Wednesday, July 27, 2011

let's go shopping! (part 2)

Assalamualaikum!

bertemu lagi kite dalam segmen let's go shopping!
baiklah, pada hari ini sy ada 1 product dan 1 service yg perlu anda cuba.
dalam segmen ini, anda2 perlu tahu bahawasanya, sy sendiri telah mencuba produk2 nya.
so korang harus yakin dengan review ni sbb sy mmg cerewet bab2 quality.
quality sgt penting ye anak2 semua.
*hmm. terbabas pulak. tssk.

dah2. jom kite review 1st product!

1) kuih raya n chocolatesSs

bln puasa sudah dekat, raye pun makin dekat.
makanya kuih raya merupakan perkara terpenting utk
kita sediakan. jujur sy katakan, sy jarang beli kuih raya yg
sy rasa betul2 sedap. last2, buat je sendiri sbb kalau buat sendiri
kite boleh letak chocolate byk mana, or maybe rasa kuih tu
lagi sedap sebab kadang2 org yg jual ni nak untung je. makanya, biskut raya jadi
tawar hebe. dok dak sikit pung. bak kate org tgannu. sedih bukan main
sehingga mahu guling diri sendiri menggunakan tikar.
pilu. uh.

tapi hari tu, sy saja2 beli kuih raya ini. almond london.

2 hari selepas itu.. almond london ni dah habis!
rasa macam tak percaya sy boleh makan almond london
ni mcm mkn biskut famous amous. sedappp sangat!
chocolate pun mmg banyak. biskut dea sumpah sedap.
sy makan sambil tersenyum tahu.
lepas tu tutup mulut sbb takut org igt sy tak sehat.
padahal almond london ni sedap sampai leka sekejap.
family sy pun senyap2 makan almond london ni.
macam la sy tak tahu. sy letak kat dapur, jap lagi ade kat hall.
petang pulak kat bilik org lain. seeeee, semua pun makan!
ahah.

cakap banyak pun tak jadi jugak.
korang boleh order n tengok blog aunty ni
di siniiii.
org kuantan untung la, sbb aunty ni org kuantan.
boleh ambil dekat rumah dea terus! :)

oh btw, aunty ni ada buat chocolate jugak.
trust me, kalau almond london dea dah sedap
sampai tersenyum sorang2..
kalau chocolate.. agaknye boleh melompat sorang2.
hehe ;p




dulu sy igt susahnye nak cari org yg pandai buat chocolate
lawa2 ni kat kuantan. sekarang dah tak payah risau.
bertunang ke (eh asal ckp bertunang ni? tssk. ), birthday ke,
or just na bg kawan2 boleh order saje!
n aunty ni ade buat class na buat chocolate n cupcakes!
mak aihh.. ape kate korang yg takde keje tu masuk class ni.
mane tahu lepas ni korang boleh bukak bisnes pulak kan.
wink.
hmm. sy seperti mengidam balik almond london itu.
sedapnye.. uhuks.
korang pun.. cepat2! order skali ye :)


2) Roses beauty n spa.


haa. kali ni pulak adalah spa ye rakan2.
frankly lah kan.. sy kalau dengar je spa,
terus set dlm mind yg spa ni mahal la,
tak sesuai utk umur yg macam sy la, buang masa la.
ade je alasan.

tapi bile tengok je banner kat bawah ni :


r u serious??!
rawatan muka hanya rm29?
eh kite bercakap ni dengan spa ok!
bukan kedai2 biasa tahu. retis pun g spa ni.
ade classs gtuh haa :)

murah sangat niiii. rasa macam rugi sangat kalau tak
buat spa kat sini. secret na bgtahu korang : retis2 buat
pemutihan sluruh badan kat siniiii. tu yg korang tgk mcm makin cerah,
rupanya pegi spa. hehe. so ape kate korang usha2 roses spa ni.
lagi2 nak dekat raya nanti, haruslah kelihatan
lebih anggun dan jelita.
tak rugi pun :)





see, siap masuk majalah bagai.
sebenarnya byk lagi magazine yg spa ni dah di featured kan.
ni hanya antaranya sahaja :)
roses spa ni di sri kembangan. orang2 kl n selangor bolehlah datang ye.
sangat berbaloi. tak rase sedih pun nak bg duit kat cashier spa tu
sbb puas hati dengan servis yg diberikan :')

kalau nak tahu lebih lanjut,
boleh click kat fb roses spa di siniiii.
n blog mereka di siniiiii.


sekian sahaja segmen let's go shopping pada kali ini.
untuk part 3 adalah mengenai shawls dari material sari yg amat best!
dan juga product yg boleh melentikkan bulu mata.
oh my.. kene baca nanti!

apa2 pun,
stay tuneee!

di konti radio pahang fm semalam.
wink :)

take care people!

15 comments:

  1. waaaaaaaaaaaah.kak fatin masuk konti. huhu :DD

    ReplyDelete
  2. i like whatever u doo...(~_+)...cm nie xsempay simpan kueh tok raye..ekekeke

    ReplyDelete
  3. sukala segmen let's go shopping u especially spa tuh...terbaikkkkkk.....as for cookies,i stay nearby kuantan so InsyaAllah bolela pegi beli....thanks for the info cik fatin...:))

    ReplyDelete
  4. wah, teringin nak shopping gak...aduhaiii

    ReplyDelete
  5. wahhh nk try la spa iteww..

    wahh chomel nye fatin di konti itu :)

    ReplyDelete
  6. cookies alomnd london yang paling arisha suka hee.
    eh u're been in konti? wow, very great!

    ReplyDelete
  7. fatin..nmpak cm sdap biskut itu..eh takde video kat konti?

    ReplyDelete
  8. Good post! :)

    P.s: I've sent an email to you regarding the payment (I've made the payment, yay!) for inner neck. Hope you'll reply me real soon.

    ReplyDelete
  9. makin lama makin sweet la kak Fatin, tapi kenapa makin kurus??

    ReplyDelete
  10. Jangan lupa cite pasal masuk konti tu..^_^

    ReplyDelete
  11. sweet smile.. :) first time here..follow ya :)

    ReplyDelete