Saturday, July 2, 2011

issue.


Assalamualaikum :)

i think i've tried to be a tolerate person. but when it comes
to fakers. i'm sorry. u just ruined my mood n my day.
Allah bagi kita cukup sifat, janganlah kita tak bersyukur dengan pemberianNya.
at least kalau malu sgt lah nak guna muka sendiri, letak la gambar cartoon ke,
pemandangan ke, ana muslim ke. takde org akan marah.
tapi kalau awak sendiri guna gambar org lain,
ianya akan menimbulkan fitnah.
contohnye seperti ini :




kepada hanna violet, take this as an advise. i am, angry with u.
but i can forgive you if you promise to yourself, u won't behave like that anymore.
everybody deserve second chance. so do u. makanya, berubahlah.

to other fakers who's currently using my picture or my name.
silalah tukar. i get tired when every single day i received
e-mail/ inbox about fakers. pagi td dapat 1, td dapat lagi.
entahlah. sedih sebenarnya. macam ni ke remaja zaman sekarang.
takde life nye.. (-_-)

ok lah, till then.
nak pegi MGS jap lagi, my family ambil anak angkat from aussie.
harus speaking aussie la pasneh. ahah.
have a good day mate!



take care :)

33 comments:

  1. amboi kemain lg bhase dik non tu. meh cubit siket die meh

    ReplyDelete
  2. laaa..cian kat sis..sabr yer :))
    manusia takkan pernah puas dengan ape yg dimiliki:)
    btw..akk cntik nye kt dlm gmbr bwah tu....suke2!!
    cane sis pakai shawl satin tu..ta grak2 ke?eheee..tutorial plisss :)
    lurve ya!

    ReplyDelete
  3. sabar la yang...org2 mcm tuh..alhamdulillah hati u bek utk maafkan ..:)

    ReplyDelete
  4. sya yg bace sakit hati..mcm2 skunk ni nway nnt intro ank angkat dr aussie tu erkk!!

    ReplyDelete
  5. fatin, budak tu dah meroyan kot...
    haha :))

    ReplyDelete
  6. kann. ingatkan takde dah orang2 macam ni. rupanya ada lagi. maybe sbb kurang kasih syg. mungkin.

    err. tu bukan shawl satin. tu pashmina yg oversized :)

    hee.. okay! akan kite kenalkan nanti :)

    ReplyDelete
  7. ish pape tah fakers tu . dengan bahasa yang tak mcm perempuan . sabar je okay :) Allah ada by your side . InsyaAllah diorang akan terima balasan . just maafkan je org mcm tu . org yang kenal you takkan percaya that is you :) biar Tuhan je yang jadi pengadil bagi diorang tu sume byeee pretty :)

    ReplyDelete
  8. sabar k che wan fatin....biasa manusia nie....tp mmg ptut pun c.wan marah ye r da la gna pic kita pas2 bahasa yg dgnakan mmg la "sebaik2 perkataan" kan......kita block ramai2 hana nie nak??? tak pon just report kat fb jer....:) sabar k....kalo da org gna pic c.wan that mean c.wan mmg cantik....:)

    ReplyDelete
  9. fatin, u should put watermark kat gambar kat tempat2 yg susah org nak remove.cth kat leher or kepala as long as xtutup muka..or unable function utk orang save gambar u sesuka hati.bahaya tu..orang skang macam2.ramai blogger popular dah start buat cmtu sbb kes2 cmni..

    ReplyDelete
  10. siannya... cik tikah pun kena stalk. stalker tuh guna ym cik tikah then suka2 dia je kasi no hp cik tikah kat org lain. takut + sedih la =.='

    ReplyDelete
  11. mcm2 perangai org, dh la guna gambar org, ckp xde insurans betul..

    err, akak guna gambar kartun sbb segan la nk pakai gambar sendiri, boleh? :)

    ReplyDelete
  12. sabar yerk fatin...manusia mmg x penah puas..sy pon tumpang geram utk fatun..grrrr!!!!

    ReplyDelete
  13. salam fatin.

    ya.sabar dik.sy x cukup bijak n baik utk bg nasihat tp ini saja yg mmpu,perhaps.mmg kesalahan di pihak fakers tu tak dinafikan.mereka salah mencerobohi hak fatin.tp fatin kena jugak akui,fatin pun menyumbang kpd kesalahan diorang.

    bukan semua org melihat kita bercerita di Fb atau blog sbg niat utk berkongsi dgn mereka.ada yg akan yg nmpk kita menunjuk, mencuri gmbr dll (mereka negatif & iri hati mungkin).

    cara terbaik,sbg muslimah,kurangkan mempamerkan diri.hak kita akan dilindungi.sekurang-kurangnya kita sendiri yg melindungi.kita x upload gmbr byk2,org xkan dpt copy n jd fakers.kita x bercerita terlalu byk,org xkan memberi komen yg menyakitkan hati.diam itu lebih baik kan.

    apa pun,fatin cantik n bijak,mesti tahu bezakan baik n buruk.exposure yg melibatkan hal privacy spt rumah,kereta dll sepatutnya fatin fikirkan.ada manusia yg hidup dgn naluri obses.bahaya utk fatin.hal keselamatan kena pertimbangkan.

    akhir sekali akak doakan fatin berjaya.jaga diri dik.diri kita terlalu bernilai.x famous pun x mengapa.asalkan kita jd muslim bahagia n berjaya dlm hidup.wassalam.

