Monday, April 1, 2013

meatballs at burger bakar abang burn.

Assalamualaikum and hi :)

Minggu lepas adalah minggu yang amat merisaukan kerana tahap kesihatan yang tidak menentu. habis semua ubat dah ambil tapi last2 redha dan yakin inilah akibatnya kalau terlalu hyperactive sewaktu trip ke indonesia haritu. sigh. trip indo tu nanti kite update okay! banyak sangat benda nak cite. ehehe.

btw, dalam 2 hari jugaklah berkurung dalam rumah sebab tak sihat. makanya hari sabtu lepas nak jugak melepaskan rindu untuk hirup udara2 segar. lolz. boleh pulak tetibe mengidam nak gi makan kat burger bakar abg burn. bile dah sampai kat sana baru tahu ade menu baru uolls! ade meatballs! macam tau2 je kite suke meatballs. ihiks dengan penuh mengada.

wehee :D
banyak jugak menunya tauu
Personally, i really love their meatballs. ai bagi rate 8 out of 10. ada banyak sebab kenapa korang pun kena try meatballs ni. one of the main reason is because harganya yang sangat murah! for only rm9.90, you will get 10 meatballs and 5 wedges (harus tahu bahawasanya meatballs dia agak besar tau, tak main la kecik2 punye). sos meatball tu pun super sedap, they called it mushroom brown sauce and it's abg burn's secret recipe! same goes to wedges sauce. the meatball pulak.. lebih banyak daging dari tepung. so you know, korang takkan tertipu dengan membeli meatball abg burn ni sbb it is definately more meat than flour. wink

sedaaaaappp!
hari sabtu lepas tu sy gi makan dekat burger bakar abg burn kat seksyen 7, shah alam. ye lah kan.. kot2 korang tatau kat mana since BBAB ni ada 14 jajahan. i knowww.. banyak sangat kan! hehe.. yang dekat sec 7 ni dekat pusat komersial seksyen 7, sederet dengan cosway and 7e. memang senang je nak cari kedai ni. pekerja2 kat sini gtau yang customers sume akan dapat dey all punye meatball/ burger within 5 to 15 minutes. so kire ok lah kan, tak adalah lama sangat sampai rase nak terbalikkan meja ke ape. huu.

n yurp, most of us mesti nak tengok tang kebersihan kedai. kalau tak mmg tak blh makan. i really love BBAB sebab pekerja2 dia diwajibkan pakai glove, bandana n apron utk tujuan kebersihan. and for safety precaution, pekerja2 dia kena pakai kasut gak. sangat teratur tau! rasa sangat bangga dengan BBAB sebab dalam usia yg sangat muda, dia dah ada 14 kedai and the business flow is very efficient. kalau student business sure belajar operation kan. haa, i think abg burn ni menggunakan sepenuhnya subject operation management tu :D

termakan banyak pulaks. huhu.mea
to know more about BBAB, korang boleh check facebook page, website and lokasi dey all. baik tau ai ni, siap bagi link terus. moh lah kite serbu ye!


25 comments:

  1. nyam2.... sedap. wan melantap supremo semalam. dkt abang burn Ampang

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kat ampang pun ade eh. sedap kannnnnn

      Delete
  2. sedappp nmpak..bak skit fatin!!! name sy fatin juga..tp fatin adawiah..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi! kalau awak ade time tu blh la share. skang dah selamat dah. ;p oh hi twin name! ;D

      Delete
  3. orang tu kannnn , dia kannnnnn, paka kannnnnn, Camera 360 dahhhhh ^^ ihikk!

    alaa. kite g next week. tskk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha! sape ntah ajar kiteee. dari taktahu pape sampai guna yang tu je tauuu ;p ala ye kee, takpe2. makan utk kite skali ehh. sedap kot BBAB tu. seriuss :D

      Delete
  4. yummy..teringin plak nak makan.. :p

    ReplyDelete
  5. task dapat try lg.. jauhhh.. takde sape nk bawakT_T

    ReplyDelete
  6. TAK PENAH LAGI TRY WALAUPUN DEKAT DENGAN UMAH ONIE,HAHA

    ReplyDelete
  7. burger bakar abg burn terbaik!!! kalu sy yg stay kat kedah, yg dekatnya dekat alor star. area mergong rasanya.

    ReplyDelete
  8. ahhhh sedapnya meatballs tuuu. teringin.

    ReplyDelete
  9. sedapnya..ap kta soh abg burn buka cwgn kt Egypt plak,sure 100% untung sbb bdk2 kt sini nafsu mkn mlambung sket,hahaha.. :D

    ReplyDelete
  10. cantiknya owner blog!!

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. xdpt dinafikan sedap.. cma, xleh nak mkn la sbb bau die tu kuat ckit..
    tu yg mbawa kepada tapau utk mkn mlm je tu.. hehe..

    p/s: nice meeting u , fatin.. :)

    ReplyDelete
  12. marilah nanti kita pegi sesama kak fatin. ihik :)

    ReplyDelete
  13. marilah kita pegi sesama nanti kak fatin. ihik :)

    ReplyDelete
  14. FS berjaya buat kan phat telan ayaq liuq saja ;-)

    ReplyDelete
  15. Muka you ade dalam LIST sy. . ;) See yaa. .
    http://strawberycinta7pelangi.blogspot.com/2013/04/kenali-antara-19-blogger-tercantik.html

    ReplyDelete
  16. Wah u pegi burger bakar tu. Dkt dgn area i keje lah. Hari2 lalu kot! Kalau tau blogger cantik ni ade kt situ, belle nak datang kacau. Heee

    ReplyDelete
  17. Wahh. U pegi makan kat burger bakar dkt area i keje laa. Hari2 lalu situ kot! Rugi nye x terserempak blogger cantik ni. Heee

    ReplyDelete
  18. u should try man burger bakar kukus n lava plak kat damansara. sangat lembut daging dia. atau burger yazid kt shah alam.

    n boleh try new ice cream in town: Creme de Fume kt plaza masalam, shah alam. the new technology of ice cream. made fresh without any forms of refrigeration. ready to serve within 60 second. sedaaaaaappppp!!!!!

    ReplyDelete
  19. fuhh..nampak menyelerakan habisss..

    ReplyDelete
  20. Hi Fatin..........cakap pasal burger bakar abang burn nih saya baru jer pegi makan kat branch dia di johor bahru. Lazat dan cepat service!Pics pun baru jer upload dalam blog so bila senang tu jenguk la yer di http://www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe…takde topik lain
    dan....kalu minat tu follow la yer blog saya TQ

    ReplyDelete