambil dari fb hagumi miura ren. time kasih awaaak :)

with the models after fashion show.

from left : lynda, me, zue n kak safuraa. sume pun tinggi2 n cantik2.
sy je lah yg macam budak kecik. eheh.

habis event, sy gerak ke rumah mak sdare di bukit jelutong.
cikngah ada disana n sy tumpang cikngah balik kuantan. yeay!
so basically today tak buat apa sangat.
ambil farah dari sekolah, g megamall tempah baju raya dekat esther (tempat paling best
utk jahit bajuu, like seriously!), g ecm makan-makan-makan.

sampai ecm td terus pegi makan dekat black canyon since sy sgt2 lapaar.
farah pulak pegi potong rambut.
jd makan sorang2 je.
lain macam pulak rasa makan sorang2.
tapi, layann aje lah kan.
takkan nak panggil waiter suh duk sebelah mintak teman.
kang ta pepasal dey all igt sy na usha.
eheh.


sy makan set 3. all time fave kalau g black canyon.
rm15 altogether with watermelon juice.
ok lah kann.



sy rasa sy sgt pucat. eyebag juga sudah nampak dengan terang dan nyata.
takpe lah. normal lah student nak final.
*bajet study banyak la tu. i wish. sob.

muke happy farah lepas potong rambut.
tak faham kenape dia slalu potong rambut.
macam sebulan sekali pun ade dea neh. ta paham. ta paham.
takpelah, asalkan happy. kak fatin pun happy ajeeee ;p

then kami ke john king. yeay!
john king ni baru bukak, sebelah big apple.
it's actually my 2nd bro punya, abg wan.
semalam dah pegi, n td pegi lagi.
i guess i'm addicted with the original tart.
sedap kot!
kalau kat kl, blh cari john king kat OU, pavi or times square.
kalau di pantai timur, sile dtg ecm di kuantan ye :)


teringat chocolate lava nye tart.
korang bayangkan, tart ni inti dea chocolate.
bila gigit je, chocolate tu melting macam lava.
huaaaa. macam kene pegi lagi je esok?
tssk.

time ni ramai yg take-away.
korang kalau na date ke, lepak2 ngn kawan2.. best place to have teatime.

sy order blackurrant tea n farah, orchid splash if tak silap.
hambik kau. 2 jug terus dapat.
ingatkan tak boleh habis since sy mmg jenis kurang minum air.
tp. tp. sy habis 1 jug! farah pun!
maybe sbb combination tart yg light2, n tea yg sejuuuk n mild.
just nice :)
ouh. john king kat sini je yg jual air bagai ye, tempat lain hanye tart.
so kuantanese, sile lah dtg ke ecm dan melepak disini.
kalau tak, tak cool lah. ;p
*ta paham kenapa chinese sgt suke tart. mereka siap beli 6 kotak, 10 kotak.
ade satu kes, yg siap dtg awal2 pagi n nak semua yg kat tempat display.
kenape ye?


kak ema @ bakal kakak ipar yg jage. nampak sgt letih, takpe2.
kumpul duit utk kawen! hehe.

till then.
gudnight people.
take care :)

16 comments:

  1. oh dh bukah eh john king!nk pegi!!!dh lame dh tggu kedai 2 bukak kat ECM 2!:D

    ReplyDelete
  2. fatin, kalo pegi john king dapat diskaun tak??? ngeeee

    ReplyDelete
  3. kat ecm eh sis? sdapnye tart, mcm trus teriur la dgr. pastikan dpt murah tau. harga pminat. hohoho

    ReplyDelete
  4. dalam byk2 gmbt sy terliur air dalam jag 2..ngn cuaca yg sgt panas skrg nie mahu abis air satu jag nie..

    ReplyDelete
  5. dah pergi dah... memang sangat sedap... makan sampai terduduk tak bangun bangun... dan, tokey yg jual pun sangat cantik... *pakai teka je tokey... rasanya la... hehehehe"..

    ReplyDelete
  6. luv adiela : da bukak! sile la datang ye! ajak la budak2 UMP skali yek. wink. ;)

    azri : haha. tuh kene tanye abg akuh la. kalau kedai akuh no hal. lalala ;p

    hafizah alias : yes2, di ecm. wuu. harge peminat cemane tuh yang? aha.

    erra : definately!sgt worth it kot bile dah lepas penat2 shopping n tgh2 panas, mmg syok dpt pekena cool tea neh. :)

    desperate mama : ahah.. kak ema la tuh kot. :) rajin2 datang lah lagi ye. tehee.

    ReplyDelete
  7. kak fatin, macam mne kak fati blh involve dgn dara.com and modelling?? can you start from the beginning.. ?? citer la kak.. nak tawuu~~

    ReplyDelete
  8. wah! cam knl jer org dlm pic tu..kakak kiter...kak ct safuraa..huhu..=)

    ReplyDelete
  9. hehe...
    org kuantan ni...
    nanti abes final exam..nak pergiii

    ReplyDelete
  10. Alaa, kenapa tak de gambar tart tu. Nak tengok gak. Hehhee~ cina memang suka makan tart, cik Yana pun tak tahu kenapa. Dulu mama pernah dapat tempahan 1ribu bijik tat telur dari sorang amoi cina tu. Huhuhu~

    Lots of Love,
    Cik Yana

    ReplyDelete
  11. nk tumpang promote jap bleh?=)

    jomlah beramai-ramai memeriahkan 'Contest Kisah Chentaku'.Hadiah menarik menanti anda =D :
    CONTEST KISAH CHENTAKU

    ReplyDelete
  12. it's a MUST nih! Nanti ifa pegi okeh..
    Tart lover takleh missed tempat best ni..

    erk.. btw che wan..
    If boleh dtg majlis ifa nanti, bring farah sekali ok.. Nadia pun maybe datang :)

    http://ladyifa.blogspot.com /
    http://asyriffa.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. huwarh, fatin orang kuantan erk??ekh2, kalau kuar roger, saye pown blaja di kuantan jugak..teringin kuar besama geng blogger..huhu...

    ReplyDelete