    -yg prihatin-

    ReplyDelete
  14. kesiannye kat awk,kak fatin. :(

    ReplyDelete
  15. ishh. gile kot. men sukati jer amek hak org. xsdar dri nmanya tuhh.

    ReplyDelete
  16. usah dilayan orang orang tek betul cm tu....lg dilayan lagi menjadik perangainya...
    sabar je la kak ....

    ReplyDelete
  17. sabar jela cik fatin..kesian kat awak.. ):

    ReplyDelete
  18. saya sokong anon diats,..kalau ikutkan sya juga xberhak nak tegur rasa xlayak,.tpi sbgai khalifah sy juga rasa perlu take part yang akak juga penyumbg kepada permasalahan di atas,..

    sy terjumpa ada 1 blog yang kebanyakan diambil di blog dan fb gambar2 yg ditayangkan tpi disalahkan gunakan ..tkut sgt rasanya kalau gambar sendiri menjadi tayangan pada tempat yang tidak sepatutnya maklumlah memegang title as a muslimah banyak yg kena jaga tambah org cntik mcam akak ni,..he.

    kesimpulannya byk lagi la keburukannya bila banyak sagt gambar menjadi tatapan umum ni.sebolehnya jagalah keselamatan...:)


    hamba yg hina.sekadar teguran tidak ada tujuan lain..maaf sya simpulkan terlebih dahulu.


    http://sighairah.blogspot.com/

    sy conthkan blog tersebut..

    ReplyDelete
  19. ish xpenah jumpe org cmtu..
    terlalu desperate..
    pasni if dy kacau buat xtaw sudah..
    dy dah takde keje lain nak buat kut..
    tu kacau u..
    haha lawak pun ada..
    sabar jela k..

    ReplyDelete
  20. teruknya bahasa diaa . semoga dia berubah :')

    ReplyDelete
  21. adesss kesian nye kamoo fatin..sabar erk.. takut gak erk org guna pic n nama kite tuk benda yang mengarut nih.. ape2 pun sabar erk fatin..

    allah always be with you..huhu^__^

    ReplyDelete
  22. sedap je bahasa dia...aduyai, memalukan sungguh...

    mgkin pasni fatin kena kurgkan gmbar dlm blog. sebab nanti semua gambar fatin akan dicuri...

    ReplyDelete
  23. sabar tu dan memaafkan itu kan lebih baik

    ReplyDelete
  24. arghhh..biadabnya org mcm tu..eishh..xpsal2 guna gmbr sis fatin..huhu..

    ReplyDelete
  25. sabar dear, people like this really annoying sometimes. hmm..

    ReplyDelete
  26. ishishish..
    rasa nak cilicili kan je hanna violet

    ReplyDelete
  27. yunk! ade lagi org yg pkai pict u.. i tak ingat plak name die... die pkai gambar u yg pkai spek besar tu... ish3!! dah sah fakers!

    ReplyDelete
  28. Anonymous above , thanks for your comment to Fatin . It suddenly knock me in my head . Apa yg anoy tu ckp sgt betul . Teguran yg sgt lembut and baik . So thanks a lot , it means a lot to me . Fatin , my prayers are with you as well . Semoga Allah pelihara kita semua . Amin.

    ReplyDelete
  29. Fatin , I shared this post as moral values to be learned in my Tumblr . Hope you don't mind :)
    here ; http://blessedwithkindness.tumblr.com/

    ReplyDelete
  30. kakak sabar yer...urmmm dunia sekarang macam macam kakak...urmmm apa lahh motif mereka menguna kan gambar kita...tak de pendirian kan kakak??urmm kakak tabah okeyh.....mesty ada pembalasan nyer kemudian harii...smilee kakak

    ReplyDelete
  31. wah2..teruk btl perangai dek non tuh..

    ReplyDelete
  32. mana pulak dapat tu kak.. yang sy tak sangka tu kak,tanpa segan dia kata dia pregnant pastu ngaku gila bayang.. lagi-lagi ble sy bca yang kak kata dia pkai picture akak... sabar je lah kak... sy pun pnah jugak dapat masalh mcm tu. org yang pkai picture kita, tapi kita yang kena... redha je lah jwbnya...

    ReplyDelete